Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 419
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Абсолютно същото чувство изпитах и аз на 31 вечерта и после на 1 и 2. Момичетата казаха, че са контракции и аз вече съм сигурна, че е било това. От тогава не съм получавала или не съм обръщала внимание. Според мен се появи от преумора. Точно в онзи период загубих близък човек, пътувах доста километри за 2 дни, не се наспивах добре  и се понатоварих с приготовления покрай празниците. Щом няма болка, няма нужда от притеснение. Ако все пак са чести и продължителни бих се консултирала с лекар.

# 76
Благодаря и съжалявам за загубата!

Да, доста съм натоварена работно тези дни и може би това е оказало влияние. Има ли нещо, което трябва да направя превантивно, ако наистина са контракции? Знам ли, да съм по-малко активна физически или да пия допълнително магнезий като усетя? Аз така или иначе пих но-шпа.. но иначе се чувствам Ок, нямам някакви притеснения, освен тази тежест :/ продължавам си с ежедневието, както си е, не правя нещо специално..

# 77
  • Лондон
Здравейте бъдещи и настоящи мами
Kissing Heart
Нон-стоп ви чета,за съжаление не ми остава никакво време да пиша.Малкия защопна ясла за по 3 часа на ден,аз тичам да го водя,прибирам,домакинска работа,работа през weekenda и така до безкрай.Признавам,че между нас има мн интересни потребителки,пишат увлекателно,за мен е удоволствие да чета.
Да,бременността и отглеждането на дете за никого не са лесни.Всеки с проблемите си,притесненията и тревогите си.Знам колко страшно е да караш проблемна бременност,да трепериш,броиш и да се молиш да изкараш поне до 36та седмица.Бях така не много отдавна,от страх се прибах за малко в Бг,полежах в Шейново и после обратно в Англия.Осъзнах,че от страхове и тревоги няма абсолютно никакъв смисъл,нон-стоп да търсиш под вола теле и да се чудиш за какво да се притесняваш.Избрах тази ми бременност да намаля тревогите,пък в крайна сметка  ако е писано-ще стане.Тук грижата за бременната жена е под всякаква критика,полагат се 2 видеозона и две кръвни изследвания през цялата бременност и не се занимават много -много с теб ако имаш проблем.Намирам системата в Бг за много по-добра.Но каквото-такова.
Тези от вас ,които получават стягания и странно усещане в корема-да,това са контракции.Няма нищо страшно и необичайно.
Лека нощ от мен,мами  Kissing Heart

# 78

Да, доста съм натоварена работно тези дни и може би това е оказало влияние. Има ли нещо, което трябва да направя превантивно, ако наистина са контракции? Знам ли, да съм по-малко активна физически или да пия допълнително магнезий като усетя? Аз така или иначе пих но-шпа.. но иначе се чувствам Ок, нямам някакви притеснения, освен тази тежест :/ продължавам си с ежедневието, както си е, не правя нещо специално..
Най-добре си питай АГ-то. Но като цяла ,ако не са болезнени не е проблем. Има упражнения , с които може да си отпускаш самата мускулатура- като например сядаш по турски и от кръста се люлееш с кръгови движения в едната посока , после на другата страна. Или пък сядаш върху пилатес топка и пак така се люлееш с движения от таза. Има различни упражнения за отпускане на мускулите. Аз лично от както ходя на йога за бременни, отделно отидох и ва физиотерапевт да ми покаже какви упражнения да си правя вкъщи се чувствам много добре. На мен ми се случваще на няколко пъти и то след работа, когато вече съм поизморена докато ходя и срирам за малко на пътя хахаха Simple Smile да си отморя и продължавам. Но определено като се правят малко упражнениия ми е по -добре Simple Smile

# 79

Най-добре си питай АГ-то. Но като цяла ,ако не са болезнени не е проблем. Има упражнения , с които може да си отпускаш самата мускулатура- като например сядаш по турски и от кръста се люлееш с кръгови движения в едната посока , после на другата страна. Или пък сядаш върху пилатес топка и пак така се люлееш с движения от таза. Има различни упражнения за отпускане на мускулите. Аз лично от както ходя на йога за бременни, отделно отидох и ва физиотерапевт да ми покаже какви упражнения да си правя вкъщи се чувствам много добре. На мен ми се случваще на няколко пъти и то след работа, когато вече съм поизморена докато ходя и срирам за малко на пътя хахаха Simple Smile да си отморя и продължавам. Но определено като се правят малко упражнениия ми е по -добре Simple Smile

Благодаря!

# 80
  • София
На някой обърна ли му се бебока вече на долу с главата?

# 81
На мен в четвъртък ми казаха, че е с насолу главата. Но реално не е ли рано , няма ли да си се върти още нагоре надолу?

# 82
  • София
Ами след 6 месец рядко се случва да ср обърне пак с главата на горе. Аз съм в края на пети, но ми казаха, че още е с дупето. С миналата бременност се обърна някъде към 7. И си го усетих даже, то беше страшно опъване и ритане и след това започнах да усещам шутове горе при пъпа. До колкото знам от 5 месец натам вече може да си заеме позиция.

# 83
Аз съм сега на 28.01 и ще я видим как е госпожицата😁последно в края на 5ти месец беше седалищно.

# 84
  • Където морето целува небето...
Седалищно е и с дупето напред. Седи си така последните два прегледа. За мен няма значение, според АГ-то е "по-опасно" ако е седалищно, ще по-често пукали по-рано мехура. Под по-рано не разбирайте нещо лошо, просто искам да си изчака датата за секцио.

# 85
Здравейте, момичета! Бях на ЖК ,бебка вече е 757 гр., седалищно си е още, шийката ми е 29 мм. Бях чела тук ,че е проблем да е под 3 см,но лекарката нищо не каза,каза че всичко е наред. Сюрпризира ме неприятно,че трябва да правя изследването с натовареност с глюкоза,което било задължително. На мен са ми го правили и не е най-приятното, ама какво да се прави. Виждам,че и на други им е предписано да го правят. Аз съм го правила преди да забременея. Трябвало да се види дали не съм развила гестационен диабет, това ми обясниха.

# 86
На някой обърна ли му се бебока вече на долу с главата?
На мен в понеделник (тогава 21+2 г.с.) по време на ФЕ ми казаха, че е в главично предлежание ), а точно 10-тина дни преди това по време на ФМ беше в седалищно.
Но четох, че не е важно да е само с главата надолу, ами трябва и да е с гръб наляво за оптимално лесно раждане, а моето е с гръб назад или поне тогава беше така. Дано се намести както трябва.

П.с. Ето от къде прочетох каква е най-оптималната позиция на бебето: https://-spam070-/2013/03/18/предлежание-на-бебето-в-утробата/

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 19:29 от Layla_D

# 87
Здравейте, момичета! Бях на ЖК ,бебка вече е 757 гр., седалищно си е още, шийката ми е 29 мм. Бях чела тук ,че е проблем да е под 3 см,но лекарката нищо не каза,каза че всичко е наред. Сюрпризира ме неприятно,че трябва да правя изследването с натовареност с глюкоза,което било задължително. На мен са ми го правили и не е най-приятното, ама какво да се прави. Виждам,че и на други им е предписано да го правят. Аз съм го правила преди да забременея. Трябвало да се види дали не съм развила гестационен диабет, това ми обясниха.
Коя седмица си? Моето АГ не ми е казвала нищо за обременяване с глюкоза. Не мисля,че в България е задължително изследването. Кръвната ми захар е 4.2. Обикновено назначават това изследване, ако има завишени околоплодни води, бебето върви доста по-напред и кръвната захар е над 5.

# 88
Коя седмица си? Моето АГ не ми е казвала нищо за обременяване с глюкоза. Не мисля,че в България е задължително изследването. Кръвната ми захар е 4.2. Обикновено назначават това изследване, ако има завишени околоплодни води, бебето върви доста по-напред и кръвната захар е над 5.

В 25 седмица съм. АГ ми каза, че трябва да го направя до 28 седмица. Нямам завишение нито в околоплодните води, нито в захарта. Явно в Щерев се прави рутинно.

# 89
Изпуснах тема и половина покрай работа, отпуски и командировки. 😕
Налетях се (5полета за последните 3 седмици) и вече съм заземена, че днес започнах 26 седмица. Последните 3 дни се наложи и да си мъкнат куфара надолу-нагоре из проклетото лондонско метро, където няма навсякъде ескалатори, асансьори или рампа - по едно време си мислех, че може да родя в Лондон 😤
Иначе на работа си продължавам на пълен работен ден. Имам от време на време контракции, но си пия магнезий. Желязо ми е много ниско и въпреки 200мг на ден под формата на хапчета продължава да ми пада с 20% на месец, та ме пратиха спешно на инжекции.
Иначе съм си ок. Дъщеря ми ревнува ужасно и не се отделя от мен, което особено през ваканцията ми дойде доста нанагорно - не можех никъде да мръдна без нея все едно дали до тоалетната или на вечеря с приятели. Някой друг с такъв проблем?
При мен пък си попада при редовните изследвания,аз също съм в чужбина,но явно навсякъде е различно. Казаха ми ,че трябва да пия нещо като сироп ,много сладък и да чакам 30 Мин и повече и така да ми вземат кръв. Колко е така идея нямам 🤷♀
Отиваш на гладно, взимат ти кръв. После ти дават една чаша със захарен сироп (не е много приятно и трябва на екс да го изпиеш). Чакаш 1ч и ти взимат пак кръв. После след още 1ч пак изравняват стойностите.

Общи условия

Активация на акаунт