Тегло на 2 годишно дете!

• 1 427
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам момиче на 2г и 2 месеца , висока 93см и е 14 кг искам да се ориентирам с вас , дали е в нормите? Вашите дечица , колко са били на тази възраст , благодаря ви! Много е енергично дете , общо взето се храни добре!

# 1
Ами толкова. Съвсем нормално.

# 2
Ето ти ги нормативите - гледаш и сравняваш Simple Smile https://www.moetodete.com/content/view/131/66/

И там в таблицата като пише 2 години, означава 24 месеца. Т.е. не 2 години и месец, а точно 2 години.

# 3
Моя син е на 2г и е 94см 17кг. Нормално тегло и ръст за възрастта.

# 4
На 2 г. беше 92 см, 14 кг. - момиче.

Нормални са мерките на детето ви.

# 5
  • София/Севлиево
Струва ми се добре.Аз съм с момче,което на 2 години беше 95 см и 13 кг.Сега е на 3 и 4 месеца,100 см и 16 кг, което ми се струва напълно нормално.Изглежда слаб,но си има и малки бузки,и бутчета(батко му бе бая по-кльощав и тъй си остана,сега е 62 кг и над 180 см)...

# 6
Моя е на 2,5 г около 92 см 12,500кг

# 7
Моето момиче е на 4 години, 95см и 13кг.
На 2 години беше 10кг. и 80см.
Вас кое ви притеснява? Че тежи много (понеже е на горна граница в стандартните таблици) или дали тежи достатъчно?

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 12:56 от HoneyBee33

# 8
Вас кое ви притеснява? Че тежи много (понеже е на горна граница в стандартните таблици) или дали тежи достатъчно?
  Дали , тежи достатъчно?

# 9
 Дали , тежи достатъчно?
Странно. При всички онлайн таблици, казващи, че за двегодишни момичета средното тегло е между 11 и 12кг, минималното е 10, максималното 14... вашето тежи 14 и вие се притеснявате дали е достатъчно? Ок.
Освен при някакви извънредни случаи с крайно нестандартни гени, супер високи родители, или ако е родено 5-6кг. и т.н., не мисля, че имате основание за притеснение.
П.С. това НЕ е състезание и твърде многото килограми често носят повече негативи, отколкото позитиви. Както и при възрастните, впрочем.
Не си сравнявайте детето с другите, особено на база такива елементарни показатели. Все едно да се сравним ние с вас - аз тежа Х, вие тежите У, кой е по-по-най? Гледайте да е здраво и да се развива в норми ментално. Физическите показатели след една годинка доста се размиват.

# 10
 Дали , тежи достатъчно?
Странно. При всички онлайн таблици, казващи, че за двегодишни момичета средното тегло е между 11 и 12кг, минималното е 10, максималното 14... вашето тежи 14 и вие се притеснявате дали е достатъчно? Ок.
Освен при някакви извънредни случаи с крайно нестандартни гени, супер високи родители, или ако е родено 5-6кг. и т.н., не мисля, че имате основание за притеснение.
П.С. това НЕ е състезание и твърде многото килограми често носят повече негативи, отколкото позитиви. Както и при възрастните, впрочем.
Не си сравнявайте детето с другите, особено на база такива елементарни показатели. Все едно да се сравним ние с вас - аз тежа Х, вие тежите У, кой е по-по-най? Гледайте да е здраво и да се развива в норми ментално. Физическите показатели след една годинка доста се размиват.
   Сърдечно ви благодаря!

# 11
Синът ми тежеше 11 кг на тази възраст. Ребрата му се брояха и педиатърката му ми казваше да му давам да яде повече. А той нямаше проблем с яденето - просто беше много подвижен, не ходеше, а тичаше.

# 12
  • Sofia
И дъщеря ми е 11кг, може би вече 11кг и половина. След 3 дни става на 2г и 10м.
И моята е много енергична. Постоянно тича или скача.

# 13
Синът ми е точно на 3 години - 21 кг и 107см, а дъщеря ми е на 1,2 години - 13 кг и 82см.

# 14
Малкият ми син на 2г беше 89см и 12,5 кг. Сега точно на 3г е 98см и 14кг. Големият на 2г е бил 85см и 14кг. На 3г- 92см и 15кг. Децата са различни дори в едно семейство с еднакви гени, даже при близнаците има разлики, няма как да са по калъп.

Общи условия

Активация на акаунт