Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 633
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Поискай консултация с неонатолог за да ти обясни плюсовете и минусите на кортикостероидите! Попитай какво точно ще ти сложат и колко инжекции! Ще ти поставят ли и на по-късен етап? Информирай се за да си спокойна какво предстои!
Стискам палци всичко да е наред!
Казаха ми да помисля и че ако дам своето съгласие, ще ми поставят четири инжекции (по една сутрин и вечер за два дни) дексаметазон. Не казаха за след това.

# 436
Момичета, как са ви гърдите Grinning Имам чувството, че моите освен, че са станали по-големи, са се отпуснали (май увиснали Confounded Cold Sweat) и зърната ми също са станали по-големи Grin
Дали има начин да спра тези процеси? Flushed

# 437
Уф, и аз това го забелязах от 1-2 седмици. Омекнаха яко. Като на крава са ми. Нищо не можеш да направиш. Млечно жлези. Пак ще се напомпат след време. Мажа ги овен с маста и разни арганови масла и тн.
Момичета, как са ви гърдите Grinning Имам чувството, че моите освен, че са станали по-големи, са се отпуснали (май увиснали Confounded Cold Sweat) и зърната ми също са станали по-големи Grin
Дали има начин да спра тези процеси? Flushed

# 438
Същата история, увиснаха до известна степен, отделно ареолите се уголемила бая, стрии се появиха, направо тотал щета.
Имам въпрос - на малкия пръст на крака, този до кутрето от горната страна ми се появи нещо като кокоши трън, но не съвсем. Сърби ме, ако го докосна, иначе не го усещам. Никога съм нямала такова нещо и се чудя какво може да е. Сложих му локално прополис и 1 лепенка, надявам се да се махне, ако не май ще трябва да ида на дерматолог.
На някой случвало ли му се е?

# 439
Добро утро !
Надявам се днес всички да се чувстват една идея по-добре. Аз пратих детето на градина и изпих кафето даже Simple Smile
monamour -Преди много години , точно преди абитуриентския бал имах отвратителен кокоши трън на малкия пръст на крака. То не беше мазане, лепенки и чудеса. Помня имаше едно лекарство, мажех се и после изрязвах. Накрая го издълбах. Абе гадно беше и ми се появи от неудобни обувки.
Аз пък се каня да ходя на зъболекар вече 10 дни и кога ще ида не знам.

# 440
Добро утро !
Надявам се днес всички да се чувстват една идея по-добре. Аз пратих детето на градина и изпих кафето даже Simple Smile
monamour -Преди много години , точно преди абитуриентския бал имах отвратителен кокоши трън на малкия пръст на крака. То не беше мазане, лепенки и чудеса. Помня имаше едно лекарство, мажех се и после изрязвах. Накрая го издълбах. Абе гадно беше и ми се появи от неудобни обувки.
Аз пък се каня да ходя на зъболекар вече 10 дни и кога ще ида не знам.

Добро утро и на теб lolita1213 и аз пия кафето, но на работа Simple Smile За зъболекаря и аз ще трябва да го посетя, че последно ходих през декември, но тогава нямаше нищо. Дано и сега да няма, че каквато съм смела по принцип.....
Да ви попитам как сте с болките в кръста? При мен нещо доста се схващам последните 2-3 седмици.

# 441
Добро утро!🌸

Ако е кокоши трън това, монамурче, и аз я имах тая екстра може би половин година преди да забременея. В началото само след баня го чопках, после си взех едно лекарство на Гала със салицилова киселина и малко по малко се махаше, но разбрах че съм бременна и спрях, защото пише , че е противопоказно за бъдещи мами.
И сега сигурно в 4-5 месец ми почерня целия и сам си е паднал, даже не знам кога, а много ме болеше... Дано не е кокоши трън при теб, но питай АГ за подходящо лекарство или в някоя аптека.

За болките в кръста, аз ги боря с упражнения... иначе понякога така ме схваща и ме боли, че дори краката ми се подкосяват и е много неприятно:(
Взех си такава йога топка и гледам някакви упражнения за мами в интернет, доста ми помагат като цяло да се чувствам по-ок, но забелязах, че и кръста не ме боли като ги правя редовно.

# 442
Аз все още нямам болки в кръста и в ставите, но доста си почивам в нас на дивана. Нали работя от вкъщи. Предполагам ми предстоят, едва ли ще се размина. Обаче венците ми кървят като полудели. Направо на няколко пъти ми шурва кръв и буквално тече в мивката по време на миене на зъбите. В крайна сметка си взех паста Парадонтакс + вода за уста. Сега вече само нормално зацапват, горе-долу бива.

# 443
Аз от началото се мия само с парадонтакс, по препоръка на зъболекаря ми. И да чукна на дърво венците са ми в прекрасно състояние.

# 444
Здравейте, момичета! Не съм писала в тази ни темичка. Лейла, имаш много позитивна енергия и от мен!❤ Пиши как се чувствате с бебчо при възможност разбира се. Относно бюста при мен е изначално малък и сега като наистина имам бюст ми е по-скоро приятно да го гледам!😁Току виж запаметя за цял живот, че после пак ще изчезнат като със-сина ми! Иначе мазане му е майката, едва ли има друго, което може да направим в момента. Моят ученик днес е на училище и ми е тъпо без него, друго си е да си имаш птиченце и да те разсейва от бременски мисли. Иначе си чакам с нетърпение прегледа на 21 -ви, ако не ми щукне нещо преди това. И последно, да ви запитам ориентировъчно по колко вода пиете на ден?Питам, защото в това отношение съм безкрайно зле, от край време вода не пия, ако пия, повече от литър на ден не ми се събира. А днес сутринта за първи път се събудих подпухнала в лице. Вярно, че снощи пих една чашка бирка, но нито съм яла солено, нито съм прекалила с храна...Та, ще ми е интересно да споделите Вие как сте с приема на течности. Спокойна и здрава седмица желая на всички!   

# 445
  • София
Аз съм си взела поука от миналата бременност и само с пародонт сенситив още от началото се мия. Никакви проблеми нямам.

С вода се наливам като жаба. Ама аз винаги съм си пила по много. Имам една кана с филтър от 1.5 литра. Двамата с малкия (който явно се е метнал) я пълним по 3-4 пъти на ден.

# 446
Аз от няколко години само парадонтакс ползвам, че имам и по принцип чувствителни венци. Напоследък пак започнаха по малко да ми кървят и пак ще вкарам и стягаща вода за уста в действие.😁

# 447
Здравейте момичета Simple Smile
Относно водата ,аз я пия много... сигурно по 3л на ден ,че и повече, но аз и преди това много си пиех.
Аз искам друго да ви питам.... днес най-сетне се наканих да отида до лабораторията и да си направя изследването за диабет . Междудругото не беше гадно Simple Smile  Но на гладно захарта ми беше 110 ,което малко ме притесни 😲 нормално ли е по време на бременност да се покачва или? Утре ще са ми готови резултатите и дано всичко е наред,че ме е обвзела сериозна паника 😞

# 448
An G - E, къде си? На какви референтни стойности е тази цифра 110, че тук в България стандартно стойностите са до 6.1 - 6.2 и с тези 110 трябваше да си в кома  Laughing

Аз се опитвам да пия повече вода, все си наливам, но не мога да се похваля, че пия някакви количества... Винаги съм била така. Ако се напъна да пия повече - пък ходя до wc през 10 минути буквално. Подпухвам само, ако се натъпча с китайско за вечеря Grin като между другото винаги като ям китайско после изпивам 1 кило вода от жажда, предполагам от всичките им подправки, сол и прочие.

На зъболекар ще ходя към края на месеца, че имам да довърша 2 пломби и да ми се изчисти зъбен камък. А и да се види дали не е излязло нещо ново, искам да съм приключила с всякакви такива неща до април най-късно.

Довечера ще посетя първата си лекция за бъдещи родители в болница Вита. Темата е “Промени в организма на бременната жена. Режим. Хигиена. Хранене. Женска консултация. Изследвания“.  Лектор ще бъде Д-р Александар Дойчиновски - не го знам, там съм ходила при други двама лекари, но това в случая не мисля, че е от най-голямо значение. Ще ви пиша после как е било. Някоя от вас ходи/ла ли е някъде на нещо? Доволни ли сте?

# 449
The doors в Австрия съм. Каза ми ,че е високо и границата била 100 😏 идея нямам 🤔

Общи условия

Активация на акаунт