Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 678
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Всичко ще е наред. Снощи изчетох целия интернет по тоя случай. Мисли положително, всичко ще се нареди. Кортикостероидите са противоречиви вещества, но в определени случаи спасяват животи. Трябва да се преценят риск/полза. Може да се консултираш с още някой доктор, но смятам, че това е обичайна практика за случая.
Стискам палци да не се стига до там.
Четох за бая случаи с шийка до 0.5 и износване на бебето до 9 месец. Така че настрой се положително!

# 421
Layla_D - дано  се размине. Радвам се, че ще вземат мерки. Трудно решение. Надявам се да овладеете положението и да не е необходимо !

# 422
  • София
Лейла, доколкото съм чувала на всички, които се раждат преди 9 месец им бият такова за дробовете на децата. Даже не съм сигурна, че можеш да откажеш
Казват, че неонатологията в Надежда е на добро ниво, но всички с по-рано родени деца се кълнат в Майчин Дом. Ако недай Боже се стигне до там, защо не помислиш за МДом

# 423
Подкрепям за Майчин дом. Мисля, че те са най-добрите при недоносени бебчета. Точно затова още не съм решила къде ще раждам. Следя се в Щерев, но те са вариант, ако стигнем до термин. Още повече, че по малко се разочаровам от тях всеки път. Не знаех, че в Надежда са по-подготвени, това е страхотно.
А колкото до Майчин дом, бях в спешен кабинет там преди тази бременност. Няма да изпадам в подробности, но отговорно подходиха, дори ме гледаха 4ма доктори в един момент, интересен случай явно.

# 424
Доколкото съм чела, най-добър клас неонатология са Майчин дом и Токуда. По принцип това е една от причините, заради които се следя в Токуда, защото съм с рискове като Soul и не се знае дали ще устискам. Доколкото знам в Щерев, ако е преди 36г.с. директно отпращат към другите болници родилките, независимо дали са се следили там или не. Мен това доста ме отблъсна на времето като четох и проучвах. Един вид - ако всичко ти е наред, добре си дошла да си дадеш парите, но ако не е - ходи в друга болница да те мислят. Била съм там за фетална, не останах кой знае колко очарована, не е моето място... но знам, че много момичета си я харесват тази болница, имат си доверие на лекарите и им пожелавам всичко да бъде както трябва Simple Smile
Layla_D, дано е чиста микробиологията и в петък нещата да се развият възможно най-добре. Кой ще ти прави серклажа, Христов? Стискам ти много силно палци всичко да се оправи и минимум до 36г.с. да мътиш Simple Smile

# 425
Всички пращаме позитивна енергия , Лейла ! Всички ще имаме здрави бебчета и щастливи ще бъдат майките им 💖

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 10:44 от _Bella_Mi_

# 426
  • София
В Надежда вече също са трето ниво и при евентуално преждевременно раждане не пренасочват. Та Токуда, Майчин дом и Надежда са единствените болници ,където може да родиш преди 36 седмица.

# 427
Днес след визитацията казаха, че изследванията кръв и урина са ми добре, чакаме микробиологията в четвъртък и ако и тя е чиста ще ми правят серклаж в петък.
Иначе бебето е добре, над 730гр. Е и казаха, че ако се случи преждевременно раждане ще е достатъчно жизнеспособно, но искат да ми бият кортикостероиди за отваряне на дробчетата му. Не знам дали да се съглася, за първи път чувам такова нещо и не знам дали има рискове.
Лайла, според мен се съгласи  за кортикостероидите. Чрез тях се разгръщат дробчетата . Аз бих се съгласила на твое място.
Пиши в темата Лежащи мами, там Бамболинка премина през същото. Докторите успяха да задържат около месец мисля бебето, като малката сега е изписана вкъщи и е жива и здрава.
Мисля,че тя беше в Токуда.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 10:52 от monamour

# 428
  • Където морето целува небето...
Поискай консултация с неонатолог за да ти обясни плюсовете и минусите на кортикостероидите! Попитай какво точно ще ти сложат и колко инжекции! Ще ти поставят ли и на по-късен етап? Информирай се за да си спокойна какво предстои!
Стискам палци всичко да е наред!

# 429
Лейла стиснати палци и от мен!
Flowers Four Leaf Clover

# 430
Между другото до колкото съм чела, кортикостероидите се бият ако се очаква раждане да настъпи до 24 или 48 часа. Иначе се губел ефекта.
Наистина консултирай се с неонатолог.

# 431
Отново огромно Благодаря за подкрепата и куража, момичета Hug Не ми е лесно, но се опитвам да се държа. Цяла нощ не съм спала. Дано съм достатъчно изтощена тази нощ да мога да поспя малко.
KokoJ, помислила съм за МД, вчера след прегледа д-р Димова толкова ме наплаши, че не знае колко време ще издържи тази шийка, че не смеех повече да пътувам из софийските улици, които изобщо не са в цветущо състояние.
Реших да остана тук, да ме закрепят, ако е възможно и ако се наложи нещо по-сериозно да поискам да ме транспортират до МД.
Иначе миналия месец бях на отворените врати в Надежда и тогава бях в 23 г.с. И в интензивното неонатологично отделение в кувьоз се бореше за живота си едно недоносено бебче, родено именно в 23г.с., в която бях и аз тогава, тежащо само 500гр. И казаха, че се държи и се развива добре.

# 432
Дано да не се наложи такова нещо. Предстоят ти няколко месеца лежане. Наистина хубаво са казали препатилите вече - малки цели си поставят, за да ти се повдига настроението като ги постигаш. Надявам се да те стабилизират бързо и тоя серклаж да задържи положението. Помня бях около 30-та седмица, май нямаше и 30-та като ми се отлепи плацентата малко и изкървях страшно. Не ми дадоха да ям целия ден да не би да се наложи спешно секцио. Не знам тогава каква настройка в главата си бях направила и каква мозъчна промивка, но бях много спокойна. Някак си ги изолирах нещата и точно стъпка по стъпка ги следях, час по час, система по система с малките цели. Сега като се сетя и направо се разплаквам. Надявам се и ти да намериш тази точка на баланс в себе си и да се изолираш от всички негативни възможности, да си насочиш мисълта към 26-та седмица например. Защото в този момент спокойствието на мисълта е най-важното. От там идва и спокойствието на тялото.

# 433
  • София
Лейла, аз лично се следя в Надежда и мисля да раждам там и знам всичко за отделенията им. Д-р Стоичкова, която завежда неонатологията, беше преди шефка в Тина Киркова. Знам, че е отличен педиатър. Просто споменах това за МД, защото имам съседи, чиито близнаци се родиха 550 и 800 грама в 6 месец, а сега са на 6 години. И от тях знам, че там са най-добрите.
Ние разбира се всички ще родим след 37 седмица и това няма да ни вълнува 🍀🍀🍀

# 434
Лейла, мисли положително, дръж се, с теб сме! Майка ми с мен, което е било преди бая годинки, и все още не са имали нито такава техника, нито такива медикаменти, още във втори месец при преглед й установяват разкритие, колкото да се пъхне цял молив. Направили са й серклаж разбира се и е лежала в болница, но е било супер рисково. 9 месеца е ставала само до WC. И накрая си е докарала до 9-ти месец и ме е родила за 15 минути 🙂 Ей ме на - жива и здрава. Дай Боже всичко ще е наред, не губи надежда!

Общи условия

Активация на акаунт