Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 710
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, да ви се оплача. Днес бях на преглед и с голяма изненада за мен установиха, че съм с много скъсена шийка Disappointed Докторката каза, че е под 0,5см. Scream
Последно са ме гледали на ФМ в началото на януари и ФЕ на 14 януари, но никой нищо не ми е казвал за шийката Neutral Face
След преглед в спешното сега съм на системи и не знам какъв ще бъде изходът от всичко.
В 24+2 г.с. Съм и нямам представа дали имам някакви шансове за благополучно стечение на обстоятелствата, въпреки че се опитвам да мисля оптимистично и да вярвам, че всичко ще е наред.
Бебето днес е особено активно и цял ден шава, мисля, че дори не е спала цял ден, както и тези дни много се въртеше и риташе. Не знам вече какво да мисля, не съм имала болки, единствено втвърдяването на корема, но доколкото разбрах и от вас и от други места, нерегулярните контракции в този период от бременността са си в реда на нещата.

Ще ти отговоря така, както ми отговори гинеколожката ми, когато имах друг тип притеснения по време на първата ми бременност - "Ако нямаше шансове, нямаше да си на задържане", т.е. щом това са преценили, разбира се, че има шанс.

# 406
Lolita1213, в София съм, в Надежда съм в момента, но откакто ме приеха никой не ме е посещавал допълнително. Прегледа ме д-р Димова и след това в спешния д-р Иванчева мисля, че се казваше.
Взеха ми микробиология, кръвни изследвания и урина. Утре вероятно ще има визитация сутринта и ще видим какво ще ми кажат.

# 407
Layla,
Ти имаше ли някакви оплаквания?

Да ти кажа, аз постоянно имам едно на ум, колкото и черногледо да звучи. Не се психясвам, старая се да съм спокойна, но знам, че риск има до края на бременността, при ражданато, пък и после. Винаги има риск, но пък сме от щастливките, които имат шанса да имат бебчета, така че каквото ни е писано.

Стискам палци за благополучно развитие!

# 408
Layla_D, първо да ти кажа, че от моя опит в Надежда някои от докторите са доста груби като поведение.  Знам какво е да ти трепери душата и някой да се държи така. Изобщо не се съобразяват с психологическия фактор. Но те са си такива и трудно може човек да ги промени.
Това, което можеш да направиш, е да се опиташ да игнорираш поведението им. Знам, че ти е трудно, но ако приемаш всяка дума, ще се притесниш повече. Повтаряй си, че всичко е наред и че единствения възможен изход от ситуацията и двете с бебето да сте добре. (Аз затова не се следя в Надежда, макар че ходя на фетална, но това е друга тема).
Не съм много наясно с този проблем, но на една приятелка два пъти й правиха. Мисля, че някъде в 5 ти и после в 7 ми месец в Надежда и овладяха положението и си роди, когато си трябва. Не разбрах защо да е късно за това. Опитай се да се успокоиш, в болница си, наблюдават те. Всичко ще е наред. Gift Heart

Някъде по-назад бяхте писали за разширени вени. Едно от нещата, които си взех за стрии - шуслерова сол номер 1 под формата на маз, е и за разширени вени. Тук даже е описано и как се нанася. https://apteka.framar.bg/30064994/%D1%88%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5 … 2-50-%D0%B3%D1%80

На Даниту майка му,  и аз ще закривам с вас темата. И у дома е по-подредено като ни няма, а и по-малко ток плащаме Grinning. Ама сега съм нон стоп у дома.  Моят робот прахосмукачка също се казва Роби. Wink

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 21:31 от shakri

# 409
Soul, не съм имала оплаквания, с изключение на все по-осезаемо втвърдяване на корема от януари насам. Откакто пия магнерот като че ли понамаляха, но това е от една седмица. Лошото е, че следящата ме АГ не ми обърна особено внимание като ѝ казах на ЖК в средата на януари, че имам втвърдяване на корема. Каза да си продължа със същата ниска доза магнезий 250мг. Или да добавя и но-шпа, ако се засилят Close

# 410
Soul, не съм имала оплаквания, с изключение на все по-осезаемо втвърдяване на корема от януари насам.
Ммм, да. Втвърдяване имам и аз, както и други момичета в темата писаха, че имат. Трудно е човек да определи дали е в рамките на нормалното или е патология, особено при първа бременност.
Аз днес, както се оплаках и по-рано, съм с повръщане, чак следобяд успях да хапна нещо и то да си остане в стомаха. За вечеря дори хапнах стабилно и всички сме доволни. Подозирам, че имам проблем. Отделно, може би и заради глада, стомаха на няколко пъти ми заемаше странни форми и се втвърдяваше. Нищо регулярно и болезнено, но пък е неприятно и притеснително. Пия магнерот, х4 табл на ден, от доста време вече. На 14.02 ще видим какво става с шийката. Като коментирах втвърдяването преди месец, Моята АГ ме питаше преди време дали имам менструални болки, но никога не съм знаела какво са и ми беше трудно да преценя.

# 411
На Даниту майка му,  и аз ще закривам с вас темата. И у дома е по-подредено като ни няма, а и по-малко ток плащаме Grinning. Ама сега съм нон стоп у дома.  Моят робот прахосмукачка също се казва Роби. Wink
Ние май с теб вървяхме заедно или с cheburita бях, не помня-  23+1 съм днес.
Ох, момичета, тая бременност си е едно голямо чакане и притеснение до самия й край.
Лайла, пращаме ти позитивна енергия за удължаване и втвърдяване на шийката тази вечер!

# 412
А само да вметна, че днес търчахме да търсим лекар. Повода е същото това дяволско втвърдяване и менструална болка. Ами изобщо не е бивало да ме мъчи аг-то с бебешка доза магнезий. Сега ще пия 3 по 2, та да ми светне. Иначе не се трае !

# 413
Момичета, да ви се оплача. Днес бях на преглед и с голяма изненада за мен установиха, че съм с много скъсена шийка Disappointed Докторката каза, че е под 0,5см. Scream
Последно са ме гледали на ФМ в началото на януари и ФЕ на 14 януари, но никой нищо не ми е казвал за шийката Neutral Face
След преглед в спешното сега съм на системи и не знам какъв ще бъде изходът от всичко.
В 24+2 г.с. Съм и нямам представа дали имам някакви шансове за благополучно стечение на обстоятелствата, въпреки че се опитвам да мисля оптимистично и да вярвам, че всичко ще е наред.
Бебето днес е особено активно и цял ден шава, мисля, че дори не е спала цял ден, както и тези дни много се въртеше и риташе. Не знам вече какво да мисля, не съм имала болки, единствено втвърдяването на корема, но доколкото разбрах и от вас и от други места, нерегулярните контракции в този период от бременността са си в реда на нещата.

Стискаме палци много силно всичко да бъде наред!!!

# 414
Аз съм с 4по2 Магнерот и пак имам менструални болки и втвърдяване. Обясненията им са чувствителна матка, плюс плацента почти превия. Вообще красота. Плюс шийка варираща в дължината. От 14та седмица съм така.
За себе си си поставям цели , първо да стигна 28ма седмица, после да стигна 30, като стигна 32ра ще мога да дишам една идея по-спокойно.
Истината е, че не трябва да се неглижира шийката. На всеки преглед питам нооон стоп колко см е, дразнят ми се , но страх лозе пази.
2ма лекари ми забраниха но шпа в тези седмица, защото омеквала шийката от него. Само в краен случай по 1.
Истината е,че трябва спокойствие, никакво психическо натоварване, защото така се съкращават мускулите, маткатанш е мускул.
Има вечери несъзнателно сънувам някакви кошмари, абсолютно не свързани с бременността и се събуждам с менструални болки и стегнат корем. После цял ден съм така.
Подсъзнанието е уникално нещо, старайте се да сте спокойни, не се поддавайте на безпокойство.

# 415
  • София
Лейла, имаш стиснати палци и от мен 🍀
Думата “аборт” не я слушай. Това е просто диагнозата преди 27 седмица. Писала съм го преди. Аз бях така миналия път за задържане в Тина Киркова. Тогава постъпих в 26 седмица с диагноза “ заплаха от преждевременно раждане” и един много “любезен”лекар се развика, че съм за “заплаха от аборт”. Щях да умра, добре че сестрата каза, че се лекува по еднакъв начин и нямало значение.
Е тогава с лекарства и лежане изкарах до 17 дни преди термин. Не губи вяра и кураж

# 416
monamour- днес доктора ми каза, че може да пия папаверин или спазмалгон. даже 3 по 2 папаверина. Иначе съм потресена от следящата ме лекарка. Картинката, която описваш ми е толкова позната. Играх тоя филм с шийката и контракциите и не желая да се сещам. Тогава в лежащите мами ми дадоха съвет да си поставям малки цели и постигането на всяка да е малка победа. Точно това със седмиците !

# 417
Лейла, имаш и едни палци и от мен! Момичетата вече са казали всички важни съвети, аз само ще ти пожелая кураж! Опитай се да не се психясваш допълнително! Гуш

# 418
Layla_D, стискаме палци! Всичко ще е наред ♥

# 419
Днес след визитацията казаха, че изследванията кръв и урина са ми добре, чакаме микробиологията в четвъртък и ако и тя е чиста ще ми правят серклаж в петък.
Иначе бебето е добре, над 730гр. Е и казаха, че ако се случи преждевременно раждане ще е достатъчно жизнеспособно, но искат да ми бият кортикостероиди за отваряне на дробчетата му. Не знам дали да се съглася, за първи път чувам такова нещо и не знам дали има рискове.

Общи условия

Активация на акаунт