Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 718
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Леле, аз ако бях качила само 6кг. до 7ми месец щях да съм ужасно горда от себе си. При мен реалността обаче е +9 кг , а планът ми уж беше да не превишавам 10кг за цялата бременност ... смях ... сигурно ще чукна +20 на финала  ooooh!

# 391
  • София
24 седмица и съм + 4. Надявам се и аз да не превиша 10 за цялата бременност, ама май няма да стане работата. С миналата качих 12, ма почнах от -7. Сега, ако кача 12.. да се върна до началото ще ми е бая трудно. Но признавам си наблягам на филийки, банички и тн.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 13:36 от ditmade

# 392
Аз да ви кажа до 5ти месец, всичко вървеше чудесно 3-4кг отгоре и сега изведнъж в 23+3 се качих на кантара и шок! В началото на бременността бях 56кг, сега съм 70 :Х За норматив просто за 2 месеца съм качила 10кг, обаче и аз като ditmade похапвам филийки, банички и тн 🤫

# 393
Момичета, аз пък уж се старя да пазя режим. Ами трудна работа. Да не говорим, че с лежането ми е трудно да приготвям домашна храна. Много често се случвало да ям просто каквото има, защото не мога да отида да напазарувам. Уж зареждаме всичко за седмица поне.
Честно казано вече се уморих да се тревожа, че не съм в ''нормата''. Майната и на нормата, здрава да съм !  Всяка жена е различна, не сме правени по калъп. Ако изследванията са ок и няма противопоказания, не мисля да си скубя косата. Ако е само за задника ми, ще свалям после. Поне съм инат и съм го правила не един път. Здрави да сте, пазете психиката си ! Всичко после си идва на мястото.

# 394
Монамурче, всичко е наред. Аз съм 23+1 и съм +4 кг. Като до преди 10 дни бях +3 кг. Малко се притесних, че за 2 дни качих 1 кг. Но нещо ям доста. Не от бременността, лакомо човече съм си по принцип. Relaxed И мен ме изкарва приложението, че съм под норма. Но АГ-то и акушерките ми казват, че съм си добре. По-добре с по-малко тегло, от колкото с повече. Защото там има доста проблеми -гестационен диабет и разни други екстри. Важно е не да ядеш по-много, а правилно. Реално най-хубавите храни не са особено калорични - плодове и зеленчуци, немазни меса, млечните протеини, рибата.
В сметаната (която е реално с над 29% растително съдържание), тестата и захарните изделия няма никаква хранителна стойност, само калории, които не носят никаква полза за бебето.
Сега да не си помислите, че не омотах на обяд един десерт в Хепито. Stuck Out Tongue Closed Eyes Не, напротив, добре, че поне си го разделих с приятелка.
Но като цяло ми е гузно като ям такива неща. Не за килограмите, просто са боклуци тези храни и вредят на всичко, дори и на хормоните.
Леле, аз ако бях качила само 6кг. до 7ми месец щях да съм ужасно горда от себе си. При мен реалността обаче е +9 кг , а планът ми уж беше да не превишавам 10кг за цялата бременност ... смях ... сигурно ще чукна +20 на финала  ooooh!
Solace, и аз така си виках - тоя път само 10 кг. Обаче като гледам, че ми остават още 3 месеца и половина, а съм качила вече половината кажи-речи. И ми става ясно, че тия 10 кг ще ги гледам през крив макарон. Още си спомням много добре как се лепеше всичко в 8-ми и 9-ти месец. Тогава стана страшно.
За ваксините съм съгласна , че човек трябва мноооого добре да се информира от чуждестранни доказани източници и от специалисти за реалните проблеми, които са възникнали/ могат да възникнат от тях, преди да се решиш да се откажеш. И също трябва да се информираш как протичат и какви са рисковете от заболяванията, за които си решила да не ваксинираш. Морбили, дифтерия, хепатит Б, полиомиелит и тн. Не ги намирам за излишни ваксините срещу тях. Не бих искала да рискувам детето ми да се зарази от нито едно от тях. Някои имат висока смъртност, други са си с други проблеми. Някои хора излизат с аргумента, че еди си кое си заболяване го няма вече и за това няма да си ваксинирам детето. Да, но го няма защото сме започнали всички да се ваксинираме от предното поколение. За това го няма. И го няма в България например. В държави с ваксини по избор го има. Като порасне детето само в БГ ли ще стои? Сега има в БГ вълна от майки, които ходят и намират лекар, който да се разпише, че детето им е ваксинирано, а то реално не е. Те разчитат, че аз съм си ваксинирала моето и за това няма да се разболее тяхното. Само че не отчитат факта, че има още доста като тях "под прикритие" и накрая се внася заболяване от други места и държави. Тръгва точно по тези неваксинирани хора. Реално страдат те, а не аз. Но е опасно.
Иначе като цяло съм на умерена позиция - смятам, че и не бива да се прекалява с ваксините - варицела, ротавирус, грип. Мисля, че трябва да се правят само за наистина много сериозните заболявания.
Но знам, че всеки ще си направи каквото си е решил. Дано да не съжалява после.

# 395
Момичета, да ви се оплача. Днес бях на преглед и с голяма изненада за мен установиха, че съм с много скъсена шийка Disappointed Докторката каза, че е под 0,5см. Scream
Последно са ме гледали на ФМ в началото на януари и ФЕ на 14 януари, но никой нищо не ми е казвал за шийката Neutral Face
След преглед в спешното сега съм на системи и не знам какъв ще бъде изходът от всичко.
В 24+2 г.с. Съм и нямам представа дали имам някакви шансове за благополучно стечение на обстоятелствата, въпреки че се опитвам да мисля оптимистично и да вярвам, че всичко ще е наред.
Бебето днес е особено активно и цял ден шава, мисля, че дори не е спала цял ден, както и тези дни много се въртеше и риташе. Не знам вече какво да мисля, не съм имала болки, единствено втвърдяването на корема, но доколкото разбрах и от вас и от други места, нерегулярните контракции в този период от бременността са си в реда на нещата.

# 396
Лайла, силно стискам палци за добро стечение на обстоятелствата при теб. Дано попаднеш да добри лекари и да направят нужното.
За хемоглобина - на мен ми изписаха билкова кръв и да ви кажа за една седмица живнах Grinning
В 24 г.с. съм +8 кг, нищо не мога са направя, качвам си и най- вероятно ще кача още толкова. После ше му мислим.
Мисля, че харесахме количка и утре ще я купим - Кангаро Мила. Ако някой има доводи - против, за което не съм се сетила, ще съм много благодарна. Иначе с моето скромно виждане си има всичко необходимо.

# 397
Лайла, не ти ли предложиха спешен серклаж?
Утрогестан изписаха ли ти? Да не те плаша, но е много скъсена.. С вагинален ли я мериха?

# 398
Лайла, стискам палци ! Много е неприятно това. Ако ще те упокои - моята братовчедка износи детето си без шийка. Забременя след конизация.  Каквото и да ти кажа едва ли ще те успокоя, но има такива критични моменти. Случи ми се в пети месец с първото ми дете. Стоях и се молех да не тръгне, да я задържа. Стискам палци ! Дано всичко да бъде наред ! Пиши какво става. Надявам се си в добри ръце !

# 399
  • София
Аз имах кангару, не бях доволна, продадох я. Но не беше Мила, а Хана. Но заради този несполучлив опит се отказах от тази марка. Но може пък Мила да е добра. Сега съм с чиполино, много хора не го харесват, но аз попаднах да много сполучлив модел за мен. Така, че явно е до какво уцелиш.

# 400
Блгодаря ви за куража и милите думи, момичета.
Monamour, казаха няколко дена на системи за задържане да видим как ще се повлияе и след това ако се налага серклаж, но доколкото разбрах е вече късно за серклаж. Не разбрах дори какво лекарство ми бият, само разбрах, че ми биха инжекция но-шпа.
Да, с вагинален ми я мериха и покрай притесненията нищо не ми казаха за бебето Cold Sweat

# 401
Лайла в кой град си ? Има един доктор Христов, бил цар на серклажа. Аз кретах месеци със скъсена шийка също, но е важно да се овладее с подходяща терапия.

# 402
Блгодаря ви за куража и милите думи, момичета.
Monamour, казаха няколко дена на системи за задържане да видим как ще се повлияе и след това ако се налага серклаж, но доколкото разбрах е вече късно за серклаж. Не разбрах дори какво лекарство ми бият, само разбрах, че ми биха инжекция но-шпа.
Да, с вагинален ми я мериха и покрай притесненията нищо не ми казаха за бебето Cold Sweat
Гледай да си спокойна, колкото и да е трудно. Най-вероятно вливат кормагнезин, за да е отпусната матката. За съжаление нещата със шийката са така. Има случаи се скъсява със сантиметри за дни, часове. Нека те наблюдават, гледай максимално да лежиш, за да няма тежест върху шийката.
Серклаж понякога се прави и след 24та седмица на горещо, като преди това трябва да е отрицателна микробиологията.
Отпусни се, не чети в интернет. Важно е да си почиваш и да си спокойна. Моята шийка след терапия в болницата се удължи (набъбна) с 0.31 за 10 дни.

# 403
Христов в Надежда е този, за когото се пише най-много, много добър казват че е. Това е темата, момичетата там имат координатите му, доколкото съм чела не би отказал да те види по спешност, не връща, свържи се с него, ако си в София. Дано се закрепиш! Дано всичко е наред!

# 404
Head Band Layla_D, много съжалявам. Стискам ти палци да се овладее положението. Наистина недей да четеш нищо в интернет, само ще се побъркаш. По-добре е нищо да не знаеш, за да не се натоварваш. Пиши какво е развитието. Worried Явно ще трябва да лежиш до края. УСПЕХ!!

Общи условия

Активация на акаунт