Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 666
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Привет момичета. Минавам само да се отчета. Сутринта след визитациите минах на преглед за шийката да видим какво е пложението и въпреки системите и лежането се оказа, че шийката се е скъсила още малко - от 0,5 на 0,29 Disappointed
Задействаха веднага серклажа и в 12:00 ми го направиха. От 12:30 съм си в стаята и лежа, надявам се всичко да мине гладко и да ме изпишат до няколко дена да си лежа вкъщи.
Само не знам дали ще мога да ставам сега след процедурата и ако да след колко време.

# 451
Привет момичета. Минавам само да се отчета. Сутринта след визитациите минах на преглед за шийката да видим какво е пложението и въпреки системите и лежането се оказа, че шийката се е скъсила още малко - от 0,5 на 0,29 Disappointed
Задействаха веднага серклажа и в 12:00 ми го направиха. От 12:30 съм си в стаята и лежа, надявам се всичко да мине гладко и да ме изпишат до няколко дена да си лежа вкъщи.
Само не знам дали ще мога да ставам сега след процедурата и ако да след колко време.
Слава Богу ! Браво, реагирали са адекватно ! Сега ли дали може да ставаш ? Попитай ги. Може би ще ставаш за тоалетна.

# 452
Браво, добре че са взели веднага мерки, сега спокойно и лежане, ще устискаш сигурна съм!

# 453
Layla_D, кой направи серклажа и какъв е - ЕТКО или стандартен? Питай дали може да ставаш, с катетър ли си? По принцип ставай само, ако е много наложтелно така или иначе... Стиснати палци от мен!

# 454
  • Лондон
Браво! И аз мн се радвам.Щом са ти направили серклаж,значи има надежда.Стискам палци и се моля всичко при теб да се развие по най-добрия начин,и да изкараш поне до 36та седмица. Kissing Heart
Аз постоянно чета темата,но за съжаление не ми остава време да пиша.По много от темите не съм и компетентна,тъй като тук бременността не се следи като в Бг,и нито правят микробиология,нито пък изследвания всеки месец ( само 2 пъти).Благородно завиждам на мамите,които има как да си почиват и да се наслаждават на бременността си.При мен това е невъзможно за съжаление.Нали малкия започна ясла ( за по "цели" 3 часа на ден),е,след 1 час учителките ми звънят да се връщам да си го вземам,че мн ревял.Детстката е на 15 мин пеша от нас,ходя да го водя,тъкмо ида да напазарувам,прибера се,и хайде обратно тичайки ,че детето реве.И ММ като каже : "Ми почивай си повече" , "Как да стане това Rage" И горе долу с такива приятни преживявания си запълвам ежедневието.И колкото бременността напредва,толкова повече се чувствам като бомба със закъснител.Нз как сте вие

# 455
  • София
И аз като теб, само дето мойто си седи с мен по цял ден. Излизахме на разходка с тротинетката, иска да го бутам ...ама по-бързо, по-бързо. .. Като се прибрахме легнах на дивана и не можах да мръдна, все едно гюле имам вкорема. А той милия хленчи ли хленчи за внимание. Не ми тежеше до скоро, ама от известно време не мога да му смогна на темпото. Още седмица сме сами, че после баба му да го погледа малко, че и нов проект ми се задава.

# 456
The doors, д-р Димова го направи, тази, която установи скъсяването. Казаха, че е много добра и опитна, дано да е така! Но бяха извикали и д-р Христов да присъства, не знам обаче дали е взел участие, бях с пълна упойка. Явно е трябвало оператор да е този, при който съм записана на ЖК, а това е Димова, колкото и да не съм доволна от избора, въпреки че днес се държа добре и дори се шегуваше с мен.
Имам само леко кървене, което намалява, намам никакви болки и се чувствам добре.
Ставам само до wc и хапвам седнала в леглото. Дано ме изпишат скоро да си лежа вкъщи, по-спокойно ще ми е.
П.с. Сетих се и друго - в спешния кабинет вчера ми казаха, че имам цервикална недостатъчност или нещо такова, демек просто ми е слаба шийката явно, а четох, че това се среща при около 1% от бременните Astonished

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 21:41 от Layla_D

# 457
Много се радвам, че се чувстваш добре! Трябва да си спокойна и да се пазиш сега, не мисли нищо лошо, настрой се, че всичко ще бъде наред! Защо не си доволна от Димова, чела съм все добри отзиви за нея в темата за Надежда?

# 458
Много се радвам, че се чувстваш добре! Трябва да си спокойна и да се пазиш сега, не мисли нищо лошо, настрой се, че всичко ще бъде наред! Защо не си доволна от Димова, чела съм все добри отзиви за нея в темата за Надежда?
И аз точно затова се записах при нея... защото на прегледа се държа грубо и арогантно и ме стресира и получих още повече контракции.

# 459
  • София
Същата история, увиснаха до известна степен, отделно ареолите се уголемила бая, стрии се появиха, направо тотал щета.
Имам въпрос - на малкия пръст на крака, този до кутрето от горната страна ми се появи нещо като кокоши трън, но не съвсем. Сърби ме, ако го докосна, иначе не го усещам. Никога съм нямала такова нещо и се чудя какво може да е. Сложих му локално прополис и 1 лепенка, надявам се да се махне, ако не май ще трябва да ида на дерматолог.
На някой случвало ли му се е?
Ако е кокощи трън. Като дете имах на палецана ръката. Тогава медицината не беше много напред, трябваше горене, дълбане. Аз като дете рев. На майка ми казаха домат със салицил на прах. Режеш дупето на допата, вътре салицил поръсваш. Образува се каша, която слагаш на тръна. Спомням си, че ми го бинтоваха, за да стои по-дълго. Нямам спомен дълго да сме го правили. Унищожи го и повече, не ми се е появявал. А бая голям си беше, бешемпочнал да расте и под нокътя.

Лейла, бързо да се прибираш в къщи и спокойно да дочакаш 36+ седмица. Да няма повече проблеми.

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 23:49 от trikitil

# 460
trikitil, благодаря ти Simple Smile и аз се надявам скоро да съм си вкъщи.
monamour, аз също като малка имах кокоши трън на палеца на ръката и го махнах само с бялата течност, която излиза от листата на дърво смокиня, както и при откъсване на плод смокиня. Имахме при баба в двора и не отне много време да се махне, а и е напълно натурално и безболезнено.
Ако устискаш до лятото, може да опиташ този метод.

# 461
Момичета, знам че още е рано. Но какви документи трябва да предоставяме след изтичане на 45 дневния болничен преди термин. Документи относно майчинството?

# 462
  • София
Първия ти се издава от болницата, втория от педиатъра и после не помня имаше ли трети от педиатъра, трябва да проверя.

# 463
  • София
За кокошия трън и аз да се изкажа. Такова чудо имаше детето на крака. Слагах разни лепенки с клей и на финала си отидохме на кожен лекар. Изгори й го с азот и вече 2 години няма проблеми. Та моят съвет е ( особено за бременна) питай лекар, не си слагай аспирини и др. подобни на своя глава. Нейното я болеше и й пречеше.
На мен пък ми падна пломба 😭 Утре ще звъня на моята зъбарка, днес се подготвям психически

# 464
Коко, не се коси. Аз правих в началото на бременността. Леко мина , не усетих почти нищо.

Общи условия

Активация на акаунт