Знаете ли колко получава вашия мъж

• 34 697
  • 826
  •   1
Отговори
# 60
Алекса, като забременееш, кой ще плаща раждането, ти или той? А памперсите за бебето, дрехите, АМ при нужда, играчки, количка и прочие, партньорът ли ще плаща, щото е мъж или ти, щото си майка?

Самото използване на думата партньор не ми е сериозна. Независимо дали си в брак или не с някого, ако сте семейство сте мъж и жена. Това сексистко разбиране, че мъжът трябва да плаща, а жената работи колкото да изкарва за да се разкрасява и купува подаръчета...не е добра основа за стабилно семейство, според мен, разбира се. Както и криене на доходи от наеми или други начинания, ако сте семесйтво, имате общи разходи, значи и доходите стават общи. И около мен е пълно с двойки, живеещи заедно, без деца, делят си наема и всичко друго си плащат отделно. И няма да се задържат, защото не се достигнали до много основно стъпало във връзката си - да споделят. А ако пък се появи дете в това уравнение, не ми се мисли как се действа...ти купи памперсите тоя месец, аз ги купих миналия...

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 16:55 от LittleCactus

# 61
Дори не му минава мисълта да крие... Нито на мен. Не разбирам идеята да лъжеш най - близкия си... уж.

# 62
Добре, мъжът ми Smiley
Сексистко или не, той ако не може да поеме издръжката по една жена, със сигурност няма да може и за дете да се грижи. Всеки си поема отговорността, ако иска нещо, включително и деца. Жената е в майчинство за значителен период, естествено, че трябва да може да разчита на мъжа дори и изцяло, затова му се вика глава на семейството. Освен това след раждането обикновено се изискват много повече средства за поддръжка на жената и връщането й във формата, отпреди бременността. Никоя жена не е длъжна да си съсипва нито тялото, нито психиката заради мъж, който не може да й осигури комфорт и да задоволи нуждите й, нито заради дете, освен ако не го иска на всяка цена, разбира се. Кой както си избере. Мъж, на когото не мога да разчитам не ми трябва, още по-малко да тръгна деца да му раждам. В състояние съм да издържам и себе си и ''мъжа'' ми, ако се наложи, не ми се е налагало и мъжете, с които съм била никога не са и не биха го допуснали с никой. Въпрос на манталитет.

# 63
Доста интересна тема. На мен ми прави впечатление, че личните и семейните финанси са тема табу в много български семейства. Според мен всичко зависи от нивото на финансова интелигетност на двамата партньори. Ако са на едно ниво, няма нужда да се крият. От друга страна, ако единия не може да спи, защото другият има спестени едни 10 хил евро в банката.

Имам 2 семейства приятели, където жените ръководят 100% финансите. Всички приходи идват при тях и те разпределят и плащат. И в двете сейства мъжете казват, че "Добре, че е жена ми!".

Познавам семейства, където мъже е спестовен, а жената харчи всичко дето види.

Към автора, ако финансовата ти култура е по-висока от тази на жена ти, кажи ѝ го. Обясни ѝ, че трябва да се образвова малко, да се превъзпита и като ти покаже, че е на твойто ниво, ще си споделиш заплатата.

# 64
  • Русе
Знам не само до стотинката и кога ги взема, ами и имам карта за неговата сметка. И той за моята. Всичко се знае за другия

Дала съм му душата, сърцето, тялото и две деца и получавам същото насреща. Нищо по-малко  Crossing Arms

Не ги разбирам тези семейства с отделните бюджети, криене на заплати и т.н. форумски истории безчет.
Ама всеки сам знае себе си

# 65
Да, няма как да ме разбереш, "никоя жена не е длъжна да си съсипва нито тялото, нито психиката заради мъж, който не може да й осигури комфорт и да задоволи нуждите й, нито заради дете, освен ако не го иска на всяка цена, разбира се", явно ти  е далечно или си твърда млада, за да определиш бремеността като съсипване на тяло и психика, нито пък едно дете се иска на всяка цена, въобще цялата мотивация в тая сфера не можеш на тоя етап да я осъзнаеш. Фиксацията върху тялото, поддръжката (Боже, все едно си кола), връщане във форма и прочие простотии, защото това ми е последната грижа като майка честно казано и благодаря на прекрасния си съпруг, който всеки ден ми казва, че съм красива и ме погалва по белега и казва "твоят боен белег", показва, че са ти други приоритетите. Между другото, "поддръжката" по време и след раждане не изисква никакви средства, само воля да се храниш правилно и да правиш някое друго упражнение за 10 минути на ден.
Пожелавам ти да станеш майка, когато си готова и може би тогава ще разбереш, че комфортът не е мъжът да те издържа, нито пък е някакъв задоволител на нужди. Мъжът до една жена, е нейн спътник в живота, с който споделят  живота си със всичките му лоши и хубави страни (в това число и пустите му пари), а да имаш дете е чиста проява на любов и желание на двама души да създадат най-красивото нещо в животите им.

# 66
Алекса, като забременееш, кой ще плаща раждането, ти или той? А памперсите за бебето, дрехите, АМ при нужда, играчки, количка и прочие, партньорът ли ще плаща, щото е мъж или ти, щото си майка?

Самото използване на думата партньор не ми е сериозна. Независимо дали си в брак или не с някого, ако сте семейство сте мъж и жена. Това сексистко разбиране, че мъжът трябва да плаща, а жената работи колкото да изкарва за да се разкрасява и купува подаръчета...не е добра основа за стабилно семейство, според мен, разбира се. Както и криене на доходи от наеми или други начинания, ако сте семесйтво, имате общи разходи, значи и доходите стават общи. И около мен е пълно с двойки, живеещи заедно, без деца, делят си наема и всичко друго си плащат отделно. И няма да се задържат, защото не се достигнали до много основно стъпало във връзката си - да споделят. А ако пък се появи дете в това уравновнение, не ми се мисли как се действа...ти купи памперсите тоя месец, аз ги купих миналия...

Широко и е на Алекса още около врата, затова така говори. Такива като нея съдбата бая ги очуква. Дано не де, ама....

Мъж, на когото не мога да разчитам не ми трябва, още по-малко да тръгна деца да му раждам.

Значи не си в състояние да се влюбиш в човек с по-ниски доходи. Как разбираш дали му стига заплатата, да се грижи за теб и децата? Избираш го по колата или първо го питаш каква му е заплатата и тогава си лягате? Значи ли че ако се влюбиш в по скромен човек, би пренебрегнала чувствата си, само защото няма пари, а ти не си готова да постигате и градите заедно. Търсиш само мъже, които финансово могат да те обезпечат? Ако си малка и имаш приятел горе долу на твоите години, например 24-25? На тази възраст са единици постигнали висоти в кариерното развитие. Как в такъв случай намираш мъж или търсиш в по-висока възрастова граница?
Много крайни изказвания и доста грозно. Аз го искам готов да ме гледа, пък аз да си харча. Той да ме подсигури с детето, пък другото не ме интересува. Не са едно и две семействата запознали се и постигнали много заедно.

# 67
Не виждам защо си толкова убедена, че твоето мнение е правилно, а моето не? Хората са различни. Стандартите и критериите за всеки с различни, няма правилно и грешно. Колкото до средствата - едно е да изглеждаш нормално (преди или след раждане), друго е да си перфекционист, зависи и с какви хора се сравняваш, визуално, интелектуално и т.н. Не е зле да се пооглеждаме от време на време в конкуренцията. Мъжът ти (и много други мъже в това число) може да ти потупва ''бойния белег'', но за коя си мечтае само той си знае. Което, разбира се не означава, че не е щастлив от това, че има семейство. Въпросът е да чувства, че има и жена, не само майка на детето си. Доста от изневерите тръгват от там.
Бременността и раждането са тежки периоди, психологически, физически, хормонално, мъжът е длъжен да осигури максимален комфорт на бременната си жена, след като той не износва детето и след като съзнателно е поискал да гради семейство.
Да не говорим, че не всички имат леки бременности, понякога се налагат и болнични престои и операции и какво ли още не, за да бъде жената ''както преди''. А една жена е в пълното си право да иска да бъде такава, каквато е била преди бременността и тук не става въпрос само за визия.
Колкото до визията, никой не твърди, че е най-важното, нито единственото, но факт е, че в днешно време, привлекателните и красивите хора и от двата пола имат много повече избор, по обясними причини, не е нужно да ги разяснявам. А когато имаш голям избор, имаш и по-високи шансове да се събереш с човек, заради когото после да не пускаш теми. Хората се влюбват/обичат все пак заради съвкупността от визия/душа/интелект. Та инвестицията във визията не смятам, че е нещо лошо, даже напротив, винаги си носи дивиденти по един или друг начин.
Струва ми се, че имаш прекалено романтични представи за света, малък кактус.

# 68
при положение, че заедно правим различни инвестиции и планове, намирам за напълно задължително да си знаем приходите
И това подчертаното, викаш, е много мъдро - във форум, в който половината сте омъжвани и развеждани, някои по 2-3 пъти?
Абсолютно! Самостоятелно, с 1 доход и 2 ръце, човек няма как да постигне онова, което може с 2 дохода и 4 ръце. Ако се стигне до развод се дели на 2 и готово, пак е пъти повече от индивидуални инвестиции.

П.П. За другите не мога да отговоря, за мен лично - от 21 г. сме семейство с моя мъж и, да чукам на глава, не планираме развод, но и да се случи, важното е да сме живи и здрави, онова, което сме изградили е само +, защото носи доходи...

# 69
Въпросът е да чувства, че има и жена, не само майка на детето си. Доста от изневерите тръгват от там.
Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1 Напълно съм съгласен.

# 70
Знам, понеже работим на едно и също място.
Разходи не делим, той плаща едно, аз друго, а останалото всеки прави каквото намери за добре - дали ще го спести, дали ще го похарчи за нещо си, негова работа. Обща "каса" нямаме.
Имаше само един месец, в който се наложи да посвием разходите и да сме наясно кой с колко пари разполага в момента, но като цяло, стига да е платено всичко, да е пълен хладилника, не желая нито някой да ми държи сметка на доходите, които съм си изработила, нито бих държала такава на друг.

# 71
Ще си позволява само още едно изказване и спирам, за да не спамя. Никога няма да си същата след бременността - в никой аспект. Ако ще да си направиш 5 операции, защото според теб не изглеждаш добре. Но си млада или твърде задълбала в други неща, ако смяташ, че след раждане ще си плануваш операциите Winkс най-добри чувства го казвам.  За щастие, съм шастливка, защото изглеждам по същия начин, мъжът ми гали бойният ми белег и иска само мен, мечтае само за мен и сме в чудесни съпружески взаимотношения. Ако имаш щастието да намериш мъж, който да смята, че да си майка, те прави още по секси, както е при мен, ти го пожелавам да е състоятелен, че да покрива критериите ти.
По темата - тежко изкарана бременност, с операция по спешност, и всички разходи по това приключение са били общо спестени. Ние градим заедно, споделяме общ бюджет и харчим общ бюджет. И в повечето случаи от общия бюджет остава една сума "за харчене" или джобни за разни нещица, които се опозотворяват почти на 80 процента за детето и ремонта на неговата бъдеща стая или други негови нужди.

# 72
Чааак широко айде не Satisfied всеки си има своя път и своята доза трудности. За мен мъжът трябва да е по-успелият в семейството, това е моето мнение, не смятам да се оправдвам за което. Никога не съм преценявала мъж по заплатата му, още по-малко по колата, аз съм против колите като цяло, не ги харесвам, замърсяват и причиняват инциденти, не съм шофьор и не желая дори да имам кола.
Дефинирай ''по-скромен човек''? Скромността не е въпрос на финансови възможности, а качество. Може да съм милионерка и пак да съм скромна. От човек с не много голяма заплата, до пълен прошляк има разлика. Как ще очакваш някой пройдоха и некадърник да се грижи за семейство, колкото и чаровен да е той, че да се влюбиш чак в него? Ако един мъж до определена възраст няма що-годе адекватна работа и заплата, то това не означава ли, че не е особено амбициозен, образован, интелигентен, например, че да не може дори основа, на която да стъпи той и бъдещото му семейство да изгради? Младите мъже, които познавам разсъждават по същия начин, честно казано, никой не е накарал приятелките си да плащат за каквото и да било, още по-малко ще спорят кой ще купува памперсите Smiley
Малко по-голяма съм от 24 и не говоря за мъже на тази възраст, разбира се, че момче на 24-25 няма как да е особено успяло в повечето случаи, на 30-35 обаче има. Никога не съм спирала да работя, въпреки че са ми предлагали да си почина, тъй като могат да ме издържат. Не бих и спряла, за мен работата е развитие и социални контакти, освен финансови приходи. Детето е обща отговорност, аз го износвам и е добре някой да е до него, в тези първи две години, определени от закона като майчинство. И след като е общо, тези  две години или аз седя вкъщи с детето, а той ни осигурява, или той седи вкъщи с детето, а аз се връщам на работа, за да ни осигурявам.

# 73
  • Сф
Алекса иска да каже, че за определен таргет, се иска съответния тунинг.Така е.
Но нека не се вманиачаваме, защото" и най- красивите жени са омръзнали на някого."
Но, да излезеш на пангара отново  евентуално, трябва да не отстъпваш на актуалното предлагане!

# 74
Алекса иска да каже, че за определен таргет, се иска съответния тунинг.Така е.
Но нека не се вманиачаваме, защото" и най- красивите жени са омръзнали на някого."
Но, да излезеш на пангара отново  евентуално, трябва да не отстъпваш на актуалното предлагане!
Разбира се! Да не забравяме и че и най-красивите и успели мъже също са омръзнали на някого Smile

Общи условия

Активация на акаунт