Парфюмни размисли и страсти - 223

• 83 889
  • 725
  •   1
Отговори
# 540

И за себе си да кажа, че тези дни се прехласвам по Alaia.
https://www.fragrantica.com/perfume/Alaia-Paris/Ala-a-31798.html

Би ли казала повече за този парфюм? И аз го заглеждам от известно време и аха да го взема на сляпо, но реших да изчакам...

# 541
  • Враца
В началото, с първо помирисване надуших една ретро нотка, дето хич не ми е по вкуса.
Но след подробно изучаване, взе да ми става интересен, все по-интересен и сега съм луда по него.
Усещам виолетки, усещам крем, и усещам една "сочност",
не знам какво е това, но при някой аромати просто ми идва да кажа, сочен ми е .
Доста добре подреден, балансиран, обгръщащ.
Слива се някак с мен и мислех, че е незабележим,
ама пък колко комплименти...  Crazy
Направо не мога да повярвам.

За една седмица поизпръсках бая,
слагам си го сутрин обилно,
но слагам си го и вечер след баня,
за да спя с него, да го усещам, възглавницата ми да мириче на Алая..  newsm78 ooooh!

Мисля че е временна страст, но сега така го усещам просто.

# 542
  • София
Egra на Rasasi е хубав, двойник на Narciso Rodriguez for her EDP.
На мен Alaia Alaia ми е някак тъжен, мрачен, потискащ.

# 543
  • Враца
https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Al-Hobb-Hayat-19681.html

а, този? някой познава ли го?

# 544
  • В свой си свят :))))
Мен пък днес ме впечатли Alien...като си помисля, че никога не е бил мой тип аромат.. една колежка го донесе днес, взех че си пръснах и този аромат сякаш ми се заби в мозъка...чудя се дали да му дам шанс?! А сега де...

# 545
  • Germany
Sysly, благодаря за чудесното описание на Pure musc на НР. Не познавам парфюма на Макс Мара и не мога да бъда полезна по питането ти. Аз не издържах и си го купих, много, много ми харесва и цяла седмица вече си правя експерименти с него. Прочетох, че и той като Мъск есенс на Валентино е създаден както да бъде самостоятелен парфюм, така и да се наслагва върху други парфюми. Много ми харесва самостоятелно нанесен. И при мен не излиза нищо кожено, а е основно мускус във формата на чисто, къпано, здраво тяло и много цветен, с най-прекрасните пролетни цветя - при мен са зюмбюли, липа и жасмин и рози. Отново се повтарям, но за мен е кръстоска между For Her и Essence и е от най-добрите работи на НР. Препоръчвам да се пробва на кожа, за да разберете имате ли химия с парфюма и как работи тя за вас. При мен остава и след душ, а на тъкан го усещам с дни. Днес го комбинирах с Rose Rouge на VC&A и мисля, че се получи много добра комбинация. Мускусът и леко влажното усещане от НР омекотиха сладостта и силната пудреност на Роуз руж, придадоха му повече стил и носимост, вкараха въздух и слънце в него. Беше интересно как се промъкваха пролетните цветя сред гръмогласната роза и гурме нотите. Хубаво се съчетава и с дървесни парфюми, още не съм опитала как ще се комбинира с цитрусите, но и това ще стане. Обичам да започвам годината така ударно с парфюм, в който съм влюбена.

Друг парфюм, който ми харесва много от новоизлезлите е JOOP! Homme Absolute Joop! Почитател съм както на ориентал фужерната група, така и на парфюмите на Joop, а когато парфюмер е Antoine Maisondieu, който за мен е един от най-чувствените парфюмери и стои зад доста от любимите ми парфюми на КдГ, тогава любопитсвото е огромно. Флаконът е много красив Heart Тежък, черен, с масивно прозрачно и кристално дъно, направо ми останаха очите в него. Надписът е ярко жълт, контрастиращ и определено подхожда на парфюма. Пулверизаторът също е много качествен и разпръсква много фина мъгла върху голяма повърхност. Флаконът е удобен за хващане, лесен за пръскане, което за мен като жена е плюс.

Парфюмът се води мъжки, но за мен е унисекс. Започва с плътна, наситена сладост на бобова тонка и много черен пипер и щипка пикантен кардамон. Много силно начало, като на мен ми напомня доста от началото на  Luna Rossa Black Prada в частта с тонката и черния пипер, и малко на MALVS Nobile 1942, в частта на смолите и тамяна с подправките. Има доста нишово звучене, нетипичен е, но е направен майсторски. Когато тонката от връхните ноти стига върха си, изненадващо се включва и много фин тамян, който е много тънък, като виещо се пушече, с леко нагарчащи ноти в него. Точно от тях плюс голяма доза цветност има нужда сладката тонка, за да постигнат идеалния баланс и нещата да заработят добре. Тамянът превзема парфюма, но не е сакрален, не е мъчен, и хората, харесващи тамян и тонка, ще се изненадат от чудесната комбинация. Много умерено е използван и вкусен ветивер, подобен на този от Ветивер тонка на Ермес в базата. Парфюмът е зрял, за по-улегнали хора е, има потенциал да стане сърцеразбивач, но определено няма да стане масов. Трайност около 5-6 часа, добър сияж, подходящ е за дъждовно есенно и пролетно време. Аз ще изчакам да го намеря на добра цена и ще си го купя. От мен браво на Joop! за този парфюм.

Успях да пробвам и La Nuit Trésor Musc Diamant Lancome Флаконът на снимка изглежда по-добре, отколкото на живо. Парфюмът е хубав, веднага може да се разпознае, че е от семейството на Трезор, като за мен е най-близък до оригинала, и може би носи част от Tresor Midnight Rose Lancome. Основното, което усещам в него са розата, малините, ванилия и много сух, перилен и запрашен мускус. След еуфорията с трезор ла фоли, този е хубав, но толкова, не можа да ме грабне и да ахна. Намирам го по-подходящ за по-млади жени, и може би за парфюмно необременени ще е ок, но няма да си го купя. Траен е, но е по-прибран от Ла фоли, определено не е парфюм, по който ще си загубя съня.

Lacoste Pour Femme Elixir Lacoste го пръскам вече три пъти, и не мога да реша харесвам ли го, или не Thinking Язък му за хубавото шише. Аз нали умирам за лилави бутилчици, и този като го видях, примрях от щастие. Очаквах червени плодчета, ириси, сексчета, ала бала. Нищо такова няма обаче. В началото започва с доста мандарина и червен пипер, които по принип са ми любими съставки, обаче тук са ми малко изкуствени и химични. По късно усещам основно хелиотроп, отново прашен бял мускус и пачули, заобиколени от неидентифицирани бели цветя. Чета, че има тубероза и гардения, но аз не ги усещам изявени. Тубероза ако има е от модерните, тези, които мога да преживея, гардения ако има пък не е креместа и млечна, каквато ми допада, заобиколена от дървесни ноти. Мисля, че аз имам проблем с амброксан в парфюм и може би той ме прави несигурна и в този парфюм. Винаги ми дава едно химично, фалшиво и леко напрегнато, газирано усещане. Това усещам и тук. Ако обобщя, парфюмът е хубав, улегнал, зрял, на любителите на пудрени аромати би се харесал, но не е уау. Обаче нито ми е шипър, нито ми е лилав парфюм, нито го усещам мой. Ще пропусна.

Bronze Wood & Leather Jo Malone London
Ако го пробвах преди едно година щях да го харесам много със сигурност. Много кожен, много разпознаваем велур или може би набук, с една горчивина и мъхестост в него. Прилича ми много на кожата от  Hermessence Agar Ebene Hermès и на кожата от Mimosa Indigo Atelier Cologne, без люляците в него. Сега този парфюм е на светлинни години от мен. Не бих го носила. Идва ми горчив, сив, прекалено кожен и санталов и може би ми е повече мъжки. Съгласна съм, че има нещо и от Гучи Гилти абсолю, в кожената част има сходство и с него, обаче тук е в много по-луксозно изпълнение. Няма автосервизи, няма масло и изгорели гуми, няма петрол. Вместо това има много хубава, леко сладникава дървесност, леко ми напомня на пепел в огнище. Мисля, че Йоан Владимир ще го хареса, както и почитателките на Hermessence Cuir d'Ange Hermès.

И накрая да похваля Jil Sander Sunlight Eau de Parfum Lumière Ако харесвате като мен сладки и звънливи, неангажиращи цитруси, ако харесвате те да са заобиколени от слънце, фини цветя, ако ви носят усещане за свежест, плаж, слънце и коктейли, значи ще ви хареса. Парфюмът е тип грейпфрута на Аква алегория, но не е моноаромат, а е сладък грейпфрут, сочен, почти сладък, с много нежна божурена аура около него, усещам също и елегантни бели фрезии, със стипчив червен пипер за свежест и пикантност, с едно плажно, слънчево усещане, сякаш усещате и горещия пясък, и палещото слънце по кожата си. Много умерен, много ненатрапчив, много слънчев и винаги вървящ парфюм. Показва много хубави трайност и излъчване за такъв точно тип аромат. Два пъти го тествам и двата пъти се държи страхотно, усещам накъде отиват нещата.

И последно, този път наистина Joy, да подгрея малко почитателите на Аура, предстои ново издание. Попаднах на това:
Скрит текст:
Aura (Eau de Parfum) Sensuelle

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 23:35 от kovatcheva

# 546
  • Пловдив
Аз само да се похваля,че вчера се сдобих с Шалимар Суфле на Герлен.Поръчах го на сляпо, след четене тук,много ми хареса,наистина е много траен и най-важното стои ми добре.

# 547
Ах, флаконът на Аурата! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ще се купува, ако харесам аромата.

Днес бях с Трезор а ла Фоли. Прекрасен, фин, млечен шоколад. Но ми се стори, че му е студено на минусови температури. Ще му се порадвам още няколко дни, и ще го прибера за март месец.

Никой не ми отрази Нектарената Бомба. Ни-кой. По Коромандел и Джуси се захласват всички, с Л'Инстант дори видях да "дърпат" въздух като циганче лепило. Нектарът не пожъна успех при мен. Или им дойдох до гуша с толкова смени на миризмите. Joy

# 548

Какво сладурче се задава на хоризонта....нямам търпение ❤
Върти ми се в главата последното Нарцисо-замислям се да го отстрелям на сляпо.Това описание на зюмбюл,липа,Жасмин,роза.....все красоти ...
По отношение на нектарената Бомба,няма човек/особено мъж/,който да не ме е отразил 👌

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 21:24 от macadamia

# 549
Любимата Ковачева написа Rose Rouge  и съм привлечена към тъмната страна. Както не искам да нося роза, Кристалчето Heart (още веднъж ти благодаря) ме забърка в парфюмна интрига и хайде ново залитане. Изобщо не очаквах да ми хареса, защото зная „Не тръгвай с голямата кошница за прехвалени ягоди“. Обаче, тук всичко работи в полза на Ван Клийф.
Пристигна  ми Terrasseà St-Germain.  Парфюмът  е пачули от началото до края. Докато в шанелските пачули тегли към землист мирис, в Jul et Mad са по-шлифовани и по-въздушни, изтънчени, повече вечерни. Днес бях пръсната с него, първо не се чувствах в стихията си и второ ме преследваше идеята за Шанел. Ще си го нося в определени дни. Bella Donna  https://www.fragrantica.com/perfume/Jul-et-Mad-Paris/Bella-Donna-43978.html е бяла пудра с бели цветя, толкова е бяло, че чак доскучава. Възможно е, ако служи за подложка с добавен друг парфюм да се получи.
Stilettos on Lex – така харесвам високи токчета и го исках този парфюм, обаче не. Виолеткови бонбони го доближават до Love in Black и не си заслужава.
Dezideratа, сигурна съм, че са те засекли с новия парфюм, но колко пъти да ти кажат, че искат парфюма ти или искат да миришат като теб Simple Smile

# 550
Ох, с тази нектарена бомба ще ме карате да ходя да я търся да я душкам, значи!

# 551
Още утре отивай да я пробваш...красота е ❤🌹

# 552
Още утре отивай да я пробваш...красота е ❤🌹

Трудно ме нави!!! Laughing

# 553
Получих вчера Jul et Mad Nea , хубав е , но не е чудо невиждано. Началото е малко по-харш, усещам си направо мариновани чушки, слава Богу  отшумяват окол 20 мин. После много мед при мен, много нещо. Ако тръгна да го описвам като родословно дърво - баба му е  Orchidee vanille Van Cleef&Arpels, а първа братовчедка по майчина линия ще да е Delina Parfumes de Marly.  Ellenisia Penhaligon му се пада далечна леля, заради маринованите чушки в началото. Като цяло - пожъна комплименти в офиса, траен и прави впечатление. Просто...когато познаваш родата няма как да се впечатлиш много. Но ще си го нося с удоволствие, зимно-пролетен е.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 08:16 от unterdenlinden

# 554
Аз не можах да установя, дали има чушки или нещо друго в Неа, но ако го сравня с Орхидея ванилия за мен Орхидеята е абсолютен разкош, докато при Неа щеше да се наложи да я изтърпявам, а това определено не е идеята, когато си купуваш парфюм. За щастие всички сме различни и всеки си има предпочитания и парфюмни асоциации, иначе всички щяхме да носим един и същи парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт