Парфюмни размисли и страсти - 223

• 83 897
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
    За МонтАл мога многоо да говоря- имам 13-15 от около десет години и едно мога да кажа със сигурност- Никога не вземай без тест- адски странни
Здравейте, Дами, бих се радвала ,ако споделите мнения за Монталите-  Dark purple, Extasy vanilla, Honey aoud, Oudmazing, Sweet oriental dream и  Mancera Choco Violet.
Благодаря предварително и успешна седмца!

# 526
  • Бургас
Взех си го преди време, защото много ми хареса как стои на приятелка, но не се спогодихме. Не ме бива много в описанията, накратко: захаросан бадем. Поне няколко човека са ме питали  на какъв сладкиш мириша, а  според колежката в стаята след мен миришело на баквала Laughing 

# 527
Мирише на бадеми, на розов локум, на сладко и хубаво. За мен е чудесен, но е страшно силен и много хора не могат да понесат толкова сладост и сила. Трайността му е пословична.

# 528
Скрит текст:
[
Скрит текст:
quote author=Mimeto74 link=topic=1087679.msg38138214#msg38138214 date=1548914944]
Аз отново пробвах аромат на Ейвън (една колежка е дистрибутор), Eve Truth. На блотер ми хареса, стори ми се приятно свеж, но на кожа не ме впечатли изобщо.

И аз съм му хвърлила око.Можеш ли да го оприличиш на някой друг аромат,че се замислям за поръчка? Да не се налага да го подарявам...Благодаря!
На мен ще ми е интересно тук да се включи някой, който го е тествал и не е дистрибутор. Дистрибуторските мнения обикновено са пристрастни. Аз също забелязах този парфюм заради чудесното шише, но нямам отзиви за него.
[/spoiler][/spoiler]
Дали е траен? И на мен ми допадна
[/quote]
Трайността на всеки парфюм е различна при различните хора, това е едно от първите неща, които научих от тази тема. На моята кожа почти всичко, което съм пробвала, издържа дълго (минимум 6 часа), но при теб може и да не е така, затова всеки трябва да се убеди сам за себе си. Този парфюм специално е траен при мен, но ми стои като разводнен и бих казала, че ми е скучен. Просто лично мнение.

# 529
  • София
Само да допълня за Сладкия ориенталски сън, че бадемите са силно горчиви и са обилно поляти със захарен сироп, който ги прави леко задушливи и силно омайни. Това е един от моите Топ 5 на всички времена и съм изхабила вече 3 пълни флакона, но мога да го нося само в дълбок сняг, кучешки студ и в моменти на тъга и депресия, защото ме затопля, успокоява и омиротворява.

# 530
Пробвах новият фланкър на Мон Герлен. Дали заради леко запушения ми нос, дали заради друга причина, но ми се стори че са отнели ДНК на парфюма и е съвсем различен пролетно, цветно звънлив, цитросов аромат. Ако не беше шишето с розов пръстен, наистина бих помислила, че е друг парфюм.
Ябълковият Шанел тендър пълно разочарование и посредственост дори за моя лаишки и непретенциозен нос. Наистина много никакъв и досаден аромат. Първата асоциация ми беше евтин шампоан с аромат на ябълки, или почистващ препарат за чинии с аромат на ябълки. Нищо луксозно и класно не усетих. Някак няма го грейпфрут шприца, който дава живот на edt.
Помирисах на блотър girl of now forever и си помислих, че трябва да пробвам на кожа този захаросан лимон.
Чакам носът ми да се оправи, за да мога да щурмувам парфюмериите пълноценно. Завирах си носа във флакони на Jo Malone и нищично не усетих Sad

# 531
И аз си получих вчера новия Шанел от официалния сайт, опакован по невероятен начин с пробички, за които ще пиша след малко. Ако не бях го пробвала лично, щях да си помисля, че пишете за съвсем различен парфюм. Всъщност "ябълките", които така и след усилено душене не усетих, се оказаха дюли. Нищо, ама нищо не напомня на ябълка в парфюма за моя нос. За мен ябълка е онази миризма от соца на зелена ябълка, която тук по никакъв начин не откривам. Парфюмът прилича много на тоалетната вода, но след като изчезнат върховите нотки остава някак по-строг и по-класически. ЕДТ е по-момичешки, ако мога така да се изразя, а ЕДП в един момент утихва и става по-близък до кожата. Като цяло ДНК-то е едно и също. Дори и за момент не съжалявам, че го поръчах насляпо, носи ми невероятно настроение, да не говорим за трайност. Тук доста хора споделяха, че е нетраен. Може би химията при мен се получава много добре, защото ако беше нетраен, досега да съм видяла дъното на ЕДТ, от което заради любовта ми към аромата се бях сдобила с бутилка от 150 мл, но уви. Няколко пръсвания издържат на моята кожа по цял ден, усещам го с часове. Не очаквам по-голяма трайност от ЕДП, надявам се да е поне същата.
Заедно с него дойде пробичка на  Sycomore eau de parfum - един класически Шанел,  който в първия момент излъчва толкова силни дървесни и билкови нотки, че чак отблъсква. Пръсках на салфетка, не посмях на ръка, защото щеше да ме задуши. След няколко часа ароматът омекна  и стана по-приятен, но ветиверът дава една горчивина, която не ми допада особено. Съмнявам се, че ще мога да го нося изобщо, но се радвам, че се запознах с него.
Изводът за мен е, за пореден път, че не всичко, което е обявено за велико, е носимо и обратното- далеч не всичко, отречено като елементарно и оплюто от форума, не става. Пробвайте и преценявайте за себе си, носът си е ваш! Описанията в тази тема са прекрасни, но понякога нямат нищо общо с нашите лични възприятия, аз повече ги приемам като малко литературно есе, което ми е приятно да чета отколкото като показател за това, какъв в действителност е даден парфюм на моята кожа и за ноя нос.
А Шанел си е Шанел, дали класика или нещо по-модерно, всеки избира според вкуса си.

# 532
Съгласна съм с последния пост за Шанел. Да го оприличаваме с цветна водичка и евтин шампоан е повече от нелепо. Получих си новия муск на НР. Е, няма нищо, ама нищо кожено в него. Аз заради това описание го купих насляпо, но очаквах повече. Хубав е, да! Пролетно летен, свеж, но не очаквайте интимност или сексуален заряд от него. Просто е друг тип. И като трайност е по слаб от другите на марката. Доволна съм, но не бих го купила точно него. Получих и мостричка на мейсън франсис, аква си нещо... Не е лош, с трайност на китка около 2 часа.  Спирам засега с парфюмите, само ще чета и точа лиги😅

# 533
  • Враца
Здравейте, дами!  Hug

Искам да подаря на една приятелка, араомат,
но условието е , да е от марката Rasasi.  newsm78
Луда фенка е на арабските аромати, а от тази марка , любим и е Abyan .
Та, бихте ли ме подсетили, какво мога да избера и да не сбъркам?  bouquet

# 534
  • София
Здравейте, дами!  Hug

Искам да подаря на една приятелка, араомат,
но условието е , да е от марката Rasasi.  newsm78
Луда фенка е на арабските аромати, а от тази марка , любим и е Abyan .
Та, бихте ли ме подсетили, какво мога да избера и да не сбъркам?  bouquet
Не съм дама, но от мен това предложение - изпитано, имам го у дома - невероятен! -  Rumz Al Rasasi 9453 Pour Elle
https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Rumz-Al-Rasasi-9453-P … r-Elle-51094.html
Скрит текст:

Плътен, вкусен, има известна креместа текстура от модерен тип, като същевременно не е изявено гурме или твърде сладък, но си носи това сладко ДНК на модерните парфюми, с доста изявена и наситена, богата база - за мен е секс тупалка от всякъде. Трайност и сияж - перфектни!

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 17:20 от Deetron

# 535
  • Виена
Mon Guerlain Bloom of rose е наличен при нас. Обаче е ужасно посредствен, мирише остро на цитруси и полски треви, като връхните нотки задушават всичко останало. А останалото изчезна след около два часа без следа от ръката ми.

# 536
Абсолютно съм съгласна с мнението на *Emia* за Chance Eau Tendre Eau de Parfum.
За съжаление аз очаквах нещо много по-различно от EDT и за това няма да се разберем.

# 537
  • Бургас
Привет,
закупих от Парфимо този парфюм за подарък. Да го имам в запас при изненадващ случай. Та, нямам къде да го тествам и ще помоля да ми го опишете... Laughing

https://www.fragrantica.com/perfume/Gianfranco-Ferre/L-Uomo-40538.html

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 21:51 от bsz

# 538
  • Враца

Deetron  Hug, благодаря за адекватното включване,
но, тя този парфюм го има,
макар, че все се разминавам да се запозная с него.
Та, издирвам нещо друго значи.

И за себе си да кажа, че тези дни се прехласвам по Alaia.
https://www.fragrantica.com/perfume/Alaia-Paris/Ala-a-31798.html

# 539
Вчера мернах инфо за новия boucheron quatre, но днес никъде нищо не намирам, а ми е любопитно, ще се радвам на инфо или лични впечатления.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт