Парфюмни размисли и страсти - 223

• 83 994
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
  • София
На мен ми е предпролетно с Girl на Pharrell Whilliams. Мислех си, че се развива чудесно на леко слънчево и хладно време, но сега когато е меко и влажно навън е приказка! По-дървесен и землист е, но виолетката не му позволява да се приземява много-много и дава светлина на композицията. Все едно съм си удължила тичането в парка днес с още 5-6 км. така ме кара да се чувствам Simple Smile   
Обидно ниска му е цената в един от сайтовете, в които пазарувам редовно и се чудя дали да не си взема още една 10-чка.

# 256
https://www.parfimo.bg/clean-clean-eau-de-parfum-za-jeni-60-ml-tester/
Това например мирише 1:1 с омекотителя на спрей Denk Mit в магазин DM
Здравейте, парфюмни феи. Имам малко странен въпрос. Искам да си намеря парфюм, наподобяващ праха за пране- Ariel с Lenor. От една година си търся аромат на чисто, но все не попадам на такъв. Но да не е цитрусов, а по скоро като прах за пране или бебешки омекотител. Дайте предложения  Hug

# 257
Аз днес пак съм с Пантерата на Картие. По-хладно и по-влажно е от предния път. Май така е по-добре, защото днес парфюмът изобщо не ми се струва задушлив.
Никога не бих го определила като задушлив. Това е един от най- дискретните парфюми, които съм ползвала. Виж, колко сме различни хората във възприятията си😘

# 258
  • София
Ковачева, благодаря много! Страхотно описание! Много интересен аромат е и за мен.

Предложение за аромат, който мирише на чисто от мен:

https://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/Pure-DKNY-7973.html

Има ли го вече новия Шанел Шанс О Тендр ЕДП по моловете? Тествахте ли го и как го намирате?

# 259
Ковачева, много благодаря за споделеното мнение!

# 260
Може ли някой да се включи с мнение MICHAEL KORS MICHAEL KORS, дали си заслужава?! Мисля, го за подарък. Rolling Eyes Как е като трайност и за кой сезон е подходящ?

# 261
  • София
Подходящ е за подарък само за любител на белоцветни аромати. Трайност средна.

# 262
Аз днес пак съм с Пантерата на Картие. По-хладно и по-влажно е от предния път. Май така е по-добре, защото днес парфюмът изобщо не ми се струва задушлив.
Никога не бих го определила като задушлив. Това е един от най- дискретните парфюми, които съм ползвала. Виж, колко сме различни хората във възприятията си😘

До кожа е, определено. Върху мен Пантерата е властна, опасна и определено завзема територии.
Върху свекърва ми пък, която е с мазна кожа е тиха, мъркаща домашна котка Laughing

# 263
За мен Пантерата е също дискретна,женствена,нежна,но и предизвикателна,привлича по елегантен и интимен начин,за мен е секси парфюм.

# 264
  • Germany
Аз вече трета бутилка на Ириса на Ван Клийф ползвам, но по нищо не ми мирише на бебешки омекотител Rolling Eyes
На прано ми мирише Есенс на Нарцисо Родригес.
И аз съм на същото мнение. При мен ирисът на Ван Клийф е основно уникално красива дървесина, посипана с ванилия, ириси и най-финия тамян на света, нищо перилно не усещам в него, и слава Богу!
Есенс на Нарцисо Родригез скърца от чистота и прах за пране, но е спрян и труден за откриване, едва ли ще стигне до него. Обаче пробвах Pure Musc Eau de Parfum /няма го още във фрагрантика, затова давам този линк, да не помислите, че правя реклама на Дъглас Joy/ и ми отвя направо главата. Много ми хареса това издание, много. За мен ако Narciso Rodriguez For Her EDT и Essence Narciso Rodriguez имаха дете, щеше да се казва Pure Musc!  Греховно красиво цветно начало, каквото само НР може да направи, при мен мирише на пролет, на зюмбюли, млада липа и жасмин, съчетани с уникално чист мускус, оставящ впечатление за мокро и къпано младо тяло, скърцащо от чистота. Цветното усещане е слънчево, пролетно, без да е задушливо и без някое от цветята да пречи на другите, като е укротено от мускусни, чисти нотки. Чудесна подкрепа от пачули и амбър, за дълбочина на характера. В мразовития студ в Германия направо искри и ти носи усещане за птички и пчелички! За мен е от добрите неща на НР и определено ще го придобия в даден момент. Показва типичното за НР присъствие и сияж, браво за този парфюм! ani_d, пробвай го ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Бутилката също е страхотна, Млечно бяла, матова, с изчистен надпис в черно. Мисля, че феновете на НР ще го оценят. Браво от мен, за този парфюм!

Ковачева, благодаря много! Страхотно описание! Много интересен аромат е и за мен.

Предложение за аромат, който мирише на чисто от мен:

https://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/Pure-DKNY-7973.html

Има ли го вече новия Шанел Шанс О Тендр ЕДП по моловете? Тествахте ли го и как го намирате?
Пете, забравих да ти предложа да пробваш и Dance of Flowers (Danza di Fiori) L'Erbolario, ако стигнеш до бутика на L'Erbolario. Много ми хареса на мен, и сигурно ще си го взема на даден етап. Страхотен модерен цветен шипър за мен. Розата е водеща, много подобна на розата на Клое, но в омекотено, по-натурално изпълнение, но компания й правят красиви зелени виолетки, млада камелия, ириси и божури, придружени от бергамот, мъхове и червен пипер. Много изтънчен, много женствен, присъствен и красив. Чудих се дали и него да взема с мака, има го и в идеалните за мен 10 мл., но реших, че може да почака до пролетта. Заслужава си запознанството.

Колкото до Chance Eau Tendre Eau de Parfum Chanel, съгласна съм напълно с Йоан Владимир, че тук има основно зелени ябълки. На по-късен етап утихва в цветен, тих, и много познат аромат. За мен е копие на Body Tender Burberry, като цената и нахалството на Шанел дори не ги коментирам. Ако парфюмът се пробва при сляп тест, убедена съм, че повечето от съфорумките биха го назовали плодова ябълкова водичка, но нали е Шанел, ще му измислим качества Joy. Хубав, цветен, много политкоректен, идеален за хора, които не могат да понасят силни парфюми, които имат безброй алергии и припадат от по-силен парфюм. За мен е поредният безсмислен клонинг на Шанел, който ще пропусна.

Така и така се разписах, да споделя и за другите тестове:

Girl of Now Forever Elie Saab Нищо общо с другите два от същата серия. Имах големи очаквания, като видях пирамидата, обаче не ми харесва в действителност. Млада роза с химична малина и цитруси, допълнени от черни плодове. Натрапчиво белоцветно присъствие, характерно за Доминик Ропион, което ми разваля удоволствието. Нещо подобно на Emporio Armani Because It’s You Giorgio Armani , с бели лепкави цветя, но в по-химично изпълнение. Този път сладостта е доста намалена, но това цветно-плодово залитане не ми допада.

Харесах обаче новата версия на Emporio Armani In Love With You Giorgio Armani за разлика от предишния, тази версия е много различна и ми харесва много. Модерна гурме сладорийка, с много череши, желе от черни и червени плодове, върху пачулесто-дървесна база. Решен е в стилистиката на Tresor Midnight Rose Lancome, Ла ви е бел, и подобните му. Много Ланкомски парфюм е, нещо нехарактерно за Армани, но ми харесва много. Течността е с много красив цвят, флаконът също. Мисля, че ще бъде от пазарните хитове, носени от младите дами.

Emporio Armani Stronger With You Intensely Тук също имах очаквания, защото харесвам много първата версия, но за мен е копи пейст с нея. Да, има по-малко зеленина, по-сладък е, но в базата усещането е абсолютно еднакво. Може би кожената нотка е една-идея по-силно изразена, и на моменти дори ме дразни, но трудно бих различила ако го помириша на някой, с коя версия е. На мен лично първата ми харесва повече.

Luna Rossa Black Prada - за мен е най-добрият от серията. Много секси и чувствен, без да е новаторски. Започва с чудна комбинация от черен пипер и мека, мъжествена бобова тонка. Много ми харесва началото му! Топъл, уютен и много ароматен, много е подобен на МИП на Ван Клийф и на Валентино Интенз, но тук няма ириси, няма кожи, а се акцентира на плътността на тонката. Мисля, че дамите ще го оценят много, ако го подушат на точния мъж. Бутилката е много тежкарска, красива, удобна. За мен е унисекс и бих си го купила с най-голямо удоволствие, много мой парфюм е, но има един проблем. След грандиозните 20 миниту, просто се прибира и му отива цялата красота. Изпразва се от съдържание и нищо не усещам от него. Дано е така само през зимата, ще му давам още шансове, защото си заслужава, и може би е един от най-хубавите парфюми с тонка, но за съжаление и отчайващо нетраен при мен.

Колкото до Пантерата, майка ми и сестра ми я носят в оригиналната версия, и винаги ги усещам отдалече, когато са с него.  За мен е от парфюмните чудовища, с невероятен и характерен шлейф и "дискретен" е последната дума, която бих използвала за него. Но както казахте, всички сме различни.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 20:32 от kovatcheva

# 265
Не знам дали питаш мен, обаче аз ще се похваля... Направо си го купих, Егоиста,  пробвах го и... Ох, получих олфактивен оргазъм...
Днес колежката влиза в стаята и казва "мирише на мандарина, ама някак си по-кисела"...
За това говоря, хем сладък, хем кисел... Побъркващо съчетание на аромати.

# 266
Чудесно описание на новият Narciso....прииска ми се да го имам веднага ...
Вероятно снимката,която ще покажа не е за тук,но ММ е хванал много точно манията ми към аромати...много се смяхме 😁

# 267
  • Бургас
Макадамиа,така да ти се радвам,:heart: за мен Пантерата е парфюмен звяр,много я харесвам,но и за мен не е никак дискретен аромат.Напротив навлиза и завзема чужди пространства, нахалства и обезпокоява другите и я нося на много малко места,категорично не е за всеки този парфюм според мен.Ако действително Шанел Тендър едп прилича на това Бърбъри,което имах и харесвам,но не бих подновила и аз пропускам.Аз да се похваля,видях четири дъна,така да разчистим за нови предизвикателства.Nerd

# 268
И аз май ще пропусна новият Шанел,но новите Narciso и Mon Guerlain-твърдо НЕ 👌😁Мисля,че и новото Армани ще е много мое...

# 269
Любима моя приятелка и колежка носи Ириса на Ван Клийф и за мен няма нищо "перилно" в аромата. Оставя страхотно женствено ухание след себе си Simple Smile Heart

Общи условия

Активация на акаунт