Парфюмни размисли и страсти - 223

• 83 996
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
Stepanie de Monaco и Regine's.
Невероятни са, женствени, единия леко кисел, другия ретро.
Моля, някой ако познава Stephanie и намира сходство с някой друг парфюм да ми пише...

Оригиналния Егоист на Шанел - вярно, мъжки е , но след един женствен слой отгоре (нежна роза и каквато нотка има нужда от доизразяване според жаждата Simple Smile) утихва много близо до Стефани.
Ако е дълго жадуван един аромат от мен , дори бих експериментирала с блотери, и дори в шоуруми на имитационна парфюмерия или с мостри. Забелязала съм, че намеря ли нотката която ме е завладяла - пиша аромата за намерен. Все пак, при един и същи аромат магията за всеки почитател не идва винаги от едно и също място. Можеш и случайно да преоткриеш дори в съвършено несъответстващ аромат малка прилика която да отговори на търсенето. Успех!

Любимата ми напоследък е сочо-медено-сандалово-млечна, за пролетта е De Madras е на Boucheron. Безобразно трайна. Огромна разфасовка - няма изпръскване. Ако трябва да го опиша кратко - си представете Fracas (или да речем Madonna) да се пръснат върху Sensuous Nude (или Santal Blush). Това естествено е само за ориентир в кой оркестър пее туберозата. Заслужава си тест пролетта. Наистина не разцъфтява по същия пленителен начин през останалите сезони.

Да, да, да! Благодаря ти много, това е... Това е разкош, направо си е Стефани...
Най-накрая...
Благодаря ти!

# 241
Привет, дами! Бихте ли споделили подходящи парфюми за дъждовно време, кои се развиват най-добре при вас във влажно и студено време? Благодаря предварително!  bouquet

# 242
Коромандел

# 243
  • София
Ботега Венета и Драконовата целувка.
Tenue de soirée също във влажно време е най- хубав за мен, но не и  на много студено.

# 244
Здравейте, парфюмни феи. Имам малко странен въпрос. Искам да си намеря парфюм, наподобяващ праха за пране- Ariel с Lenor. От една година си търся аромат на чисто, но все не попадам на такъв. Но да не е цитрусов, а по скоро като прах за пране или бебешки омекотител. Дайте предложения  Hug

# 245
  • София
Веднага ти казвам - в НМ T shirt или Above the clouds.
Скъп вариант Byredo Blanche.

# 246
  • София
Rasasi Afshan и Bijan Nude са перилно-препаратни също. Pure Linen на Estee Lauder също ми е там.

# 247
JULIETTE HAS A GUN NOT A PERFUME също може да се причисли към горната група. Много лек и почти недоловим за някои и доста осезаем за други. Само от една съставка - амброксан.

# 248
Някой има ли впечатление от ванилената серия на Sylvaine Delacourte ?

# 249
  • Germany
А, Ковачева, чакам да разкажеш! И аз го харесах на тест мака и даже питах тук дали го има някоя парфюмна фея и как се държи през зимата. Но не получих никакви отговори, така че ще чакам твоите впечатления!
Пете, не мога да ти бъда много полезна, защото го познавам едва от седмица, и не съм го носила в топло, но ще опитам да помогна. Труден за описване парфюм е. Първото и най-важно нещо в него е, че тестът на ръка или на блотер нищо не значат. Този парфюм трябва да се напръска, прави невероятно красива аура, в нея е събрана цялата красота на парфюма. В Германия няма L'Erbolario и по тази причина достъпът до тях ми е силно ограничен. Deetron отдавна ми говори точно за Papavero Soave L'Erbolario и че трябва да го пробвам, обаче до скоро просто нямах възможност къде да го тествам. Миналата седмица си бях в София, и минах през бутика им на Витошка, за да пробвам непознатите за мен неща. Papavero Soave L'Erbolario ме разби направо. Напръсках го на ръката си и на ръкава на палтото си. В началото започва цветно-дървесно, много фин иланг, смесен с тих сантал и топъл амбър. Точно в тази част не ме впечатлява особено, пък и направих грешката да се съсредоточа върху ръката си, където надделяваше иланга, а аз не обичам особено иланг. После обаче, докато тествах останалите неща в магазина и си говорехме със жените, които работеха в него, направо полудях от вълшебния аромат, който се носеше от мен. Не знам какво мислят останалите почитатели на парфюма, но аз открих двойник на моята голяма любов на Герлен Elixir Charnel Le Boise Torride Guerlain, който е спрян отдавна от производство, и който ползвам много скъпернически и пестеливо, защото не се намира никъде на никаква цена. Който познава Elixir Charnel Le Boise Torride Guerlain няма как да не разпознае онази невероятна комбинация от цитрусова сладост, пачули, фини бели цветя и артемизия. В Мака тази комбинация са я докарали 1:1.Отидох си вкъщи, и не спрях да си душа палтото. Сън не спах цяла нощ, и на другия ден отидох и си го купих, без изобщо да се колебая. Много ми харесва базата му. Точно тя ми е трудна за описване. Усещам основно бели и жълти цветя, блендирани майсторски със сладък цитрус и кисели плодчета. Според мен комбинацията от иланг и сантал дава усещането за мак и горчивина, но реално не усещам мак в този парфюм. Сладък е, но приятно, цветен, но много фино и деликатно, цитрусов, но сладък, не кисел, дървесен, но с много унисекс звучене, тръпчив, но като летен коктейл.  За мен този парфюм е олицетворение на щастие, на летен ден, на нацъфтели цветни поля, аромат на лимонада и пеперуди във въздуха. Събрал е едновременно в себе си и зеленина, и сладост, и топлина, и кремавост, и лека горчивина, и билкова тръпчивост, и свежест, и светлина. Парфюм, който в студения зимен ден ми навява мисли за лято, за селска идилия, за любов. В София беше по-меко и влажно и стоеше много красив. Тук е много студено, сухо и мразовито в момента, -9 градуса, и излизат доста бели цветя, а цитрусите се губят. Като вляза вътре на топлото и просто разцъфтява. Става по-весел и момичешки, по-красив и еротичен е.  Предполагам, че пролетта и есента ще бъде голяма лудница. Но аз си го нося трети ден вече и много му се радвам. Трайността и прожекцията са средни. Не бих казала, че е от парфюмите чудовища, но не е и скин сцент. Интимен е, но не спирам да си го усещам цял ден без подновяване и много хубаво настроение ми носи. Парфюм, който може да се носи при всякакво настроение, повод и най-вече за хубаво настроение Heart

Ковачева, маже ли няколко думи за Мансерата? 🌺
Candy_girl, Aoud Black Candy Mancera е откритието ми за миналата година! Голяма любов ми е. И заразих вече няколко приятелки с него тук, които не се успокоиха, докато не си го купиха Blush Мисля, че съм подула главите ви за него, затова накратко:
Aoud Black Candy Mancera е парфюм за хора, които са големи почитатели на лакритц и рози, задължително условие е! Супер присъствен, парфюм чудовище, всяка анонимност с него забравете, влиза преди вас в помещението, и остава във въздуха дълго след вас. Нямам случай досега, а аз го нося често и не се хваля с това, в който да съм била с този парфюм, и да не получа запитване какъв е този парфюм.
Започва с ударна доза аромат на сладко-солен лакритцов бонбон, черен, ароматен, наситен, силно концентриран, с леко ликьорено усещане. Допълнен от свежа сладка мента. Уникален старт има, получава се умопомрачително гурме, напомнящо тъмен шоколад, с лакритц и ментов ликьор. След това в играта влиза млада, много изразителна и много розова секси роза. Чудесно противопоставяне на соло сладък хладен флорал с топли гурме ноти. Сякаш красива, руса и светла жена танцува танго с тъмен и загадъчен мъж. А когато в композицията се включат дървесните ноти, и топла, комфортна ванилия, нещата се наместват и става просто чудо! Не търпи някакво супер развитие парфюма, но пък цял ден усещам как ту розата, ту лакритцата се борят за надмощие и флиртуват помежду си. Парфюмът блика от стаена страст, от тъмни желания, от предизвикателство, за мен е силно сексуален, много доминантен и присъствен. Учудват ме отрицателните отзиви за него, защото около мен наистина всички го харесват, и деца, и възрастни. Предполагам, че на хората, които не харесват нотите на лакритц ще им дойде силно дървесен, подправков и солен. Но за любителите на лакритц в парфюм запознанството е задължително! Много красив флакон, отразяващ точно това плавно преливане от светлина към тъмна страст. Две апликации са напълно достатъчни да го усещате повече от 12 часа. Трудно се намира в момента, но за мен си струва всяка стотинка от цената му! Но пробата е задължителна!

Deetron, благодаря ти, че ми показа и двата Hug

Някой има ли впечатление от ванилената серия на Sylvaine Delacourte ?

Много е хубава цялата серия, показва ванилията в изискан, нетипичен стил, и че може да бъде представена по различен начин от традиционното гурме звучене. Аз харесах най-много Virgile Sylvaine Delacourte, където аристократична ванилия е поднесена в компанията на топли дървесни ноти. Спокойни, хубави аромати, без уау ефект са, но пък са напълно носими в ежедневието, без да миришете на сладкарница.

# 250
Може ли мнение от тествалите за Rose Rouge спрямо Rose Velours ?
Благодаря!

За мен са толкова различни, че май единственото общо е розата в названието.
Rose Rouge е плодово-сладка роза, с лек гурме уклон. Много лесен за възприемане и харесване. Rose Barbare е "бодлива" роза с дървесно-мускусна подложка. Нетипична е и никак не е лесна. Имала съм моменти, в които не можех да я понеса, и други, в които съм я възприемала като изключително красив парфюм. Тези мед и алдехиди в пирамидата й придават лек алкохолен нюанс. Първият може да се рискува и да се купи насляпо от любители на сладки рози. Вторият - не препоръчвам.

# 251
  • Viena
Пробва ли го вече?

# 252
Тези двата миришат млечно като бебешки омекотител, като първия е по-дневен и лек подобно омниа кристалин , но без киселите нотки , а втория е божествен вечерен вариант на първия (по пудрен:
The Blanc на Bvlgari
Bois D'Iris наVan Cleef & Arpels

Имаче на омекотител в различни нюанси, 1:1 миришат Clean<>Cotton и доста от събратята му от марката:
https://www.fragrantica.com/designers/Clean.html

Първите два могат да се тестват в Дъглас парадайз мол.

Здравейте, парфюмни феи. Имам малко странен въпрос. Искам да си намеря парфюм, наподобяващ праха за пране- Ariel с Lenor. От една година си търся аромат на чисто, но все не попадам на такъв. Но да не е цитрусов, а по скоро като прах за пране или бебешки омекотител. Дайте предложения  Hug

# 253
Аз днес пак съм с Пантерата на Картие. По-хладно и по-влажно е от предния път. Май така е по-добре, защото днес парфюмът изобщо не ми се струва задушлив.

# 254
  • Велико Търново
Аз вече трета бутилка на Ириса на Ван Клийф ползвам, но по нищо не ми мирише на бебешки омекотител Rolling Eyes
На прано ми мирише Есенс на Нарцисо Родригес.

Общи условия

Активация на акаунт