Парфюмни размисли и страсти - 223

• 83 953
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Мерси, момичета! 
А по темата май най-секси съм се чувствала с    Allure Sensuelle  Chanel,   Le Basier du dragon Cartier и  Innocent  Mugler. Но може и да е било от периода и заради обратната връзка в тази посока  Laughing 
За мъжки особено секси намирам Dior Homme.

# 346

Аромати, които ми допадат са "Santal Royal", "White patchouli" и новия "Ombre leather", които въпреки, че е унисекс някак ми идва прекалено мъжки.
Та... търся подобен аромат, обичам тежки парфюми, но не сладникави. Сещате ли се за нещо подобно?
На мен те също ми харесват. Моите предложения са:
https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Mad-Madame-15563.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Noir-Abs … ssence-49861.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Noir-Abs … ssence-49861.html
Аз лично не ги намирам за тежки

# 347
  • Пловдив
Може ли да ми помогнете има ли голяма разлика между ЕДП и ЕДТ на Flowerbomb?

# 348
За мен има. Не купувай Едт, тя не е добра версия. Едп или Интенз. Розовите също са воднисти и не са толкова добри. Аз го обожавам и нося розова в топло време, защото ми липсва понякога. Сега обаче не бих купила и розова. Вземала съм я насляпо.

# 349
  • Пловдив
За мен има. Не купувай Едт, тя не е добра версия. Едп или Интенз. Розовите също са воднисти и не са толкова добри. Аз го обожавам и нося розова в топло време, защото ми липсва понякога. Сега обаче не бих купила и розова. Вземала съм я насляпо.
Благодаря🌹

# 350
  • Пловдив
Момичета,моля ви кажете няколко думи за Суфлето на Герлен.Траен ли е,шлейфов ли е ,зимен,летен,изобщо каквото се сетите.Става ли за офис или никак?

# 351
Получих  го през лятото, подарък за рд. и никакъв го нямаше на топло - много приятен, но изчезваше за половин час. Тази зима го носих доста. На студено прави силен шлейф, при правилна доза, ако не се прекалява е съвсем подходящ за офис, при обилно пръскане - не. През този сезон показва изумителна трайност при мен. В косата се задържа до измиване. Красив аромат.

# 352
  • Пловдив
Момичета, моля за помощ! Преди години имах класическата Bottega Veneta обаче ми беше твърде кожен, нещо ме подразни и го размених. Все едно влизам в магазин за кожени изделия, чак ми ставаше лошо.

Сега ми се е приносил отново кожен аромат, но ми се иска да не е с твърде ясно изразена кожена нотка или поне да е по-омекотена. Насочила съм се към Bottega Veneta Eau de Velours или Bottega Veneta Eau Sensuelle. Кой от двата ще ми препоръчате? В пирамидата на втория виждам праскови, а аз изобщо не харесвам аромати с такива нотки - тук силно изразени ли са?

За ориентир - страшно харесвам Tenue de Soiree Annick Goutal и искам нещо също толкова класно, женствено, трайно и присъствено.

# 353
Момичета, моля за помощ! Преди години имах класическата Bottega Veneta обаче ми беше твърде кожен, нещо ме подразни и го размених. Все едно влизам в магазин за кожени изделия, чак ми ставаше лошо.

Сега ми се е приносил отново кожен аромат, но ми се иска да не е с твърде ясно изразена кожена нотка или поне да е по-омекотена. Насочила съм се към Bottega Veneta Eau de Velours или Bottega Veneta Eau Sensuelle. Кой от двата ще ми препоръчате? В пирамидата на втория виждам праскови, а аз изобщо не харесвам аромати с такива нотки - тук силно изразени ли са?

За ориентир - страшно харесвам Tenue de Soiree Annick Goutal и искам нещо също толкова класно, женствено, трайно и присъствено.

На мен също в класическата Ботега кожата ми идва в повече, въсщност не мога да определя кое точно ми е в повеч, но на моменти ми призлява и го нося изключително рядко.
От скоро имам Bottega Veneta Eau Sensuelle и съм влюбена до уши, дори в момента съм с него. Така съм го натиснала, че от Коледа до сега е почти наполовина от 30 мл. бутилка. Все не ми остава време да го опиша подобаващо, но в него на мен всичко ми е по мярка. Велура е мек, с дъх на ваниля, почти копринен в нежен пастелен цвят и много, много по-фин и носим. Праскови и аз не харесвам, но тук на фона на общото звучене не се открояват, само дават своят анонимен принос за велеколепната симфония. Не мога да го разделя на ноти, но се усеща велура, който придава една класа и премерена строгост на парфюма. С дозиране силта на велура може за се уасилва и намалява. Има завидна трайност и интензитет, усещам го и на другият ден в косата си, а на шал може да издържи до пране и даже след това.
За мен това е е откритието ми за 2019.

А и точно по темата, е това е парфюм който излъчва сексипил и усещане за жена!
Като съм с него, дори да не съм подходящо облечена се чувствам сякаш изглеждам ето така!
Скрит текст:

# 354
  • София
Препоръчваните от мен кожени аромати са:
Pure Leather, The Merchant of Venice
Aoud Leather, Montale
Kelly Caleche, Hermes
Tuscan Leather, Tom Ford
Shalimar, Guerlain
Precious Leather, Roberto Cavalli
Bottega Veneta Eau Sensuelle
Love Shot, Ex Nihilo
Cuir Blanc, Givenchy
Lacoste Pour Femme
Velvet Orchid, Tom Ford
Calypso, Robert Piguet
Cuir Beluga, Guerlain
5th Avenue Royale, Elizabeth Arden
Cuir Bourbon, Elie Saab

# 355
Подкрепям казаното от Sysly,Sensuelle на Ботега Венета ми е в топ 5,даже топ 3,траен ама много и женствен,запомнящ се.

# 356
  • София
Botega veneta eau legere.
И един евтин вариант, перфектен за зимата - Iceberg Fragrance. Многопластов, много интересен аромат.

# 357
  • Пловдив
Sensuelle нали няма плодово звучене? Че това най-много ме притеснява - не понасям плодови водички  Simple Smile

# 358
Sensuelle нали няма плодово звучене? Че това най-много ме притеснява - не понасям плодови водички  Simple Smile
Не усещам никакъв плод, цялстнто усещане е като за дълбок, нежен мускус с едва доловима кожена вибрация. Мускусът ми напоня на този в базата на Макс Мара Ле парфюм, а  като общо звучене ми дава същото усещане като при Шалимар Суфъл. Нежен, гушлив, ванилен и уютен. Като Ботега е още по-мек, по-дълбок, мускусен и объл. Не мога да го опиша, толкова го харесвам, че чак ми е трудно да намеря подходящи думи!  Broken Heart

И да се похваля, видях дъно на бутилка!
Уkищожих първата бутлка на Шалимар Суфъл и заредих следващата, имам и дълбока резерва за вески случай. Relieved
Жижи, за този Шалимар съм проглушила ушите на момичетата тук. Виж в търсачката, че просто ми е неудобно да се повтарям за стотен път. За мен е в топ три. Даже онази вечер си мислех, че това е парфюма които бих взела ако трябва да избирам от всичи, НО в следващият миг вече мислено криех на тайни места и Ботега и...и още няколко, десетина, та и повече. Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 20:00 от Sysly

# 359
Докато сме на вълна кожени аромати, какво мислите за Tom Ford White Suede, пробвах го от ароматната пръчица, но не го пръснах на кожа, че бях пръснала други два, но ми хареса доста. Как е като трайност, има ли шлейф, харесва ли се? Интересува ме какви наблюдения имате и какво мислите за този аромат. При следваща възможност ще се напръскам хубаво, за да го разуча и аз 😊

Общи условия

Активация на акаунт