СЕДМОКЛАСНИК многочлен разлага, мама на Евгени се обляга

• 52 902
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Санака, налЕ?
След всеки получен отговор от РУО и МОН, миналогодишните майки-хайванки, търсехме отчаяно чувството за хумор на останалите, за да не се чувстваме идиоти и да разберем, че повредата не е в нас Bowtie

# 466
Писала съм отдавна в темата, но редовно я чета. Който има желание ще намери за себе си полезната и нужна информация. Да естествено, че седмокласната тема е предимно свързана с НВО, но не критикувайте споделянето на друга информация извън НВО.Тук споделяме всичко свързано с набора. Понякога е весело/бЕло,червено,билки разни/, друг път е доста конструктивно и информиращо/ Дидева благодаря/, но запазете досегашния добър тон и подминете, това което не ви интересува. В крайна сметка има и търсачка, която може да ползвате, за да извлечете нужна информация, без да се четат 10 и повече страници.

# 467
sanaka, Слънчевата следих много внимателно  миналогодишната седмокласна и благодарение на нея и на вас  тази година съм по - спокойна .
Единствено "тормозя" седмокласника с тестове от пощата и нищо странично извън училищните занимания.
Отнасям критики- от страна на съпруга ми и роднини , че много искам от него, от страна на други родители на седмокласници , че нищо не правя. Знам колко може, нямам болни амбиции за топ 5 , искам здраво и спокойно дете , което има някакви идеи какво иска и какво не иска  да учи .
Знам, че може повече, но знам че и насила не става нищо.

# 468
  • непостоянно
Здравейте и от мен Simple Smile
Както са писали и други преди мен, темата е наборна! Лично аз не намирам нищо нередно в това един родител да сподели емоцията си от това, че детето му завършва срока с отличен. То си е постижение, предвид това колко натоварени са децата ни на първо място в училище, после на школи и уроци, някои със спорт или други странични занимания и не на последно място с очаквания!!! А като добавим и трудната възраст, в която се намират, картинката става съвсем цветна Simple Smile
Така, че поздравления за децата! А майките, които се дразнят от подобни постове, просто да не четат!

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 10:31 от Ивончето

# 469
  • Варна
И в бебешките наборни се отчитахме най-редовно кой колко гр изсукал, или изял, пък от кое пюре какво е излязло на изхода, всички си спомнят, сигурна съм Simple Smile) После прохождане, проговаряне.. Когато се случи да нямам време да чета всичко, просто прелиствам, после се връщам.. Всеки преценява какво да пише за детето си, и съответно какво да чете от останалите. Аз също не пиша често, от типа хора съм, които повече четат.

# 470
  • Sofia
Да допълня, че с някои се знаем още от бебешките отчетни и оттогава датира приятелството ни (виртуално и реално).

Аз от доста време следя темата, миналата година следях и тази на сегашните 8-мокласници. "Познавам" децата на по-активно пишещите потребителки и особено тази година цял срок се вълнуваме кой как учи, кой на какви уроци ходи, кой какви отсъстващи и заместващи учители има, та срочните оценки на нашите деца и другите техни постижения ме вълнуват не по-малко, особено по БЕЛ и Мат. Не, за да сравнявам къде е моят син, а защото са си нашите форумски деца!!!

Вчера беше ПИ по БЕЛ във Веди. Не е драскал много моят син и ще мога да забеля, но мисля, че същият тест ще бъде дадени на децата, които не са се явили на пробен, та ако някой има чист, ще е по-лесно да сканира. Ако не, аз ще го направя.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 07:18 от aniK

# 471
Това, което аз разбрах е, че  тази година ще отпаднат училищата гнезда .Ще се подават заявления за кандидатстване само онлайн.

# 472
Излязоха и критериите за оценяване на олимпиадата по математика вчера - https://klasirane.com/OLI.asp
Да са живи и здрави всички, които ни помагат с информация - Дидева, Alek math blog и всички останали потребители. Благодаря!
Успех на децата днес по БЕЛ! Simple Smile

# 473
Това, което аз разбрах е, че  тази година ще отпаднат училищата гнезда .Ще се подават заявления за кандидатстване само онлайн.

Може ли източник? За мен е малко странно, защото колкото и невероятно да е, не всеки разполага с компютър у дома

# 474
  • София
Темата е наборна - вълнуваме се заедно за успехите и неуспехите на нашите деца! Да са живи и здрави всички!
Моят син е оформен почти по всичко - остана биология, която е под голям въпрос, защото в ЕД има само една оценка (4) от входното ниво, а след това правиха едно или две контролни, на които май пак е с 4-ки; по ФВС и ТП е ясен - 6, просто не са нанесени срочните оценки. Все още се бавят с публикуването на програмата за втори срок, съответно не мога да се пазаря за посещенията при частната учителка по БЕЛ.
Вчера беше на Оли по мат в НПМГ. Не му хареса сградата, предпочита СМГ. Ами учи тогава, старай се! ...
Днес беше на ПИ по математика в неговата школа. Пожела да му погледна теста - с изключение на една подточка от геометричната задача за описание, която е била за доказване, и която не е решил, има 3 или 4 грешки от недоглеждане и бързане. Пак не е дописвал задачите и е бързал - излезе след час и 20 мин от началото на изпита, съответно първи. Ама като си излязъл първи от изпита, това не те прави първи по успех... Ех, Евгени, половината мина, потърпи още малко!
Сега решава задачи по физика за олимпиадата на 5-ти, а утре ще прави пробен по БЕЛ  с частната учителка.
За срока завърши с 5 по БЕЛ и мат и 6 по физика. За сега не е фатално, дано да се стегне!
Тази грипна ваканция изобщо не я усети - само дето не беше на училище, уроците си вървяха заедно с домашните. Дано напише всичко утре, за да може да си почине поне малко след олимпиадата във вторник!
Няма ли да изкарат най-после тая програма Angry .

# 475
  • София
Изпратих пробния изпит от днес на пощата. Моля някой да изчисти отговорите!

# 476
  • София
На мен ми е странно как в някои школи се провеждат пробни изпити и/или занятия,а в други не,заради грипната ваканция.
Правилата не са ли единни за всички тях или имат автономията сами да решават?
Размишлявам на глас. newsm78

# 477
  • София
Вероятно са единни, но ..Някои деца са на школа в събота или неделя, това би означавало две занимания,а оттам и много материал да пропуснат.Няма как да го наваксат в школите, в които учителите са заети с доста групи.

# 478
  • София
И Образователни технологии имат занимания през грипната ваканция. Синковецът беше много нещастен, но ходеше - има ли избор Wink Сега като се прибере ще си дописва задачите по математика за утрешното занятие.
В края на февруари ще са вторите пробни и ще видим дали е напреднал.
Аз също се радвам на успехите на децата в училише и на олимпиадите и съм на мнение, че всеки може да пише за това, което му е на сърце в темата Flowers Bouquet

# 479
  • София
Здравейте!
При нас ваканцията е супер лежерна, никакво учене, повече почивка. Лудницата започна от вчера - олимпиада, та до днес с пробен изпит по БЕЛ.
Изпращам ПИ на пощата, но не съм изтрила отговорите и писанията на сина, защото не знам как. Ще се радвам някой да ги изчисти, за да може и други дечица да се упражнят Simple Smile
Объркал е някои въпроси, особено задачката с редактиране на текста (правопис, пунктуация и граматика). Стигнало му е времето за всичко, но ще видим какво е направил с преразказа. Иначе форматът е бил две части, без почивка между тях. В края на първата част са им събрали нещата и веднага започнали с втора част.

Общи условия

Активация на акаунт