СЕДМОКЛАСНИК многочлен разлага, мама на Евгени се обляга

• 52 900
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за споделените неща!!! Успех на децата.

# 481
  • София
Най-накрая излезе програмата за втория срок. Ще бъде втора смяна и единственото хубаво нещо е, че за първи път часовете са им събрани в блок.

МОН са обявили обществена поръчка за отпечатване на листата за изпитите.

# 482
  • София
И при нас се очертават блокове,но лично аз не ги одобрявам.
Програма няма,силно се надявам утре да се появи.

# 483
Смятам, че на блок е по- рентабилно.

# 484
  • София
Ali, според мен, там където курсовете се провеждат в сгради на училища, са длъжни да спазват изискванията за противогрипна безопасност и обратно, в собствените си помещения, могат да си правят изпити и заниятия без да нарушават разпоредбите.

# 485
  • Sofia
ayza, благодаря за качения тест! Не споделих мнение за преразказа, защото едва вчера имах време да го прочета ("Случаят леля Катя" от Цилия Цалчева). Според моя син е е дин от най-трудните, които някога е правил. Трудничък ми се вижда и на мен.

Ровя за инфо дали подаването на заявления ще бъде САМО по електронен път, но не намирам. Надявам се, че не е така - не е редно!!!

# 486
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Този уикенд бяха третите пробни в Образователни технологии Пловдив. Нямам листовете, но по мнение на сина ми, доста по-труден втори модул на Мат. Като цяло доста по-трудни и първите модули. Преразказа-текст за някакъв игумен в женски метох, църкви, икони....нещо за чудото на вярата в общи линии!
Двете седмици ваканция минаха в решаване на задачи и тестове по БЕЛ. Не се е отпускал много, макар че и доста игра на плейстейшъна. Утре е на областен кръг по Физика.

# 487
На ПИ в Милениум по БЕЛ се е паднал " Как се спасих от хулигани" на Антон Антонов - Тонич, преразказ от името на неутрален разказвач.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 19:21 от magika25

# 488
Ровя за инфо дали подаването на заявления ще бъде САМО по електронен път, но не намирам. Надявам се, че не е така - не е редно!!!
Аз също не намирам.. Но може би ще е нещо като електронните винетките, които можеш да си купиш и от бензиностанция. Т.е. като отидеш да подадеш заявление на място в дадено училище, пак ще е по електронен път, просто ще го направят вместо теб. Но може и да разсъждавам глупости.. Simple Smile

# 489
  • Варна
Аз също не намирам.. Но може би ще е нещо като електронните винетките, които можеш да си купиш и от бензиностанция. Т.е. като отидеш да подадеш заявление на място в дадено училище, пак ще е по електронен път, просто ще го направят вместо теб. Но може и да разсъждавам глупости.. Simple Smile

Заявленията за първо класиране до сега се подаваха или в училищни гнезда, или електронно от вкъщи - не се ходеше на място в желаното училище. Подаването ще го подадете, обаче трябва много внимателно да се мисли какво ще се пише вътре - тези дни из публичното пространство пак възкръсна темата за профилите в 11 и 12 клас и евентуалната невъзможност после да кандидатстваш в университет какво си поискаш. Хаосът към настоящия момент е кошмарен - особено с тази тенденция към увеличаване на бройките на професионалните паралелки.

# 490
Manzhelka, добре  че напомни и аз от това много се притеснявам. Във вашето училище имаше ли определени профили- 3 и 4 към момента на кандидатстване?

Чудя се, дали ако детето предпочита определен език, това трябва да е водещо или самият профил, към който не се знае до 11 клас дали ще има все още влечение. Въобще, наистина въпросителните са толкова много, ама дай, Боже поне да им се учи и след Х клас, че знам ли какви акъли ще му дойдат  и доколко ще му е привлекателно да работи, вместо да учи.

# 491
  • Варна
Светкавичке, в Първа зз нашия набор нямаше изискване да избираме профила при записването - такова обаче беше изискването при предишния набор, който бе първия по новия закон. При тях който избрал в 7 клад, избрал, това ще учи в 11 и 12 клас и затова сегашните 9класници са толкова притеснени. За нашия набор обаче остава въпросителната как ще се избират и кои ще са тези профили - мисля, че към настоящия момент никой не знае. При записването предположиха, че най-вероятно изборът ще е на база успех от първи етап и нво в 10 клас.

# 492
Ох, и мен много ме притеснява това с профилите...от една страна, защото на мен не ми е понятна новата организация на учебния процес, а от друга и синът ми няма ясни предпочитания Confused
Уж поназнайва историята - петица за срока, физиката - 2, сега учи за поправка, която учителката обеща, биологията никога не е харесвал, а тази година учителката му е казала, че е безапелационен отличник и ще се явява на олимпиада, единствената на която ще се яви..И объркването е пълно, накъде ще го завее вятърът идея си нямам..

# 493
Изборът си е избор. Подаваш си заявление за определени профилиращи предмети, ако третият и/или четвъртият не са били фиксирани още при приема. Нормално е при наличие на повече кандидати от предвидените места, те да бъдат класирани по успех ( примерно окончателна оценка по предмета, който искаш да избереш за трети и/или четвърти профилиращ или пък по точките от НВО от десети клас, комбинация от двете...). Възможно е да има и училища, които ще успеят да осигурят всички възможни профилиращи предмети за всички желаещи да ги изучават. За съжаление това едва ли ще бъде известно към момента на кандидатстване. Не и за всички училища.

# 494
  • София
Ще изкажа лично мнение.
Четири профилиращи предмета, за мен са излишно разточителство, предвид това, че общия предвиден брой часове за тяхното изучаване е ограничен. Дали ще изучаваш  2,3,4 профила, трябва да се вместиш в 20 часа макс, на седмица.
Ако греша, Дидева да ме коригира.

Общи условия

Активация на акаунт