СЕДМОКЛАСНИК многочлен разлага, мама на Евгени се обляга

• 52 879
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Като чета информацията за профилирането след 10ти клас се чувствам изключително глупава. Все едно е на китайски. Нищо не разбирам.
Например: дъщерята иска езикова гимназия като идея си няма какво иска да учи след това. Какви биха могли да са профилиращите предмети в ЕГ? И ако после иска да се насочи към инженерна специалност, какво правим?
Пак се оплетох, трябва да си сипя нещо. Толкова изперках с това кандидатстване... Вчера децата обсъждаха как да кръстим бъдещето си куче и ме питат за предложение. Аз моментално отговорих: Джак или Буш. Не отиват на добре нещата.

# 496
Прекрасни имена! Много си отиват с фамилиите Даниълс и Милс. Joy

# 497
  • София
О сега и за профилиране да мисля...леле ще се пропия от сутринта/ а работя във фирма за алкохол-ще объркам счетоводните сметки съвсем/.
Аз моя съм решила да го насоча също към ЕГ и по точно немски и втори английски...или руски/ зависи колко ще изперкам понататък/
Но в далечното бъдеще иска да се занимава с компрютри/хакер ще ми става/, та с тези профили мноооооогоооо ме затрудняват

# 498
В крайна сметка и да не е "тяхното нещо", след 10 клас ще могат да си сменят училището. Като гледам, сега също има обявени свободни места  след 10 клас в не едно и две училища и то от по-предпочитаните.

Не ми се вижда сериозно дете на 13 г./ моето е на толкова към момента на кандидатстване/ ,да избира училище, в зависимост от бъдещите си професионални планове. Имах съученици, които почти до края се лутаха между две- три коренно различни неща, но на тези съученици всичко им вървеше и всичко им харесваше.Така че, надявам се, всяко дете да има шанс.

Лошото е, ако влезе в ЕГ заради определен език, а после се окаже, че профилиращият е сред омразните предмети.

# 499
  • Варна

Лошото е, ако влезе в ЕГ заради определен език, а после се окаже, че профилиращият е сред омразните предмети.

Е, това пък защо. В Първа за миналогодишния набор четвъртия профилиращ предмет беше избор между: математика, химия, ИТ и история. Първия и втория са езиците, третия - БЕЛ.

# 500
      Моят син по непонятни причини ненавижда историята. Аз го приемам много болезнено, защото това е любимият ми предмет, след литературата и не мога да си представя, че някой може и да не обича история. Но той просто не може да я учи, не я харесва и това е.

А от малък ходи по музеи, по исторически места, интересно му е там, любопитно му е,разказвам му много- аз, баба му, е, не и не ако става въпрос за учене на "материал".Голям препъни камък е.

Затова се опасявам, че ако трябва да я учи "профилирано", ще му е много тегаво, а професия абсурд с история да си избере,
Скрит текст:
въпреки моите "утъпкани пътеки"

Чак ми минава сатанинската мисъл да не обявявам аз отрано за "профилирането", пък знае ли се на мъдрите чиновници министерски какъв акъл ще им дойде.Нали знаете, че на българите най-ценен бил "отпослешният акъл"

# 501
  • София
Светкавица, ти сериозно ли мислиш да си мълчиш?
Аз също имах притеснения за профила, за който детето беше информирано изначално, когато ТОЙ си реди желанията. Бях го оставила 1 седмица да размишлява над паралелките, с листове и цветни моливи. Направи компромис с информатиката, в името на мат, които всъщност си вървят заедно в МГ. Сега не съжалява. Попадна на учители и всичко е точно! Wink
Може би, най-важната част от цялата история е, че той сам си беше претеглил + и -, сам си взе информирано решение/подредба.

# 502
Светкавица, ти сериозно ли мислиш да си мълчиш?

Е, естествено че не го мисля.
Обаче, ако езикът е желан, училището е прилично, не мисля, че ще е голяма трагедия четвъртия , петия и N- тия профил/Знам, че не са толкова- чак профилите/

Друг е въпросът, че аз как ще зная какъв трети и четвърти профил има?Ето, Manzhelka казва, че се обявяват в 10 клас кой къде ще е.

А съвсем пък отделен е въпросът, че във Варна няма чак толкова много училища, за да може да се избира.

# 503
След 3 дни и 3 нощи с температура от 39 до 39,9, днес кръвни изследвания, преглед и рентген, дъщеря ми е с диагноза пневмония. Започна антибиотик и Тамифлу, последното не разбрах защо да го започваме на 72-я час от внезапното начало, и то в комбинация с антибиотик, като още в събота настоявах и в Спешното, и на педиатърката по телефона дали да не го започне, но все пак давам от шубе.
Нещо изпуснах темата с профилиращите предмети, ако се намери някоя добра душа да ме упъти кога сте заговорили за нея, ще съм много благодарна. Ако не, да мине тоя ужас, в който сме в момента, ще търся.

# 504
След 3 дни и 3 нощи с температура от 39 до 39,9, днес кръвни изследвания, преглед и рентген, дъщеря ми е с диагноза пневмония. Започна антибиотик и Тамифлу, последното не разбрах защо да го започваме на 72-я час от внезапното начало, и то в комбинация с антибиотик, като още в събота настоявах и в Спешното, и на педиатърката по телефона дали да не го започне, но все пак давам от шубе.
Нещо изпуснах темата с профилиращите предмети, ако се намери някоя добра душа да ме упъти кога сте заговорили за нея, ще съм много благодарна. Ако не, да мине тоя ужас, в който сме в момента, ще търся.
Заради усложненията и възможни увреждания на органи е антибиотика.
Давайте го и бързо оздравяване Simple Smile

# 505
  • София
Мартеа, бързо оздравяване. Не си изпуснала много за профилите. Темата тръгна от външното оценяване в 10-и клас.

# 506
  • София
Мартеа, това наборката или малката? Бързо да се възстановява, която и да е! Но ако е каката, сигурно много се е изтощила. Малкият ми стартира с тамифлу в рамките на 24 часа, но първата доза предизвика зверско повръщане в продължение на 3 - 4 часа (един от страничните ефекти) и беше малък ад в съчетание с високата Т. Но е истина, че бързичко го пресече в последствие.
Профилите са една тера инкогнита, не ги мисли сега! Няма да се учудя ако до след 3 години са променили правилата три пъти.

# 507
Мартеа, бързо оздравяване на детето. Това е най-важното, да са здрави!

# 508
  • Sofia
Мартеа, пожелавам бързо оздравяване на детето!
Профилите ми се струват далечна работа, кой знае какво ще се промени дотогава Simple Smile
Излезе програмата за втория срок, добре била Simple Smile

# 509
  • София
Мартеа, бързо оздравяване на детето! Най-важно е здравето, другото ще стане ясно!

Общи условия

Активация на акаунт