Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 494
  • 414
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моят мъник явно върви заедно с Мони като мерки Simple Smile На 3 месеца и 6 дни беше 6.900 кг и 61 см. Останалите му постижения са явно норманите за възрастта - вече хваща играчка, когато му я подам, дърпа си завивката и я поднася към устата, набира се да седне, протестира по коремче... Преди се въртеше много от корем на гръб, сега като че ли забрави как става и забива глава в земята като е по корем. Сутрин спи 30-40 минути, следобяд 2-4 часа (различно) и привечер пак 30-40 минути преди големия нощен сън, който при нас е от 21 до около 9 с будене за манджа. Коликите не са се обаждали в скоро време най-накрая.

# 211
На какво столче за хранене сте се спрели?

# 212
И ние сме с подобни мерки.
За столче още не съм се оглеждала, но доста хвалят икейските.
Аз имам въпрос към кърмещите. Напоследък вечер кърмата ми не е достатъчна и дохранвам с изцедена от предната нощ. Споделете на вас какво ви влияе добре на лактацията - храни, чайове..?

# 213
Моите лични впечатления са, че ако искаш да имаш повече кърма трябва да слагаш бебето по-често на гърда. Ако усетиш, че кърмата намалява, слагай бебето дори и да не дава признаци, че е гладно.

# 214
  • София
Тео е вече на 4 м и 14 дни. В петък беше 6100 гр и 64.5 см. Само на кърма е. Нощем се буди по 1-2 пъти да яде.
От една седмица имаме пробили две долни зъбчета. Изобщо не разбрахме кога се появиха, видях ги случайно защото се смееше с отворена уста. Ръцете са вечно в устата, лигави се много. Като е на кеф си играе с играчките и лапа каквото му е по-интересно.
Мега любопитен е, много се усмихва и много приказва. С хората е много дружелюбен. Преди 2-3 дни за първи път се обърна сам гръб-корем, но от тогава не е повтарял.
Когато е гладен е като рекламата на Сникърс - не си ти когато си гладен Simple Smile реве та и в съсения квартал. Като му се доспи пак поплаква малко, но от средата на януари вече не заспива на ръце.
С ваксините приключихме в петък. Правихме по две боцкания наведнъж, а между тях ротата. На второто боцване вдигна малко Т, но си я свали без да се налага панадол. След втория прием на ротата му се върнаха коликите за няколко дни, но минаха. Засили му се повръщането след ядене, но и тази странична реакция премина и рефлукса е в рамките на нормалното.
Столче взехме Peg Perego zero 3. Регулира се на височина, облегалката също. В момента го ползваме като шезлонг и много се кефи, защото го търкалям на различни места, за да може да гледа.
Ще захранвам като направи 6 месеца.

# 215
Ехаа това със зъбчетата е ТОП 😆😆 Браво на вас!

# 216
  • София
Около мен всички препоръчват икейското столче за хранене и още на погачата ни го подариха.

Лъки, за повече кърма на мен много добре ми действа тахан халвата.

Ели, браво на Тео! Не мога да повярвам, че децата ни вече изкарват зъбки...

# 217
Evita  слагам го доста често, но като е слаба струята се върти, плаче и се дърпа. Затова цедя при всяка възможност, но засега не забелязвам разлика Confused

Госпожа Лаленце благодаря, ще пробвам Simple Smile

# 218
  • София
Толкова бързо растат, направо не е за вярване!
Искаше ми се още малко да е беззъбо сладко бебе Wink

# 219
Дара преди седмица беше 6100, 61см (тогава на 3м и 3 седмици). Изцяло на кърма е. Върти се постоянно и прави опити да пълзи или по-точно вдига дупарата и се клати настрани. Плюнчи се нон стоп и дъвче всичко каквото докопа, зъби нямаме и май още нищо не се показва. Понякога вечер ми отпуска сън от 12 до 5, но по-често яде в 12, 3, 5, 7 и към 9 вече е будна. Гледам да излизаме често, защото навън спи.
Мисля да захранвам в края на 5ти или началото на 6ти месец ако всичко е наред. С ваксините изоставаме заради грипната епидемия и ако всичко е наред, до 6те месец трябва да приключим. Имам 2 столчета за хранене от приятелки и засега не мисля да купувам.
За кърмата пия чайове.

# 220
А моята Рапунцел е 5,750 гр., 62 см. Качва много малко, последня месец качи 360 гр., което според педи не е ОК, но добави, че явно е от бебетата, които се наяждат бързо и качват малко... Чувала е, че има такива бебешоци. Пълни памперса, жизнена е, ПКК е чудесна... Отказва гърда, след многократно предлагане, което, предполагам, означава че не е гладна. Мислех да НЕ правя грешката да захранвам в 5ти месец, както направих с голямата ми дъщера, а да захраня СЛЕД 6ти месец, но педиатърката посъветва щом качва по 300-400 грама, то да захраним към 5ти месец, макс. 5ти и половина.
Столче за хранене - с две ръце за ИКЕА Simple Smile
С ваксините и ние изоставаме - тепърва ПРЕДСТОИ незнайно кога втората (освен тези в болницата). Помолих я да ги разделим и да слагаме по една ваксина.
Какви чайчета пиете и по колко на ден за лактацията?

# 221
Аз пия на Биопрограма и на Bekley за кърмачки.

# 222
Kiki, по колко на ден пиеш и всеки ден ли пиеш?

# 223
  • София
Аз пия разтворимия чай на Хип, чая на Веледа и на Лактеса. Бях ги поспряла за около меец, но сега пак се присещам, че след запушването като че ли ми понамаля малко кърмата. По един на ден пия, рядко 2.

# 224
  • Стара Загора
Някой захранва ли вече?
Ние сме на 4+20 и педиатърката днес ме инструктира да започна с пасиран картоф+ Ам+ масло по БДС. Така една седмица, без да броя лъжиците, колкото изяде толкова. След седмица започвам да добавям тиква, длед тиквата и другите зеленчуци. След заленчуците замествам следобедното хранене с безглутенова каша.
Някой вижда ли нещо откачено или си е в реда на нещата?

Общи условия

Активация на акаунт