Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 227
  • 414
  •   1
Отговори
# 315
Ние все още сме само на зеленчуци , аз приготвям защото тук на пазара самостоятелно има само морков и грах . Малкия започна да не ака по 8 дена , изписаха му сироп който помага като размеква 💩 но е супер сладък и с много захар , а не ми се иска от сега да го тъпча със захар .

Какво количество пюре изяждат вашите мъници? Аз се притеснявам да не го тъпча и все още не изяжда цяло бурканче от 125 гр но и вечер като ни гледа като ядем и ни подвиква и отваря устичка 😁

# 316
Аз поръчвам каши и пюрета от morkov.bg, но пюрета правя предимно домашни. От един месец е захранена и изяжда около 100гр. И при нея изхождането е на рядко, ака на три дни. Гледам да давам пюре оъ сливи няколко лъжички или към кашата.

# 317
А как сте с обръщането ? Моя още не може сам да се обърне от гръб на корем

# 318
От гръб по корем се обръща и може да си седи така много време. За обратното, от корем по гръб, дори не прави опити. Явно му харесва да си седи по корем Grinning
Но това няма голямо значение, всяко дете е различно. Ще се научи и като почне - няма спиране Simple Smile

# 319
  • Bарна, морето, сините вълни
Моника няколко пъти само се е обръщала от корем по гръб. Обратно още не.

# 320
Ние сме много зле със захранването... Обикновено само опитва и започва да се върти и плюе... 5 лъжички не иска да изяде а за заместване на цяло хранене не мога и да мечтая още... Голяма мъка ще да е това захранване

# 321
  • В сърцето на любимия човек
Аз сега започвам захранването, дадох 3 дни по няколко лъжички ранни моркови на Хип. Харесва и, да видим...
Мария от около месец се обръща от гръб по корем и обратно на дясната си страна, но на другата не иска. Започна да се обръща след втория курс рехабилитация. Аз, обаче, не успявам да и правя достатъчно упражнения, надявам се тази седмица да наваксаме преди третия курс.

# 322
пънче-мънче извинявай за въпроса и ако вече си споменала тук, но защо е на рехабилитация?

Алекс не се обръща още , само на едната страна и така иска да спи на негово ляво.Другата седмица правим 6 месеца , от един се храним с пюрета , вече въведох и плод . Много му харесва и иска да яде , но се чудя до грама трябва да стигнем зеленчук на обяд и плод следобед?

# 323
  • В сърцето на любимия човек
Защото беше със силен хипертонус на мускулите. Стискаше ръчичките в юмручета, не можеше да ги вдигне над главата, първите 2 месеца едва и отварях крачетата, за да сменя памперса. На първия курс и правиха нагревки с парафин на вратлето, електростимулация на кръстчето и гимнастика и веднага се видя подобрение (започна да движи спокойно ръчичките и крачетата), а на втория курс имаше само стимулация и гимнастика и на 3тия от 5 дни се обърна.

# 324
  • русе
Ние сме до никъде със захранването. Стана повече от месец се мъчем да се учим. Не може да се научи, като куче ближе пюрето от лъжата. Отделна тема е, че не желае да яде зеленчуци, за сега яде пюре от круши и банан. Първо банан прояде, докато ме гледаше как един ден ям аз, просто ми хвана ръката,с която държах плода и си я придърпа към устата си и го засмука.
Габриела също не се върти от гръб на корем,но обожава да рита с крака и така се върти както си иска.
От няколко дни сме със запек. Давам и сироп,но няма резултат,а днес е 5 ден. Толкова дълго не е било.
И мен ме е налегнала някаква депресия, нямам желание за нищо. Чувствам се като някаква  стара лелка. Една неподдържана,грозна,без цел.... Оф, стига съм се оплаквала. По принцип не обичам да товаря хората с моите проблеми,но имах нужда да споделя.

# 325
  • Bарна, морето, сините вълни
venci, не говори така.
Отделяй си всеки ден по 2 часа или дори 1, колкото имаш възможност. Само за себе си. Нека мъжът ти през това време гледа бебчето. Прави това, което обичаш. Чети, лакирай се, ако щеш по халат с маска на лицето стой, но да си е твоето време. Идва лято, най-недепресиращия сезон. Grinning Времето вече е приятно за разходки.

# 326
Марина същи е със запек. Татко ѝ я хваща със свити към корема крака и се накланя напред за да е възможно най свита. А аз отдолу бъркам в дупенцето ѝ с намазан с вазелин термометър. Страшна гледка сме, но помага. Отделно се опитвам да ѝ давам разни разхлабващи храни поне през ден. Също е вариант следобед да се дават няколко лъжички круша, слива... нещо разхлабващо. Но, това е временно, ще отмине когато свикнат стомахчетата.
За депресията, повярвай ми не си единствена. Голяма част от нас минаваме през тези емоции. Вчера изкарах летните си дрехи от преди бремеността....положението е трагично, гардеробът ще се сменя. 5 кг имам да свалям, не са много, но фигурата ми е различна. НО какво да се прави? Казах си, майната му, ще вляза във форма някой ден, но това няма да ме накара да спра да си се обичам. Приемам промяната, не само във фигурата, а и в живота си, ще се справим, но не трябва да губим надежда, всичко минава и заминава! Човек се чувства много щастлив когато се справи с трудност в живота си! Просто вярвай в себе си и си дай това, което макар и за малко ще те накара да се почувстваш по-добре Simple Smile

# 327
Venci, и аз съм като теб в някаква депресия. Тя май не ме е пускала още от раждането. Килограмите съм ги свалила, даже съм по-малко отколкото бях преди да забременея. Обаче съм все една изморена, недоспала ... нищо не ми се прави, а и сили нямам. Даже признавам си понякога и на разходка не излизаме за да мога да си почина. Simple Smile Общо взето животът ми се е превърнал в борба за сън Sad
Абе тази депресия не трябваше ли да ни е пуснала вече? Аз все си мислех че само мен още ме държи, но явно не съм само аз ...

# 328
Не, не сте сами, всички сме така! Днес съм шест точки и се чувствам готова да превзема света, а друг ден съм направо като парцал....мисля, че това е част от майчинството и всяка майка минава през него. Мисля си също, че ще бъде хубаво, ако ние, майките, си споделяхме по-открито една с друга как се чувстваме, а не да се стараем да изглеждаме перфектно в очите на другите. Защото една майка би я разбрала най-добре друга майка....

# 329
  • русе
Момичета, благодаря ви. Смятах, че само аз съм така. Времето за мен се свежда до миенето на зъби сутрин и бърз душ вечер. Съпруга ми работи в чужбина и съм сама с децата.

Общи условия

Активация на акаунт