Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 171
  • 414
  •   1
Отговори
# 330
  • Bарна, морето, сините вълни
О, сега разбирам. Милата. Ако не се лъжа баткото е на 9-10, нали? Не помага ли за бебчето? Наблизо имаш ли баби, които от време на време да гледат децата, за да си почиваш?

# 331
  • Стара Загора
Момичета, Белослава е на 6м и половина, с крусти по скалпа . Добре че има коса, за да ги прикрие, че са много грозни. Мажа я с крем на Мустела . Не трябваше ли вече да са отминали този период?

# 332
Аз съм чела, че долу-горе до 8-ия месец може да има.
Монито има едва забележими, но не ги третирам с нищо, дори съм свела козметиката до минимум. Мием ѝ косата само веднъж седмично и не е мазничка като преди.

# 333
Аз мажа косичката в корените със зехтин. Разтривам добре и оставям малко да поомекнат крустите. След това разресвам с гъсто гребенче докато ги отстраня колкото мога. При нас помага и косичката става мека и лъскава Simple Smile

# 334
  • София
Калин също има крусти от време на време, но ги махам с четката след баня, много обича. Заспива като маймунче. Simple Smile Ние ядем пюрета на обяд зеленчукови или микс зеленчуци с плодове. След обяд ядем или каша без глутен или плодово пюре, в зависимост как е с тоалетната. От както започна да яде пюрета като хората се отчита поне 2-3 пъти на ден. Захранваме се от пети месец и една седмица, но чак от 10 дни имаме напредък и хапва по 125 гр. пюре на обяд и 160-200 каша след обяд. Останалите яденета са АМ, вече не кърмя. Ще вкарам месото тези дни, но сега се възползвам от апетита му и давам зеленчуци различни видове. На 14ти мисля, че сме на последни ваксини. От няколко дни седи сам и се мъчи да сяда от легнало положение. Най-любимото е да го държим изпавен и стъпил на земята и да подскача. Вчера се прибрахме от бабите и дядовците и всички ги оставихме с мускулна треска на ръцете. Grinning Тъкмо беше започнал да спи страхотно нощта, заспива 9-10, яде към 4-5 и спим до 8-9. Е, да ама тези зъби не го оставиха на мира значи. Седят ядно очертани на венеца, аха да се покажат и нищо и така вече 2 седмици. Той реве, та се къса, мажа с Генгигела и давам Оседент, че иначе не се трае. Друго няма ефект при нас.. всичко хапе и като куче разкъсва и е много смешен. Милото ми дете не знам кога ще ни оставят тези зъби.. Тази нощ спи и плаче, върти се, мърмори и стене, явно пак го мъчиха. Та и двамата не спахме като хората и сега спи уморен. Иначе от както не кърмя бих казала, че съм излязла от депресии всякакви, ям и пия каквото искам и колкото искам, нямам вълчи апетит и след 10 дни при бабите се чувствам наспана, отпочинала и даже свежа. Направо се родих да не готвя,чистя,пера, приспивам,храня и т.н постоянно. Беше рай хора.. Ходих за риба даже Simple Smile И така, след малко ще го опаковам да ходим до мола, че нищо не съм си купила, а имах рожден ден и смятам да се зарадвам с нещичко. Пък и той ще намаже, не се съмнявам...  

Редактирам, същото като Евита правя, само че с бебешко олио, че нямам зехтин.

# 335
  • русе
О, сега разбирам. Милата. Ако не се лъжа баткото е на 9-10, нали? Не помага ли за бебчето? Наблизо имаш ли баби, които от време на време да гледат децата, за да си почиваш?
Да, имам батко на 9 години. Помага, когато той иска,но повече ме ядосва отколкото да ми помага. Вечер той гледа сестра си докато се изкъпя и когато изляза от банята бърза да ми я даде. Бабите още работят и нямат време за нас. Та боря се както мога,но най ми е изнервящо когато малката почне да реве. Изкарваме часове в рев. Нощем почна да се буди през няма и 2 часа, зъбите я мъчат. А си спомням с баткото колко лесно беше всичко,спеше по цяла нощ, ядеше пюрета, зъбите без проблем избиха, памперса лесно махнахме....

# 336
Момичета, Белослава е на 6м и половина, с крусти по скалпа . Добре че има коса, за да ги прикрие, че са много грозни. Мажа я с крем на Мустела . Не трябваше ли вече да са отминали този период?

Аз съм чела, че до годинката може да ги има. Иначе при нас не се получи с бебешко олио, но с крема на Мустела изчезнаха след 4-5 мазания Simple Smile

# 337
Аз днес започнах да захранвам Дара. Започнах с тиква, сигурно ще продължа с морков, ще го измисля. За въртенето, върти се всякак, на моменти  трудно й сменям памперса, защото не се спира.
Няма още зъби, белеят 2 отдолу поне от месец, но не излизат. Венците на моменти я дразнят, иска да дъвче всичко, пуска много лиги и се криви, но засега Бочко спасява положението. Едва напоследък взе да спи малко повече, но вечер поне 2 пъти я кърмя. Като е хубаво времето гледам да сме все навън, много обича и да гледа хората Grinning. Остава още един път да й сложат ваксини.
Иначе аз се чувствам най-вече ненаспана, но все си повтарям, че няма да е все така, да се успокоявам Grinning Бабите я гледат като трябва да пазарим или да се свърши нещо, за по 2 3 часа макс, защото така и не се разбрах с помпата и не мога да цедя много.

# 338
Ние люспички на главата имахме много за кратко, но я мажех със зехтин и вече този период отмина. Зъбките много я мъчат, всичко, каквото види и хване го слага в устата, нито гелчета помагат, нито нищо. Само, когато е на разходка (само, ако вали пропускаме) се успокоява, много обича на разходки и по кафета. Захранена е с всичко вече.Плодови пюрета- не понася, направо и се повдига на втората лъжица, зеленчукови яде, месни пюрета- пилешко, телешко и от риба, хареса и телешкото и от риба също. До сега не се е случвало да изяде цяло пюре- хапва 5-6 лъжички и това е, неиска повече. Иначе е много пощенлива, както види някой, че яде нещо и започва да примлясква и да иска и тя. Много весело дете е, постоянно се смее и закача, понякога си и пее нещо, писука. Много и бяха странни чернокожите (За Великден не бяхме в Бг), такива тук не е виждала и като седна в градския транспорт един до нас и го гледаше без да мига, много и беше интересен, не след дълго взе да го закача.
Обръща се вече по коремче. Сама , без да я наблюдавам и за 5 мин. не мога да я оставя, понякога и слагам бебешката гимнастика в кошарата, за да не падне, ако се върти. Мен ме подмина следродилната депресия, благодарение на майка ми, тя ми помагаше страшно много, мисля обаче, че нея я хвана, аз съм готова и за второ. Не съм спирала да се старая да изглеждам добре, дори сега се чувствам по- женствена и красива от преди да забременея. С ваксините приключихме и се подготвяме скоро за първото море на малката.

# 339
Аз го захраних преди 1 месец , в сряда правим 6 месеца 😊😊😊 хапва си по 120гр зеленчуково пюре и следобед плодово около 10 лъжички . Иска ми се да въведа вече нещо друго като безглутенови каша . Намирам ориз само всичко друго е овесени ядки . Ако смесвам ориза с круша дали ще се отрази добре, защото има още проблеми с акането , много с напъва ,става червен и плаче докато ака

Относно депресията имам си особено на обяд и следобед все едно всичките ми ендорфини са изчезнали....все още кърмя не знам има ли връзка

# 340
Sunnyhobi, точно и аз се чувствам по-женствена.
Имала съм периоди, в които ми е било смотано, ама аз и преди съм си ги имала, така че не мога да кажа, че съм била в депресия. Ама и бебето ми е много кротко, спи, не плаче много. Нормално, аз през цялата бременност спях, не е имала вълнения. Joy

# 341
  • София
Може и да има общо с хормоните, кой знае. Иначе аз като не кърмя и видя някоя мама да кърми и така ми става едно мъчно и ми липсва Simple Smile Ама ми липсва самото начало, как си хапваше и кротуваше,  не после змея дето само се теглеше. Grinning

# 342
А защо не кърмиш, Деси? Ние шестата месечинка я посрещнахме с 38.9Т, която достигахме почти три дни и педиатърката правилно предположи, че за момента изглеждащ като банален вирус може да се окаже Розеола. На третия ден смъкна температурата и на четвъртия се обрина поетапно. Със захранването - ще въвеждам жълтък вече, след две седмици - птиче месо. Имаме още три ваксини, защото нашите са разделени, слагаме по една. С два големи зъба сме и хапе много. Като направи така казвам, че така ме боли и затварям кепенците. Май има ефект, защото от два дни не го е правила.
Венци, за запека давай й пюре от сливи, кайсии или ти самата яж компот. Съжалявам, че си самичка, не ти е изобщо леко и за мен си герой! За плача на бебето - ако имаш слинг или раничка, пробвай да я носиш там, хем ще свършиш куп неща. Може би ако я сложиш в количката (ако е у вас, не в колата) също ще я успокои? А баткото защо така не помага?
Преди месец с ужас установих, че моята Рапунцел има крусти - много и жълти. Изтребих ги за два дни с Мустела. На кака й със зехтин ги махнах с няколко мазания.

# 343
  • София
Не кърмя, защото той отказваше да суче. А аз нямам силна воля да продължа. От четвъртия месец почна дърпането, първо се борихме, после четох, че не трябва да го насилвам и той така и не поднови. Кърмата си намаляваше, той имаше ужасяващо ежедневие със зъбите и просто зарязах цеденето.

# 344
Оф, това с кърменето изобщо не е леко Sad А как има някои, които просто си вадят гърдата и бебето суче... И аз 6 месеца водя борба, но за сега съм по-упоритата от двете. То не беше слабо качване, не беше разсейване, не беше рев...

Общи условия

Активация на акаунт