Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 487
  • 414
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Деси, коя е Пашова? Аз за гхи съм чувала покрай темите за захранване и Аюрведа, още не съм решила аз какво ще правя с маслото и кога ще го въвеждам само споделям каквото съм чувала. А СЗО препоръчва бебетата на АМ да се захранят след 4 навършени месеца наистина, онзи ден го четох.

# 241
Аз в понеделник ще дам тиква или морков, ще видя с какво ще се уредя. С баткото също така процедирах, тиква, морков, картоф. Морковът запичаше, тиквата го разхлабваше и някак си балансирах. Когато въвеждам нова храна гледам да е на обяд в делничен ден, за да може ако има реакция да стигна лесно до работещо заведение (аз съм си параноичка генерално).

Рада е мега кисела тия дни. Последните два дни акото е зелено, не е разстройство защото няма слуз и не е течно, кашаво е, но не знам на какво се дължи... преди седмица пак имаше такова, но тогава имаше прием на ротарикс и го отдадох на това. Сигурно нещо аз съм яла... де да знам. Обаче не спи грам, дори когато се наяде като пор пак е будна, как може по цял ден?

# 242
  • Bарна, морето, сините вълни
Хахаха, като пор. Grinning
И при Монито е имало периоди, дето грам не спи по цял ден и през нощта малко, а в някои дни спи по 3-4 часа, чак ходя да я проверявам дали всичко е наред.

# 243
  • София
Лаленце може ли линк към това дето си чела на СЗО. Че аз един ден търсих ама нищо конкретно не намерих.
Иначе това е Маги Пашова
https://www.magipashova.com/tag/захранване/

# 244
  • София
Деси, намирам само едната статия относно кърменето и захранването на ексклузивно кърмени бебета. Ето я. Ще потърся още и за бебетата на АМ, че четох толкова много статии тия дни и трябва да поровя.

# 245
  • Варна
Виктор е на 4м. и в посления месец е качил половин килограм и 3см..Беше 5510кг., 59см., сега е малко повече, че аз си го тегля.След трети месец вече бебетата няма да качват по кило. 400-500гр са нормални за 4ти месец.След 6ти и по-малко може даже да са, защото човечетата ще шават, няма да са вече статични.
Ще захранвам на 6м., както писах.За мен лично 4м. въпреки че СЗО препоръчва 4-6м. , е твърде рано, точно защото детето не седи и рефлексът за избутване на храната все още го има.Аз кърмя, но и само на АМ да беше пак щях на 6м. да захранвам.Чак толкова липси нямат бебетата на АМ, формулите са добре обогатени.
За маслото - с голямата масло се въвеждаше около 7-ми месец , при захранване на 6м. и така съм и процедирала.Не е било гхи, но гхи е доста по-добро по мое мнение и мисля този път да е гхи.
Моята дъщеря пък се запече в началото на захранването, та се наложи да вкарам по някое време круша и синя слива.Сериозен запек беше, буквално.Вкарах и по съвсем малко зехтин по тази причина.Положителната страна беше, че на 7м. заради запека започна да ходи по  голяма нужда на гърне/ от 6м. седеше съвсем стабилно сама/, та оттогава аз наакан пампрес вече не сменях.Сега обаче се надявам да няма запек бебо, мисля да го почна с тиква.Вече имам около 40+ бурканчета домашна тиква.

# 246
Здравейте , от много време не съм писала и реших да се включа Simple Smile След като на 2 месеца Ева беше за седмица в болница с бронхиолит - засега е здрава и е добре. Все още сме на смесено хранене - кърма имам малко , но ми е удоволствие да я кърмя и се надявам да не ми спре кърмата съвсем. Върнах се на работа за 4 часа и ми се отразява добре , макар и леко да ми е мъчно - че не съм непрекъснато с Ева . Като съм нон стоп с нея , искам да изляза , а като изляза ми е мъчно Simple Smile. На обяд си правя 2 часа и половина обедна почивка и се прибирам да я кърмя. ЛЛ иска да захраня от 4 м , понеже като беше в болницата хемоглобинът и беше малко нисък. Но аз съм против , защото - тогава беше болна и не ядеше и е нормално да е по-нисък и мисля към края на 5ти месец да захраня. И ми се иска да започна с тиква и по този повод - май месец едва ли ще намеря тиква. Ако сега намеря - как най-добре да я консервирам ? Замразена на парчета или как да я съхраня в бурканчета ? Започнахме сега с ваксините и ще ги слагаме по една , поне през 10 дни. И 2 дни след 6 валентната все още няма апетит и яде малко. Иначе на почти 4 м е 6.400 и 63 см - струваше ми се малко  ( на 2 м беше 5.400), но като четох какво сте писали , май си върви нормално

# 247
Мацки,отдавна не съм писала.Можете да ме запишете в първата страница с бебе Божидар!

# 248
Здравейте, моля за мнения за д-р Алексиев (София) и д-р Живков (Варна) и двамата ортопеди.

# 249
Здравейте, моля за мнения за д-р Алексиев (София) и д-р Живков (Варна) и двамата ортопеди.
При Алексиев ходих 2015та с голямата ми дъщеря. Мълчеше, не говореше, прегледа детето за 2 мин. и каза, че нищо й няма. От една страна, в крайна сметка, какво повече да искам, но от др. страна все си мисля, че можеше и малко по-инак да се държи... Отидох при него по препоръка на един много добър доктор. Предполагам, че наистина е професионалист. За Варненския доктор само знам, че е светило в Ортопедията и че се запазва час при него с мъка. Ако никой (напр. Море) не ти даде мнение ще попитам приятелки, които са ходили при него, за подробности (от тях знам, че е професионалист в областта). В София препоръчвам Драганов (срещу заплащане) или Ефремов по НЗОК.

# 250
Здравейте мами. Аз бях с термин декември, но бебека се роди на 23 ноември така че ви следя от известно време. Simple Smile
Включвам се да споделя препоръката за д-р Ефремов. Ние ходихме при него януари и останах много доволна. Гледа внимателно, обяснява, показва как да носиш бебето, на какво да обръщаш внимание. Препоръчвам го с две ръце Simple Smile

# 251
  • Варна
За Варна - аз ходя при Райков още от каката, сега и бебо го заведох.И той не е от приказливите, бързо минава прегледа, иначе е много добър лекар.Не работи със ЗК.
Живков е другият много търсен ортопед.Имам много положителни отзиви от него.Прегледът там е по-дълъг, не претупва, обяснява.Доста са доволни от него.За часове при него не знам как е, може да звъннеш да видиш.Не работи със ЗК.

# 252
Благодаря ви за мненията, момичета. При д-р Алексиев имам час в петък за поставяне на стремена на Павлик, но ми трябва още едно мнение преди да отида про него. Дано да успея да запазя час при Живков.

# 253
Благодаря ви за мненията, момичета. При д-р Алексиев имам час в петък за поставяне на стремена на Павлик, но ми трябва още едно мнение преди да отида про него. Дано да успея да запазя час при Живков.

Ние ходихме при Живков, доволна съм. Показа ми и обясни абсолютно всичко.
Часове се записват в Понделник след 16:00 на телефона му - 089 8442606. На мен ми даде за следващият ден, обясних че става въпрос за малко бебе

# 254
момичета, кой трябва да ми изпише достинекс?-гинеколог ли?

Общи условия

Активация на акаунт