Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 472
  • 414
  •   1
Отговори
# 270
А как го държиш детето? И аз имам такова нещо, ама тя каката се дърпа, представям си с бебе какво е...

# 271
Ами с бебето е по-лесно. С едната ръка го държа надвесено над мивката и с другата промивам. Не че не плаче Sad но много добре излиза всичко и определено има ефект от хубавото почистване.

# 272
Има ли някой с диастаза?

# 273
  • София
Аз лично - не, но можеш да погледнеш тренировки с тези дами, които са специални за жени с диастаза.

# 274
Момичета,  не давайте Проспан ако ви го изписват - подобни сиропи са забранени за бебета . Аз направих грешката да дам - заради една педиатърка и Ева направи такъв бронхоспазъм вкъщи - само викаже и не можеше хубаво да диша.... че щях да умра , така не бях ревала и крещяла незнам откога . В пулмологията в София много ми се караха за този сироп и не можеха са повярват , че е изписан на толкова малко бебе

# 275
  • Стара Загора
Ние сме в болница на антобиотик, урбазон и проспан+ инхалации с вентолин. Сиропът се дава на абсолютно всички тук, особено пък  на малките бебета им трябва много помощ в изкарването на секретите.
Проспан не може да предизвика спазъм!

# 276
Аз лично - не, но можеш да погледнеш тренировки с тези дами, които са специални за жени с диастаза.

Благодаря! Тази страница я открих отдавна, но все още нямам време за тренировки. Надявам се все някога детето да ми позволи Grin
Иначе ще ми е интересно да коментирам с други мами с такъв проблем. Ще питам и ЛЛ. Надявам се да не се стига до хирург Confused

# 277
  • София
Аз мисля, че съм с диастаза, напипвам два пръста разстояние. Мислех, че още не са се върнали на място и всички казват, че ще се оправи, дори не са минали 6 месеца, ама според мен си е точно това. Sad После реших, че имам корем щото си хапвам с това кърмене ама тц, не е шишкав корем.. а е супер странен! И аз трябва да се захващам с тези упражнения ама все покрай малкия нямам кога или съм уморенa.
http://mydiastasis.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html?m=1

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 23:23 от Десислава``

# 278
Момичета,  не давайте Проспан ако ви го изписват - подобни сиропи са забранени за бебета . Аз направих грешката да дам - заради една педиатърка и Ева направи такъв бронхоспазъм вкъщи - само викаже и не можеше хубаво да диша.... че щях да умра , така не бях ревала и крещяла незнам откога . В пулмологията в София много ми се караха за този сироп и не можеха са повярват , че е изписан на толкова малко бебе

Точно така. Муколитици не се дават на бебе, точно защото не могат да изкарват добре секретите. Съжалявам за случилото се, дано не се повтаря!

# 279
Аз мисля, че съм с диастаза, напипвам два пръста разстояние. Мислех, че още не са се върнали на място и всички казват, че ще се оправи, дори не са минали 6 месеца, ама според мен си е точно това. Sad После реших, че имам корем щото си хапвам с това кърмене ама тц, не е шишкав корем.. а е супер странен! И аз трябва да се захващам с тези упражнения ама все покрай малкия нямам кога или съм уморенa.
http://mydiastasis.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html?m=1

И моят корем е странен. 100% съм сигурна, че имам диастаза - усеща се разстоянието между мускулите, а при опит за коремна преса се получава "колибка". Даже като се изправя се вижда лека вдлъбнатина между двете страни на корема. Иначе килограмите си ги върнах отдавна, но формата... Confused
Кофтито е, че неправилната стойка влияе много лошо на диастазата, а няма как да си оправя стойката със 7-8кг. бебе на ръце. Та май в близката година (докато не проходят децата) ще си я търпим Cry

# 280
  • София
Да, стойката е много важна и при мен се прецака по време на бременността още. Сега даже съм взела колан за изправена стойка, дето се носи върху тениска ама пак не ми е удобно, че като кърмя постоянно го свалям и слагам. Виж статията дето пуснах, пише, че са много вредни коремните преси и планка за диастазата. А аз обичам много планк, ама трябва да внимаваме. И аз си върнах килограмите, нямам целулит, нито стрии, само този корем.. Sad Мисля да стане малко по-топло и да направим 6 месеца и да започвам някакви упражнения за диастаза от нета, гледах, че при доста жени има подобрение...
Ето и някои упражнения, които открих - https://zabliznacite.wordpress.com/2014/03/28/uprajneniq-za-kore … iastaza-bliznaci/

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 11:03 от Десислава``

# 281
Десислава, какъв колан за изправяне на стойката си взела? Има ли ефект? И аз имам нужда от нещо за изправяне.. Sad

# 282
  • София
Ето този си взех http://amedicabg.com/bg/za-garba-i-ramenete/200-kolan-pri-neprav … -stojka-am03.html , ама ефект не мога да кажа.. дали съм го носила общо 10 дни.. Много е неудобно заради кърменето постоянно да го слагам и свалям и все го забравям.

# 283
Аз давах няколко дни Проспан. Бяха ни изписали АЦЦ, но нямаше и лекарката каза, че мога да заместя с Проспан или Стодал. Кашляше малко, но не видях кой знае какъв ефект. Пише за над 7м май, тя е на 5 и малко. Давах по 1мл. Сега е добре, спряхме всичко, защото само леко подкашляше и нямаше Т, но пък се лигави, явно е от това. Има ли някой на 5м да не се обръща? Допреди 2 седмици беше започнала от корем по гръб като я сложа да се обръща, обаче сега вече не иска, а като й писне да лежи по корем се свива някак и така се опитва да се завърти настрани, но вечно дясната ръка остава зад гърба й и й пречи да се обърне... Не може и не може. А, от гръб по корем нито веднъж. Опъва се като лък ако иска да докопа някоя играчка, но не се обръща. Sad Един приятел е пуснал снимка на сина си, на 6 месеца лази...ни сме до никъде.

# 284
  • София
Не гледай другите бебета, нали знаеш, че хората сме различни пък какво остава за бебетата. Калин до 5 месеца на никъде не се въртеше. Най-голямото му постижение беше като е по корем и да припадне по гръб ама го правеше несъзнателно. На 5 м и 5-7 дни някъде се завъртя сам от гръб по корем и от тогава не мога да го спра. Прави го постоянно и навсякъде, а има много бебета дето от преди това се въртяха. Той пък се смее с глас от втория месец, също бърбори много. Според мен всяко си развива моториката по абсолютно индивидуален план и гледам изобщо да не мисля защо не се върти или кога ще пропълзи и т.н когато иска- тогава. Simple Smile
А лазенето на 6 месеца, докато не видя клипче не вЕрвам. Grinning Може да се мъчи, нашия също се мъчи ама чак пък да лази. Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт