Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 460
  • 362
  •   1
Отговори
# 225
Момичета излизали ли сте навън? На мен ми е 16 ден след секцио и по цял ден съм вкъщи. Даже и до хранителния магазин до нас не съм излизала.
Също така знаете ли кога проглеждат бебетата? Вчера забелязах ,че следи пръстта ми с поглед.

# 226
И така нямам разкритие и не ме приеха в болницата, даже шийката още не е била изгладена. Казаха да отида като имам болезнени контракции, било е нормално преносване до 6 дни. Още съм към чакащите, да видим бебчо кога ще се чувства готов за излизане Simple Smile
Да и аз нямам никакви симптоми да се ражда. Вчера лекарят ми каза, много още контракции трябва да имаш преди да се роди и тотално ме  съсипа. Сега съм в депресия направо и тотално апатична. На 6.02 ще решат секцио или индукция. А аз някак съм се предала вече...

# 227
От Памперс премиум кеър и аз съм много недоволна. С каката много ги харесвах,но сега явно нещо са ги променили. Пуфис пак пропускат. Само от лидълските съм доволна . Вече почваме трети пакет и още няма пропуснал,а малката ака и пишка стабилно.

# 228
И ние ползваме лидълските памперси и съм доволна. Само веднъж ми пропуснаха в началото и май аз бях виновна, защото ме беше страх да ги стегна заради пъпчето.
Морска сирена, ако се чувстваш добре излизай навън! Мисля че и с бебето няма проблем да излизаш ако времето позволява Wink Не знам кога проглеждат бебетата, но и Ники го забелязахме че следи пръст с поглед някъде след 10-я ден. Иначе още от родилното се заглежда по лампички или светлината от прозореца, много са му интересни Wink Със сигурност виждат нещо

# 229
Limonche, аз ще взема да прибвам лидлските. Нашият тате е купил 2 огромни пакета памперс 2. Има пъпчици по дупето също така пропускат понякога. Поне 7,8 памперса сменям дневно. Пък тя е момиченце. Каката беше само на памперс. Но явно не са това, което бяха. Момичета, как се свързваш с консултант за кърмене и заплаща ли се това?

# 230
Rozi, моето момче е на кърма, но заради вазоспазмите редувам от гърда и от шише. Иначе той се буди, но си личи, че е от коликите, защото се превива, напъва, става червен и така примрънква известно време и пак заспива. Докато е буден обаче аз се чудя дали не е и гладен или за смяна на памперс все така става, че го разбуждам на около три часа за всеки случай. Не знам как да позная дали реално е гладен и кога е по-добре да си го оставя да спи.

Aya, Little_mermaid и всички момичета, които още чакате, не се обезкуражавайте, съвсем малко остана. Аз бях убедена, че ще родя началото на декември и когато родих ден след термина ми месец по-късно можете да си представите колко вече съм преносвала в ума си. Чакането може да изглежда дълго, но изведнъж всичко се случва толкова бързо, бебчо е в ръцете ви и разчита на вас за всичко, затова по-добре се настройте за този момент, който ще се случи съвсем скоро Simple Smile

Неви, можеш да се обадиш на някой от консултантите от асоциацията (https://www.podkrepazakarmene.com/consulting), които са доброволци и не им се плаща, да поговорите по телефона и ако е нужно могат да дойдат и до дома ти. Аз лично бих ти препоръчала Хедра, която има сериозен опит и е много мила. Нейното посещение обаче се заплаща 70 лв. (https://xedra.wordpress.com/consult/)

# 231
Моето бебе се храни на 3 часа, но не е на някакъв строго определен режим, понякога яде 30 мин. по-рано, друг път 30 мин. по-късно. Лесно разбирам, че е гладна, започва да мрънка и иска да изяде всичко, което докопа.
Морска сирена, според мен излизай поне за малко, когато имаш възможност. Аз излизам всеки ден поне до магазина или да свърша нещо, а от няколко дни излизаме и с бебето на кратки разходки.
На чакащите мами, знам какво ви е, при мен се очакваше да родя в началото на декември, а изкарах даже няколко часа след термин, също бях страшно отчаяна, качвах стълби, разхождах се, пък накрая взе, че се роди това бебе. Стискам ви палци, скоро да си гушнете бебетата.

# 232
Morska.Sirena89, аз излезнах на 7 ден след секциото, че даже и се качих да карам просто се налагаше. Нашият момък следи вече всичко с очи, ослушва се и започва да се поопитва да гука. Напред сме с нещата Simple Smile

# 233
Благодаря, Dara за съвета за консултантите за кърменето. Разговарях с една дама и каза, че се справям чудесно. И всичко правя както трябва. Но пак си има течничко зелено ако, но около 3 пъти дневно. Нямам везна за бебета, но се качвам на кантара и после и с нея и е качила за 1 месец около 1200 гр. Беше 2850 на изписването, сега е 4100 с памперс и дрешки. Може би в понеделник ще и дам акото за микробиология за всеки случай. Аз излизах точно 3 пъти до магазина и шивачката и то на бегом. Иначе тези дни ще ми се наложи да карам каката до разни мероприятия. Днес за първи път изведохме бебката на терасата за час и си поспа. Много съм смотана, чакам си чериридесетия ден след седмица. Аз едно време имах лятно бебе и чак след месец го изкарах. Чудо

# 234
Тази вечер имах по- силно и тъмно червено течение. Лохиите ми бяха намаляли до кафеникаво. Сега се притесних. Утре ще звъня на Аг-то

# 235
Morska Sirena, възможно ли е да е цикъл?Ти кога роди? Едно време ми дойде точно на тридесетия от раждането. И то при активно кърмене.

# 236
  • с. Дълго поле
Момичета при мен операцията е много зле. Постоянно тече гной и забира. Има едни язвички на няколко места и от там тече. Понеделник ходих при АГто пак и ми каза пе било от космите, което е абсурдно, защото азне съм си правила каквото и да е от 15 дни преди раждането. Тогава ми каза да мажа с йоден разтвор и да слагам ихтамол да изсмуква една седмица и щяло да мине. Ами да ви кажа мина пичти седмица, азсе старая с превръзките 2 пъти на ден, скубя се като ненормална като свалям превръзка, мажа клепам и все има изсмукано, но на две места седи твърдо под кожата все едно си има вътре нещо да си тлее. Температура не съм вдигала, но много ме дразни това, че не се оправя. Явно ще трябва да се ходи при хирург, че този ихтамол може да си го тътря 1 година. Няма изонщо да ви обяснявам колко няма да мо е деликатен белега след това нещо. Ужасно е и понякога направо ми идва да се откажа. Колкоъо не исках секцио, толнова ми се върна на пук и всички постоперативни гадости ме сполетяха. Да не говорим за жълтеникавата слуз, която все още ми тече, а уж при секцио изчиствали по-добре. Добре че поне на Ники спряха да му текат сополките и добре, че поне съм като дойна крава и мога да изхраня цял клас бебета. Пак се оплаках, гледам, че вие обсъждате вече цикъл, а аз още си ходя с възпалена операция и никакво положително развитие при мен

# 237
Ваня бързичко да се оправяш дано по скоро се възстановиш и това да остане само лош спомен.На мен 26 ден днес съм с ежедневна превръзка и съвсем оскъдно тъмно кафяво течение.Мисля съвсем скоро да посетя гинеколога ми за профилактичен преглед след раждането.

# 238
Ваня,това в никакъв случай не е нормално. Потърси второ мнение. Явно лекарят ти не гледа много сериозно на нещата.Най-добре си пусни микробиология на ранен секрет.
 При мен още на 8 ден след секциото, когато си свалих превръзката се виждаше едва забележима линия  без никакви следи от възпаление,но аз нямах и конци за сваляне. Днес ми е 19 ден след секциото , с малка ежедневна превръзка съм и се чувствам прекрасно. В понеделник ще ходя на преглед при моята лекарка.

# 239
Ваня, съжалявам за тези мъки, които те спохождат. Знам, че ихтамол не се слага на рани. Аз го ползвам като имам някаква вътрешна пъпка. Ти при този, който те оперира ли ходи?

Общи условия

Активация на акаунт