Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 454
  • 362
  •   1
Отговори
# 240
Ваня, много неприятно Sad , а всъщност кой те оперира и къде, ако не е тайна?

# 241
Ваня, това, което пишеш не звучи никак добре. Потърси друг лекар, ако трябва и дано по-скоро се възстановиш. Ихтамол и аз ползвам само за подкожни пъпки и да си призная ми звучи малко некомпетентно лекар да съветва пациентка да маже гноясваща рана от секцио с него. Не, че съм специалист, но трабват далеч по-адекватни мерки според мен.
Моето секцио беше преди 23 дни и имам само белег и няколко точици, където са били шевовете, мажа само с Контратубекс от няколко дни.

# 242
Здравейте, искам да попитам дали вашите бебета повръщат след хранене. Моята беба, често се напъва и повръща. Понякога не, но често се случва да го прави. Чудя се дали е нормално. Има съвсем малко колики и дискомфорт. На АМ сме, цедя кърма и давам, съвсем малко е кърмата, но пак има по малко.
Я кажете как броите дните за погачата, смисъл брои се от деня в който е родено бебето или от следващия ден?

# 243
Ваня дано се оправи раната ти по бързо , знам за гентамицин който е крем или гел съдържа антибиотик и се мажи за такива рани , но се консултирай и с друг лекар не е шега работа и аз съм със секцио и нямам никакви проблеми и при мен белега е само тънка лентичка .
Герганче при нас ако се оригне и след това се напъва неповръща повечето , но ако не се е оригнал понякога малко повръща , а ако повръща всеки път и по много може да е от преяждане , в болницата съм го преяждал и един ден след всяко хранене повръщаше и то много , казаха да му давам по помалко незнам по колко яде вашето бебе но може да пробваш ако му дадеш по малко АМ 5-10 гр. как ще е . 😊

# 244
Здравейте, искам да попитам дали вашите бебета повръщат след хранене. Моята беба, често се напъва и повръща. Понякога не, но често се случва да го прави. Чудя се дали е нормално. Има съвсем малко колики и дискомфорт. На АМ сме, цедя кърма и давам, съвсем малко е кърмата, но пак има по малко.
Я кажете как броите дните за погачата, смисъл брои се от деня в който е родено бебето или от следващия ден?
Моята кукла повръща рядко,но и излиза и през носът засега е изцяло на кърма.За погачата говорих с нашият свещеник и той каза,че от деня в който е родено детето а чистата молитва ако се прави трябва да е точно на четеридесетият ден.

# 245
Здравейте момичета. На мен нещо не ми се пише, но ви следя редовно. Кърмене, спане, акане и така. Не винаги в този ред. Нещо не слагам пампите както трябва защото редовно взеха да изпускат. Трябва да сменя малко и позата за кърмене, защото ме боли гърба в една точка, а и беб не захапва правилно лявата гърда и зърното все още ме боли. Оплаках се.

Излиза ми се вече с дребния, но днес нещо се паникьосах и се отказах. Не знам защо ме тресе такава параноя.

Иначе съсиреците изчезнаха, а  и лохиите доста намаляха. Няма да го мисля повече засега.

Гергана, по колко повръща? Моят беб връща по малко мляко, една-две лъжици да речем, когато се напъва и мисля, че е нормално. Ако бебето повръща на фонтан трябва се обърне по-сериозно внимание. Наддава ли?

Ваня, не е лошо да те види и друг лекар, ако не друго поне за твое спокойствие.

# 246
  • с. Дълго поле
Да, при този който ме оперира ходих, а ихтамола ми се стори логичен заради това че пробива и изсмуква забрали рани. Нямам никаква представа за рана от операция дали може, защото това ми е първата в живота. Иначе ще водя Ники при ЛЛ другаъа седмица и ще я накарам да ме прати при някой, защото не се търпи вече. Ники ще стане на месец на 6ти, а аз не мога да му се зарадвм като хората, защото като ревне вечер ими трябват 3 минути да се изтърколя като тюлен от леглото. С 9месечния си корем не се чувствах толкова некомфортно. А за повръщането, аз си реших проблемакато на половината ядене го вдигам да се оригне и само плюе, като вече го мързи да преглъща. Иначе съм чувала, че може да повръщат и заради коликите, за дето им къркорят коремчетата. Баба ми ми е казвала, че коликите са бебешките киселини, не знам колко е вярно, но има някаква логика. Аз моя хубавец не мога да го разбера дали има колики, става червен като светофар, реве, ама не се свива, ами напротив изпъва краката и стъпалата на контрашпиц и оочва да рита и да мята ръчички

# 247
Моето повръща редовно, смених му храната по съвет на педиатъра и нищо, накрая минахме на АР формулата - против повръщане и вече нямаме проблем. Сега пък се запича от това мляко. Flushed

# 248
ОФ, Вие обсъждате вече бебоците- аз пък още чакам Sad. скоро няма да раждам, на ден вървя по 5-6 км. , но ефект никакъв. Чака да стане 13, че да се роди точно на рождения ден на кака си, горката тази година няма да празнуваме май. И най лошото е, че на 28 имам защита на дисертацията а дали ще се възстановя до тогава не се знае, и няма как да отложа Sad.
Преди си мислех като спра магнерота и още в началото на януари ще родя, но ...

# 249
iv_bam, какво мляко даваш? Ние сме на Hipp, но нещо получаваме запек и вчера правихме клизма. Утре ще говоря с лекарката му какво да правим, че вече се побъркваме с това акане Sad

# 250
Оф, едно бебе със запек, нашето с разтройство - весела работа. Нашата бебка повръща много и то май от раждането и не малки количества. Като я нахраня коремчето й ще се пукне. А трудно се орига. Като почне да се напъвах и свива, от повръща на няколко пъти. Тегля я на моя кантар с мен, но Вчера показа 1300 грама някъде, че е качила за 1 месец, а днес показа 1150 грама. Мисля, че е от кантара. Освен това има пъпки с връх по цялото личице. Не знам бебешко акне ли е или какво. През деня предимно спи, вечер будува, но не всяка вечер. Рекордът ни е заспиване 5 сутринта. Онази вечер беше в 3. При нея не важат режимите. Едно време се оплаквах от кака й като беше бебе, а тя е била все едно нямаме бебе. Julian и мен ме боли гърба, но тя е на гърдата по 2,3 часа почти без прекъсване. Консултантите по кърменето му казаха, че така трябва.

# 251
Не знам точно какви са пъпчиците, но ако са ситни, червенички и с малко връхче, са от претопляне. И не е нормално да суче 2-3 часа, това значи, че не суче активно, а спи на гърдата. Не знам кои са тия консултанти, които са казали, че е добре. Ако суче активно пък 2-3 часа, което ми се струва абсурдно, ти със сигурност я прехранваш и затова повръща, стомахчето им е съвсем малко за количество повече от 70-100 мл. на този етап.

# 252
Nedi  сега сме на Aptamil AR, преди това бяхме на Хип и ние, но и двете ни запичат. Отделно на това и ние имаме ситни пъпчици по бузките и аз мисля, че са от прегряване.

# 253
А от претопляне на лицето ли са само? Нейните са по лицето. Тук е топло, на мен обаче все ми е хладно, защото съм все гола до кръста или по потник. Тя е с памучно боди и ританки и отгоре с едно одеалце. Само това са й дрешките. Според мен я прехранвам. За тези 3 часа суче по половин час, ака, повръща и почва да търси пак й и давам и пак така.

# 254
  • София
На нас ни препоръча педиатърката Хип Комфорт (а не Комбиотик). Води се, че е по-щадящ за коремчето и против запек и колики. Но бебчо е на смесено хранене като преобладава кърменето. Но може да го пробвате. За сега няма запек - да не казвам голяма дума.
Иначе е на що-годе същата цена като другия Хип.
Иначе и малко се сдоби със ситни червени пъпчици по лицето. Странното е, че са от едната страна. Но аз не спазвам никакви ограничения в храненето и си мислех да не е от нещо, което съм яла.

Общи условия

Активация на акаунт