Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 448
  • 362
  •   1
Отговори
# 270
При нас смяната на млякото от Хип комбиотик минахме на Лактана Био ХА1, и ни се разказа играта. Поне ака нормално, но това свиване и болките мн повече са от както го смених. Давай и кърма, но днес нямам едва изцедих 20 гр.и то само от едната гърда....
Сега сме изцяло на АМ. Утре става на 20 дни и почваме и вигантол. Давам лефакс но утре започваме и едно сиропче от Англия, дано помогне.
Повръща по малко, или по скори излишъка който е. Яде по 100гр . Но не винаги, често е около 60 -70-80гр.
Ако няма колики, не повръща.

# 271
Момичета бебето много киха.Вашите кихат ли често?Шашкам се вече.Зеъннах на лекарката,но според нея е нормално и каза само да и следя температурата....

# 272
Момичета бебето много киха.Вашите кихат ли често?Шашкам се вече.Зеъннах на лекарката,но според нея е нормално и каза само да и следя температурата....

И киха, и хълца доста.

# 273
Дъщеря ми също киха и хълца, е, не по цял ден, но всеки ден по няколко пъти.
Ние сме на Фризолак и съм много доволна, до момента бебка добре го понася, но в родилното и първата вечер вкъщи бяхме на Нан - разказа ни се играта, страшни мъки и писъци цяла нощ. Сменяйте млякото, когато видите, че детето е със силни колики, повръща, запича се и т.н., няма смисъл да се мъчат децата. За коликите засега давам Био Гая и Био Амика, не съм на 100% доволна, със сигурност имат ефект, но не са решили проблема изцяло, защото пак има 1-2 часа, в които ги има.

# 274
Момичета,започнах да давам на бебчо капки Вигантол.Педиатъра ми каза по 2 капки сутрин в лъжичка с малко мляко,но бебчо ги плюе.. и реших да му капя директно в устата.Вие давате ли какпки и как?

# 275
  • София
Нормално е, не се притеснявай, така си чисти нослето, ако имаш капни на бебо малко физиологичен разтвор, така по-бързичко ще си го изчисти и няма да киха толкова много Simple Smile
Vasi Gaydadzhiyska, аз в лъжичка и понеже е на кърма изцеждам в лъжичката малко кърма и така му го пробутвам, защото иначе е много гаден Вигантола.

# 276
Да, гаден е всеки път се мръщи миличкото,ама няма как.

# 277
Нашите капки с витамин Д са  на Jamiesan. Не се мръщи и се облизва.

# 278
Въпрос към тези, които кърмят. Бебетата ви започнаха ли да акат по-рядко? До онзи ден беше на всяка смяна на памперса, а сега не е акала повече от 24 часа. Спокойна е, пръцка, но не ака.

# 279
  • София
При нас от вкарването на АМ да дохранване стана малко по нарядко, но пак е почти на всяка смяна на памперс. Да има 2-3 пропуска до сега.

# 280
sweet_maminka, нормално ако ви е по-сух въздуха в стаята. Слагай физиологичен разтвор в нослето, или също може някакво спрейче, аз например ползвам Стеримар Simple Smile

# 281
Момичета, пъпчиците по лицето много често са бебешко акне. По този начин бебета се чистят от хормоните след раждането. И ние имаме такива и след консултация това се оказа. Не е нищо притеснително и минава от само себе си.

За кърменето, не мисля, че е рано да се зададе някакъв режим. Разбира се, не е нужно да е супер строг и на всяка цена, но от моя опит досега и на бебето така му е по-добре. Ние още от самото раждане го храним на 3 часа като в началото го будехме заради жълтеницата и той някакси свикна и продължи да се буди по същия начин сам, като в паузите не търси да яде. Имаше един период, в който се изкушавах да го храня на поискване по-честичко, защото се притеснявах да не би остане гладен или като го почнеха коликите мислех, че със сучене мога да го успокоя. Много бързо обаче видях, че така той самия се обърква и стана раздразнителен. Също така като има режим е по-лесно да се манипулира с времето. Сега например се опитваме постепенно да увеличаваме среднощните паузи и малко по малко се получава Sleeping

А иначе от коликите няма спасение Frowning Нещата, които им даваме да пият може леко да облекчат положението, но този период просто трябва да си го израстат. Не се тревожете още месец-два и ще минат... и после започват зъбките Smile

За вигантола, не е лош на вкус, аз също го пия. На нас ни изписаха по 1 капка на ден. Капя го директно в устата, защото тя е толкова малка тази капчица, че е много вероятно да си остане по лъжицата.

И последно за акането и памперсите, от една брошура на Ла лече лига имам следното инфо:
Скрит текст:

# 282
Давате ли на бебоците биберон? Аз пробвам да видя докога ще удържа фронта без, но ми е ясно, че в някой момент ще стигна до него. За колики също нищо не му давам, утре чакам акушерката да видим колко е качил от раждането(само на кърма е). Иначе си е малко нощна птица моя младеж, добре че мама е тук и ми помага на 200% Blush После ще е малко зор, но сега се радвам на отмяната.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 283
Карам по ред за каквото се сещам.

Киха бебока - да. Особено като го съблека по някаква причина. Докторката каза да почистваме нослето с една капка физиологичен разтвор преди кърмене, но аз го правя само два-три пъти дневно.

Биберон - давам за успокоение, когато се нерви нещо, а е ял скоро и връща. Не го харесва много, обаче и не настоявам.

Кърменето - нямаме режим в момента, на поискване е, при това доста честичко през деня. Нощем прави сам по-големи паузи и ако се събудя и видя, че са минала повече от 3-4 часа го вдигам да яде, за да стимулираме кърмата. Като съм сигурна, че сме се регулирали мога да започна да въвеждам режим. Сега ми се струва рано, но Чочо е на 9 дни.

Акото - има на всеки памперс, пъне се и се гърчи, докато свърши работа. Не смогвам да ги сменям пампите, толкова е често. Ако е само на кърма, е възможно всичко да се усвоява и затова да ака по-рядко.

И аз непрекъснато откачам дали му няма нещо на бебето. Ужас съм. Чудя се някакви весели хапчета ли да си взема или да се пропия... В рамките на шегата, де. Joy

# 284
  • София
Кихането е нормално, нашия пък грухти и то много🤣Биберон не ще да погледне, чак му се гади, аз съм много настоятелна, но за сега без успех. Голям ревльо е моя син, все нещо му е криво, кажете какво да ям и пия за увеличение на кърмата, от няколко дена не мога да изцедя нищо, а Александър яде много на често, явно не му стига много, утре ще взема сминдух и жито ще сваря тая вечер, нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт