❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 2 048
  • 93
  •   1
Отговори
Нашите бебета ❤

Януари

17.01 - Крисия 1490 гр. 40см. и Теана 1570гр. 42см на мама Ani-Vesco Dimovi 689849
18.01 - Карина 2860 гр 49см на мама Mira❤❤❤
24.01 - Никола 3300гр. 52см на мама KrissSsstina
24.01 - Велизар 2860 кг, 50 см на мама gvendolinka
26.01 - Девина 3170гр. 50см на мама nieves85
28.01 - Александър на мама Belle25
29.01 - Дияна 2730гр на мама Purrple92
31.01 - Йоан 2920гр 51см на мама Zekzek
31.01 - Невена 3500гр 50 см на мама Мама Еднорог

Февруари

01.02 - момиче на мама lii95
01.02 - бебе 3200гр 49см на мама Lygia
01.02 - Михаил 3280гр 51см на мама Бла бла бла
01.02 - Теодор 3240гр на мама lovebirds
01.02 - Александър 3360гр 52см на мама Hesperus
02.02 - Виктор 2980гр на мама ToniShu
03.02 - бебе на мама Obla4e
05.02 - Александър 4000гр., 53 см на мама Sandraaavan
06.02 - Изабела 2800гр 48см на мама Nikitaaaa
06.02 - момиче 3300гр 50см на мама Sivona
06.02 - Александър, 4100 гр, 51 см на мама lilyanna1
08.02 - Ирина 3000гр 49см на мама buhtichka88
08.02 - Матео, 3320г и 49см на мама water_nymph
09.02 - Божидара на мама Julia N
09.02 - бебе на мама Bochinka
09.02 - Натали 3740гр 53см на мама Ponyy
10.02 - момиче 50 см, 3480 гр., на мама BilungaM
13.02 - Любомир 3.400кг,  50см на мама mlqs
13.02 - Александър 2860 гр., 48 см. на мама ladyshrew
14.02 - момче на мама Ирене
15.02 - Стела 2500гр., 48 см на мама Няма Смисъл
15.02 - момчена мама Anastasiya.glam
15.02 - Йоан 3350, 51см на мама Sunshine07
16.02 - Матея, 3080гр на мама Cveti_P
16.02 - Аделина 3690 гр., 50см на мама gabikat
17.02 - Георги 54 см, 3380гр, на мама Ивон Иванова 624983
17.02 - Патриция 3200гр., на мама Йонс
18.02 - Лъчезара, 51см., 3100гр. на мама Sour Cherry
19.02 - Борис 4 кг.  на мама Ivetoo9
19.02 -  Белослава 2,910кг., 49 см на мама Мария1
20.02 - Елена, 49см., 3050гр. на мама Persephone89
21.02 - Даяна 2480 гр., 48 см на мама d1det0
21.02 - Виктор 3190гр. , 51см на мама Georgiiewaa
23.02 - Елеонора 3,550кг., 51см на мама Ive94
24.02 - София, 3640г,51см, на мама ale_ex
26.02 - Сияна, 3850гр, 53см на мама Zimone

Март

07.03 - момиче 3780 гр., 51см на мама Freziya

# 1
Здравейте момичета! Да и аз се надявам в новата тема да сме по-активни. Но явно за повечето от нас, става все по трудно с порастващите бебчета Grinning
Аз исках да ви попитам от кога се слагат  възглавници на бебетата? Някой консултирал ли се е с доктор?

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 21:24 от BilungaM

# 2
По темата за възглавницата, аз лично не съм се консултирала, но откакто се е родил има възглавничка в леглото, която обаче е толкова тънка, че просто фигуративно съществува там. Не съм мислила да му слагам истинска възглавница скоро, пък и той не си спи в леглото де 🥲

В отговор ба последния въпрос от старата тема- моето дете заспива само на гърда… и е просто някакъв ужас, постоянно се буди и търси да суче. Никой друг не може да го приспи съответно 🥲 но пък поне в общия случай заспива бързо.

# 3
Бла Бла, аз докато чаках, някой да отговори си намерих полезно инфо в нета Simple Smile
Като цяло е рано, но водещото е детенцето. Най-подходяща възраст е между две и три години. Във вашият случай, с тънката възглавница не мисля, че е проблем. Simple Smile

Sunny, ние заспиваме сравнително лесно, с биберон и нежна мелодия от едно облаче, но това само за Лека Нощ. След това се буди триста пъти. Grinning
Така че, ако си спинка детенцето, та дори и между вас, не виждам проблем Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 21:55 от BilungaM

# 4
Привет и от мен! Радвам се, че възобновихме темата! Божидара също заспива с биберон и държане за ръката около 5 мин. После се обръща настрани и край, ноооо това са добрите ни дни Joy когато растат зъби, може и по 1 час да се държим за ръка Dizzy Face

# 5
  • София
Здравейте,
Моята мома за спиваше до преди няколко седмици на гърда, но спря. После се носихме на ръце няколко дни, но и това спря да работи. Сега лягаме, яде, после се носим малко, колкото да се отпусне(по скоро се гушкаме и се разхождам с нея на ръце) и после лягам и се започва едно върене безкрай, стига стената думка се в нея и хайде наобратно, по някое време спира легнала по корем и се избутва с ръце тип поза кобра и недоволства, това се прави няколко пъти, върти се още малко, защото не й е стигнало от преди това и в един момент заспива Grinning Абсолютно всеки път недоволства, когато и слагам чувалчето, започва да се бута и да реве. И така общо взето е заспиването последно време Simple Smile

# 6
  • София
Госпожицата заспива окато пие вечерното мляко или в ръцете ми или направо в леглото си, ако не съм оплескала режима и е доволно изморена всичко е точно, ако маалко енергия има може и да ми играе акробатика по час в леглото, но предимно спи в кошарата си за дневен сън понякога просто си лягаме двете на спалнята, но вече много ме е страх понеже докато си отвори очите и вече е отпрашила нанякъде.

# 7
Аз доскоро приспивах на ръце, но малката от няколко седмици не иска.. та я гушкам първо, пея песни, после я вземам на ръце (но не люлея) и продължавам да пея и да я тупам по дупето докато заспи. Сега опитвам да я оставя в кошарата като вече е на 1 кръв и тупам докато заспи. Ако съм уцелила момента заспива.. ако не.. се почва едно изправяне в кошарата и аз полудявам и пак наново 😆 може би трябва да я оставя някой път да се налудува и да видя дали ще заспи, но още не мога да се пречупя. Таман намерих режим, който що годе работи, та не ми се иска пак да си прецакаме нощите.

Преди време и аз приспивах на гърда, но знам колко лесно свикват с асоциацията, та реших да сменя тактиката.

# 8
Здравейте, аз съм от юнските майки. От един месец захранвам, но сме все така на 2-3 лъжички с много мъка. В началото поне като се разсейваше, отваряше уста, нищо че плюеше, а вече не се лъже и стиска устни. Още от началото сменям зеленчука на всеки два дена. На Хип са пюретата. Пробвала съм и с кърма, и без. А вчера пробвах и по ЗВБ да дам сварен морков на парчета. Ами помачка го, но нищо не поднесе към устата си. Два пъти му подадох аз, и двата пъти го изплю.
Въпросът ми е има ли и сред вас такива случаи и можете ли да ми дадете съвети?

# 9
Моето дете е от злоядите. Още нямаме заместено хранене. Никога не е изяждал повече от 100гр. Сега основно предлагам по ЗВБ, за да може поне да опита нещо. От нищо не иска да яде, нито купено пюре, нито домашно, кухня пробвах, пробвах да готвя, предлагах от нашата храна (преди да добавя сол), но детето не иска твърди храни, иска само да суче.
За да започне да яде детето ви по ЗВБ ви трябва доста време. От едно предлагаме няма как да си направите обосновано заключение дали ще яде или не. Моето дете само се мажеше първите два месеца и абсолютно нищо не слагаше в уста. Сега поне опитва, изяжда две три хапки и после почва да плюе, хвърля, маже и накрая рев 🥲 с пюретата пълна греда

# 10
Здравейте, аз съм от юнските майки. От един месец захранвам, но сме все така на 2-3 лъжички с много мъка. В началото поне като се разсейваше, отваряше уста, нищо че плюеше, а вече не се лъже и стиска устни. Още от началото сменям зеленчука на всеки два дена. На Хип са пюретата. Пробвала съм и с кърма, и без. А вчера пробвах и по ЗВБ да дам сварен морков на парчета. Ами помачка го, но нищо не поднесе към устата си. Два пъти му подадох аз, и двата пъти го изплю.
Здравейте, все едно чета за моята госпожица Grinning  При нас беше същото - първо плюеше, после буташе лъжицата, после стискаше уста и повече от 3-4 лъжици не можех да я прелъжа да изяде. Изчетох де що има информация и съвети из нета, нищо не помогна Grinning Бях се принудила да й давам пюретата и кашите през биберон, омешани с малко мляко или вода, само и само да върви захранването.
Сега, три месеца по-късно, вече си изяжда цяла порция от към 150 гр с лъжичка, без ревове и истерии Grinning
Трябва си постоянство и търпение, това е моят съвет, опитвате с лъжицата до откат. Рано или късно ще прояде.

# 11
  • София

Някои от пюретата на Хип са просто безвкусни, но първия месец като цяло е малко така проба-грешка, месец някъде след старта на захранването като започнах да давам 4-5 компонентни пюрета на ДМ, гербер и Плазмон почна да яде наистина, някои просто не са вкусни наистина и децата не ги харесват, дайте си време и малко разнообразие, сега дъщеря ми вече е на кухня и пак има дни дето не яде каквото има, просто си имат вкус децата. Горе главата няма човек, който да не е проял твърда храна Heart

# 12
Цоп и аз тук.

Ние от най-злоядото бебе на света с изоставащо тегло, станахме с не знам колко хранения вече на ден: закуска (каша), обяд (пюренце), следобедна закуска (десерт от кухнята, каша, плодове), вечеря (супичка, пюренце), и късна нощна закуска (пюренце на хип  за лека нощ), кърмене + мляко преди лягане,  1 нощно кърмене и ранно сутрешно кърмене.

# 13
Ние все още сме само с 2 заместени хранения - обяд пюре и следобедна закуска каша, грис или плод. Иска ми се да заместя и закуската с попара или вечерята със супа, но не харесва толкова редки консистенции да ги яде с лъжица Grinning

# 14
Здравейте! Малко започвам да се притеснявам за двигателните умения на нашето бебе. Не харесва да е по корем още от мъничка, колкото и да я слагам и мъча, тя на 2рата минута мрънка, пищи и реве да я обръщам. Единственото, което може е да се завърти по корем и понякога обратно по гръб, опитва се да лази, но безуспешно. Не може да си вдигне дупето, изнервя се и я вдигам. Да се изправя сама също не може, само с подаване на ръце и леко придърпване. Ходи хваната за ръчички, вече отказва да стои в проходилката, иска ние да я водим, оставам без кръст. Не знам дали изобщо ще лази или не, но това че не умее доста от нещата ме притеснява. Гледам разбира се да не я сравнявам с другите деца, но наистина изглежда, че изостава. Мога ли да й помогна с нещо определено?

Общи условия

Активация на акаунт