❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 075
  • 193
  •   1
Отговори
# 45
Е добре де, какви интервали напбудуване трябва да имат деца, които се будят в 6 и лягат в 8, за да спят само 2 часа дневен сън? Не ме се връзват нещата. Пуска се да ходи все повече, почти през цялото време вече е прав, дали се подпира по мебелите или самостоятелно, но си ходи нявсякъде. Прави страшни бели, рови навсякъде, прещипва пръсти, разбива устата и тн.

# 46
Няма смисъл, сестро.. не си сама... заспивам в 1, в 2, дори в 3 часа през нощта. Имах и епизоди на заспиване чак към 4. Сутрин в 8 съм вече на линия. Ще се побъркам, нищо не помага. Лягам, спи ми се, и не мога и това е. Ти как се справяш? Аз не съм спала нормално от както се роди голямата ни дъщеря.
Дали не е положението за лекар вече? Да си пусна някакви изследвания?
И последно- че стана много дълго ( ама като не се включвам редовно... Grinning )
Синът ни явно още е съвсем бебе, ходенето е мираж към момента, спи си мъничето в количката и не го интересува нищо. А една мома, наборче, съседче, с една седмица разлика, вече ходи, с обувки е, още малко ще се затича. Майката е много амбициозна, отдавна още много я натиска, скоро ще я учи да чете сигурно Grinning

Понякога когато много ми писне вземам хапче Ремирта.. помага ми да се рестартирам и да мога да спя по-нормално известно време. Уви след време пак идва някакъв период.
При мен липсата на каквото и да е разнообразие освен детето, ме побърква. Не мога да се разтоваря психически по никакъв начин и само го мисля тоя сън.. надявам се като стане по-топло и излизаме по-често, да ми мине психото хаха

# 47
Together, по съвет на момичета тук, вчера намалих дневния сън и една идея по-добре беше тази нощ. Ще пробвам и днес да видим как е. Аз подозирам, че може и коремче да я боли нощем, защото има доста газове и спи на четири крачета с вирнато дупе нагоре.
Julian и вие ли имате зъбчета вече? Само моята девойка остана беззъба Grinning

Batmum, примерно ако стане в 6.30 може първа дрямка от 9.30-10.30ч., втора дрямка от 14.30-16.00 и нощен сън 20.30. Аз нещо такова ще се опитам, да намаля втората дрямка. Вчера горе долу станаха работите Confused
Другите девойки нещо подобно са описали, само че, с още по кратка втора дрямка.
Момичета, а кога ще пускате децата на ясла?

# 48
Според мен последния ИБ ще дойде дълъг. По-добре направи 1ви 3:15 поне за сметка на последния. И втората дрямка да е час, час и 15 максимум. Аз гледам, ако може първата да е по-дълга, защото втората краде от нощния сън.

# 49
BilungaM, на дъщеря ми купувах Biomecanics, сега пак на тях съм се спряла. Спомням си, че тогавс ми беше направило впечатление разликата между тези обувки и някакви други, които имахме тогава. С тях детето ходеше много по уверено и стабилно. С другите омотаваше краката и шляпаше.

# 50
Няма Смисъл, да, да! Аз само ориентировъчно ги наместих, като пример за Батмам. Ще я намаля още, но постепенно. Да не е рязко и да се видим в друго чудо от преумора.
Благодаря Облаче, тези са боси нали така? Направо зимни боти ли взехте?

# 51
Даа, както си викам, че тея зъбоци никога няма да излязат и за 1 седмица един след друг Joy
Together, по съвет на момичета тук, вчера намалих дневния сън и една идея по-добре беше тази нощ. Ще пробвам и днес да видим как е. Аз подозирам, че може и коремче да я боли нощем, защото има доста газове и спи на четири крачета с вирнато дупе нагоре.
Julian и вие ли имате зъбчета вече? Само моята девойка остана беззъба Grinning

Batmum, примерно ако стане в 6.30 може първа дрямка от 9.30-10.30ч., втора дрямка от 14.30-16.00 и нощен сън 20.30. Аз нещо такова ще се опитам, да намаля втората дрямка. Вчера горе долу станаха работите Confused
Другите девойки нещо подобно са описали, само че, с още по кратка втора дрямка.
Момичета, а кога ще пускате децата на ясла?

# 52
Здравейте! Кога се подава декларацията за 2рата година от майчинството? На деня в който е родено детето или..?

# 53
След ми казаха на мен в ЧР.
Ще правите ли рожденни дни, кръщенета и ако да как? Много се замислям и нямам представа и време.
Здравейте! Кога се подава декларацията за 2рата година от майчинството? На деня в който е родено детето или..?

# 54
Ние ще правим рожден ден и кръщене на едно, само с бабите, дядовците, братя и сестри...за мен е важно да е кръстена, а и не ми се иска да правя втора сватба 🙂

# 55
Ние ще празнуваме рожденният ден  с баби, дядо, чичо и леля в ресторант. Поръчах си доста украса от шейн за да си направиме яки снимки, а кръщането ще е с повече хора, но през септември !

# 56
Чудих се много за рождения ден, но в разгара на всички грипове и вируси нещо идеята да събирам много хора на закрито и всички да се врат в детето не ме кефи. Та ще сме пас с голямо празненство. Бабите и дядовците от двете страни, една торта и толкос. А кръщене в тоя студ също не ми се вижда удачно. Ние с якетата в църквата, а детето ще го събличаме  голо. Та на лято живот и здраве ще го кръстим, намислили сме и ние да сключим граждански брак в общината, та да бъде двоен празник. Сега като казахте за украса, ще взема и аз да поръчам някой друг балон, да се радва детето 🤪
Най-вече нямам енергия и желание да се занимавам с нещо различно от ежедневното. Доста умора се е натрупала в мен за тази една година откакто го има детето. Шапка свалям на всички които имат сили за нещо повече ☘

# 57
За рождения ден се чудя какво да бъде - вкъщи или ресторант. Не съм решила още. Взех и аз някаква украса от тему, чакам я да дойде. Ако не друго ще си направим вкъщи снимки.

# 58
Ние в крайна сметка решихме да го направим вкъщи с нашите родители като ще поръчам торта, бисквитки и някаква украса. А, кръщенето живот и здраве ще бъде лятото също няма да е тип “сватба” само с близки роднини и приятели.

# 59
Въпрос към мамите с опит - как да разбера, че бебето го боли гърло. Апетитът е на ниво, но от обяд, хапва, в началото всичко е наред и в един момент започва да свива очи... не мога да разбера зъби ли са, гърломли е. Мерих температура - няма. Няма сополи, не кашля...

Общи условия

Активация на акаунт