❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 034
  • 193
  •   1
Отговори
# 30
Аз лично с филия хляб го въведох тоз страшен глутен 😅 всичко що се дава с лъжица хич не е тачено от моето дете. И с цяло яйце го захраних още изначално. Смело предлагам и да чукна на дърво до сега не е имало проблеми. Останаха ми общо взето ядките, не заради друго, ами защото бащата го е страх. А съм сигурна че ще му хареса за закуска препечена филийка с някое таханче.

# 31
Здравейте, за много години! Да са здрави дечицата и семействата ни!
Имам въпрос относно смученето на палеца. Има ли такива като нашето момче, които заспиват само с пръстче в устата и още в началото са отхвърлили сами бибата като вариант?
Вече пръстчето му се изсушава и започвам да се притеснявам. Сестра му си ползваше залъгалка и нямам опит с отказване на палец... DAUM EXOL се препоръчва за над 2 годишна възраст и съм малко в шах...

# 32
Как сте мами? Децата как са? Проходиха ли вече? Спят ли? При нас си продължава кошмара с не спането! Cry

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:58 от BilungaM

# 33
Прави по някоя друга самостоятелна крачка. Страх го е да ходи сам. Трябва да ме държи за ръка. Не дава на никого другиго да го държи, само аз. Даже в последно време вместо да се опитва да пази баланс, той виси по ръцете ми като някой маймун.
Съня в последните две седмици е повече от ужасен. Отказва автора дрямка, а има нужда от нея. Съответно когато се случи да пропусне изцяло втората дрямка- будува през нощта по час-два 🥲
Общо взето положението ставам само все по-зле 🤣

# 34
И при нас е кошмар! Аз съм ходещо зомби Joy
Иначе сме на две дремки и спи приблизително три часа през деня и се чудя дали да не ги намаля, заради кофти нощите
Моята девойка се придвижва по мебелите и има една кола и нея си бута и се подпира и така обикаля из вкъщи. Не иска да я водим за ръка.
Блабла, а как е с яденето?

# 35
3 часа са ужасно много за тази възраст. Дъщеря ми спи максимум 2 и 10 иначе будува нощем.
Впрочем, тя вече спи цяла нощ, само с едно будене за кърма към 5,6 и си доспива до 7. Но сега пък аз страдам от безсъние хахах. Толкова се увредих от това неспане месеци наред, че сега не мога да се отпусна..

# 36
Ехааа, Браво на вас! В колко ляга? Ми и на мен ми се струват много, но постъпвам егоистично и се възползвам да свърша това, онова през тези часове. Естествено вечерта ми се връща Confused
Как не можеш да спиш? Малката не те ли уморява достатъчно през деня?

# 37
Уморява ме, но откакто се роди малката имам епизоди на безсъние.. Абе, в общи линии нещо се увреди покрай нощните ставания. И като не спя 1 нощ и влизам в някакъв порочен кръг на безсъние и няма излизане..
Иначе тя става 7. 1 дрямка 10 и 30 до 11 и 30 после 3:30 до 4:30 и ляга към 20 и 30. Това са ориентировъчно часовете. Като понякога ако спи повече на 1 дрямка и я будя втората, да не минава повече от 2ч и 10 дневния сън, че...

# 38
С храненето има известен напредък, вече освен да хвърля и да маже слага и по някой друг залък в устата 😅 пък докато се баламосва с някое любимо плодче аз тикам с лъжицата я кисело мляко, я някоя каша и горе долу съм доволна.
Според мен 3 часа дневен сън също ѝ идват много и затова будува нощно време. Пробвай с по-малко и дано започне да си спи нощно време. Моето дете спи по-малко от два часа дневен сън, когато прави две пълноценни дремки и в тези случаи няма будуване през нощта.

# 39
Няма смисъл, едно към едно сме в първата половина на деня. Става в седем и заспива в 10.30 до 11.30 ч., Но за следобедния сън, ляга към 15.00 и горе долу до 17.00 спи. До 21.00 е заспала за нощен и след това се започва със събужданията Confused
Бла Бла, браво за хапването!
Ще взема да пробвам и аз с по-малко сън, но какво правите с толкова много дневно бодърстване? Как ги занимавате?

# 40
Нашият разбойник вече ходи сам. Пада доста, но и доста ходи. Прави сам повече от 10 крачки, пада, става и продължава. Храни се добре. Буди се около 3 пъти през нощта за да суче. Има 7 зъба и осмия е на път. Сънят ми стига, макар че нямам нищо против да не се събуждам по 3-4 пъти за хранене, но до преди 3 месеца се събуждах през час и то за много дълъг период от време, та сега съм щастлива и на това. Вече го кърмя сутрин, вечер и през нощта и скоро минсе иска съвсем да намалим кърменето, за да мога да го отбия, ноооо....много зарибен ми се вижда и направо не знам как ще стане Grin

# 41
Еееей пораснаха децата, щом и проходиха вече Heart Eyes
Облаче какви обувки ще му взимаш?
Миналата година по това време спомняте ли си какви вълнения имахме Heart
Аз нямам проблем да я кърмя и по-дълго, но само ако имаме нормални нощи. Между другото съм чувала, че покрай избиването на по-проблемните зъби, кърменето е спасение.

# 42
Божидара се придвижва също по мебелите, като понякога се пуска несъзнателно за 1 мин и после се сеща, че се е пуснала 😅 иначе ние още сме с 2 зъба, нооо е голям нервак... тея зъби ми взеха здравето.. рев за всичко.. иначе си спи де, да не и уруки😅 За хапване вече и давам от наща храна, но гледам да готвя почти без подправки..харесва и, а аз определено се облекчих. Иначе и аз си мислех скоро колко бързо мина годината и как миналата година по това време вече започвахме да чакаме кой ще се похвали с бебче 😊

# 43
Здравейте! Отдавна не съм писала, но като ви изчетох тази вечер, положението е еднакво при всички ни Simple Smile
BilungaM,
честно казано и положението със съня на синът ни е същото като при вас. Да не кажа 1:1. Но от опита ми с по-голямата ни дъщеричка мога да кажа, че всичко, което опитвах, за да променя режима на спане, объркваше още повече нещата. Сега няма и да се пробвам. Simple Smile
За справка - тя е на почти 4, не ходи на градина и още спи следобеден сън около 2 часа, вечер в 22:30 е заспала.
Така, че не е фатално. Всеки има нужда от различно количество сън. А като казахме за съня...
Няма смисъл, сестро.. не си сама... заспивам в 1, в 2, дори в 3 часа през нощта. Имах и епизоди на заспиване чак към 4. Сутрин в 8 съм вече на линия. Ще се побъркам, нищо не помага. Лягам, спи ми се, и не мога и това е. Ти как се справяш? Аз не съм спала нормално от както се роди голямата ни дъщеря.
Дали не е положението за лекар вече? Да си пусна някакви изследвания?
И последно- че стана много дълго ( ама като не се включвам редовно... Grinning )
Синът ни явно още е съвсем бебе, ходенето е мираж към момента, спи си мъничето в количката и не го интересува нищо. А една мома, наборче, съседче, с една седмица разлика, вече ходи, с обувки е, още малко ще се затича. Майката е много амбициозна, отдавна още много я натиска, скоро ще я учи да чете сигурно Grinning

# 44
Нашия режим е доста изчанчен, но засега сякаш за нас работи. Ляга си в полунощ с нас 😂 спи до 9:00 с едно кърмене/измрънкване вечер като не будува и не реве. Закусва, играе си, после или има кратка дрямка 11:30- за 30-40 минути или  я пропуска и обядва към 12:00-13:00. След това има около час и половина сън до към 14:30-15:00 след това следобедна закуска, игра, късна дрямка към 17:30 за още около час и половина и към 19:00 -20:00 вечеря, игра, късно хапване на пюренце за лека нощ (21:00) , баня, кърмене е за финал 150 мл мляко. В 00:00-00:30 е заспал.

Общи условия

Активация на акаунт