Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 447
  • 362
  •   1
Отговори
# 285
  • София
От това, което изчетох, за увеличаване на кърмата - сминдух на таблетки (Фенугрийк май се казва), български лактогонен чай, сурови ядки, жито, бира, бирена мая. Не мога да преценя от тях кое, дали и до колко действа.

# 286
Аз съм забелязала, че като ям орехи бързо ми се увеличава кърмата.

# 287
За увиличаване на кърмата аз съм забелязала,че като си похапвам варено жито ставам като дойна крава.Но да си призная втръсна ми и само като го видя ми се гади и така приемам идеи и за други лактогенни храни и напитки.Joy

Моята принцеса ака на всеки памперс празно няма:joy: само на кърма е,аз също и давам Вигантол в лъжичка с кърма 3 капки.Биберон не съм пробвала да и давам,но тя и шише не иска.Нямам търпение да мине консултацията и да видя колко е наддала,че и аз се шашкам имам ли кърма стига ли и.Няколко пъти си мислих да взема бебешка везна,но все се спирам иначе съвсем ще се побъркам.

# 288
  • София
Аз се сцепвам да ям жито и не забелязвам някаква особена промяна.

# 289
Момичета, ама моята щерка вече е на 45 дни. До оня ден акето беше на всяка смяна.
Да взема отношение за увеличаването на кърмата. С баткото пиех лактогонен чай, български. Имаше страхотен ефект. Но не на същия ден. На следващия или по-следващия. Страхотно ми действаше.
Благодаря за таблицата, Дара! Остава да чакам да се изакака, за да видя как ще е.

# 290
  • с. Дълго поле
Аз да се отчета. Ходих днес при АГ пак да види това възпаление на операцията, защото се разширява и продължава да тече секрет, който аз си мислих, че е гной. Файда от Ихтамола никаква, само дето се плесках и се скубах с тези превръзки всеки ден по 2 пъти. Док каза, че много добре зараствало........ОМГ......няма да поствам снимки да не  ви стресирам. Резултатът? 2бр антибиотик, единия за локално пръскане, другия Зинат 500мг. Уж каза, че няма проблем за кърменето. Някоя от вас пила ли е Зинат докато кърми? Аз все пак ще искам второ мнение и то на хирург, но не е там  работата. Заради всички тези глупости съм постоянно напрегната и май го предавам на Ники. Днес се скъса да реве, нищо не го успокои, даже гърдата, така че момичета много е важно спокойствието, аз обръщам страната от тук нататък в името на детето ми и ще хапя и ще драскам всеки, който се опита да ме настъпи по опашката

# 291
  • София
Чай пия първо на Хип пакетче та, после някакъв от Кауфланд за кърмачка, сега гранули на Хип, не виждам ефект, какъв е тоя бълг. чай?

# 292
Ваня, аз понеже раждах с грип и пих антибиотик, както и венозен такъв, докато бях в болницата. Общо 15 дни го приемах и не спирах да кърмя. Казаха, че е съвместим с кърменето. Мисля, че е подобен на Зинат. Естествено, че е важно твоето спокойствие. Но аз с първото дете имах страшни нерви, провокирани от роднините на мъжа ми, но пък детето беше адски спокойно.

# 293
  • София
Чай пия първо на Хип пакетче та, после някакъв от Кауфланд за кърмачка, сега гранули на Хип, не виждам ефект, какъв е тоя бълг. чай?
Има го по всички аптеки. Струва 1-2 лева. Вари се 2 лъжици в половин литър вода. Съдържа копър, резене и още нещо си. Казваш български лактогонен чай и би трябвало да те разберат в аптеката.

# 294
  • София
Има го по всички аптеки. Струва 1-2 лева. Вари се 2 лъжици в половин литър вода. Съдържа копър, резене и още нещо си. Казваш български лактогонен чай и би трябвало да те разберат в аптеката.
Благодаря, утре ще търся😉

# 295
Момичета ,как сменяте памперсите? С молри кърпички, под течаща вода или с мокра пелена почиствате?
Ние с ММ свикнахме на лесно с мокрите кърпички ,а се притеснявам да не се подсече. Понякога почиствам с мокра пелена, но така е много прането. Под течаща вода няма да мога да се справям сама...

# 296
Морска Сирена, почиствам с мокри кърпи. А сутрин я мия на чешмата или ако се е омазала повече също на чешмата. Според нашата педи миенето също не е ок да е често.

# 297
Мисля, че са още малки за мокри кърпички. Има едни, които са 99,9% вода и по-стават, но са скъпички, а и според мен е трудно да почистиш добре само с тях. Аз всеки път го мия. Като мъжа ми е вкъщи ми полива над леген в стаята, а като съм самичка през деня го нося набързо до банята под мивката. То става бързо за минутка, на мен по-големия филм като съм сама ми е, ако свърши някоя работа преди да му сложа новия памперс и става една смяна на пелени, дрехи...

# 298
Morska.Sirena89, през нощта по лесния начин с мокрите кърпички, а през деня на чешмата. Няма от какво да се притесняваш хващаш го под коремчето и миеш смело. За мене мокрите кърпички са, ако си на вън например и няма възможност за миене. Най-добре да се избягват, колкото и да са бебешки Simple Smile

# 299
Морска сирена, мия на чешмата два-три пъти дневно, другото с мокри кърпички. Според мен комбинация от всички варианти е най-добре. Прекаленото миене изсушава кожата.

Вашите бебета правят ли смешна муцунка като кокошо дупе, когато искат да акат?! Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт