АВГУСТинки 2019 - тема 4

• 30 993
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Аз сега се замислих,как всъщност става БХС за момичетата от провинцията ? Като уговарях часът със сестрата на регистратурата при моя док ми обясни жената за цени в някаква частна лаборатория в София и цената в Майчин дом,но всъщност не ми е ясно какво трябва да се случи.Моя док ще ми вземе кръв и ще я пратят в София или как и директно на него ли ще плащам или ? Изобщо съм голяма патица,чак сега се усетих,че нищо не попитах тогава

# 91
Днес минах да си взема резултатите от БХС и от ултразвуковото и за разчитането им. Всичко напълно в норма, доста нисък риск за основните генетични заболявания.  Говорих с генетичката за мнение , кога да се правят ФМ и ехокардиографията. Тя каза ,че тенденцията е вече  това да става доста по- рано. Аз знам че 1та ФМ след БХС е между 18-22 , а следващата чак 32. Сега ФМ се гледа 16-17 даже, а следващата към 22. На 32г.с прави не толкова да се следи морфология , а показатели дали ще е ок нормално раждане или ще се наложи секцио. За ехокардиографията си каза  да ходя в центъра към националната кардиология. Напави ми добро впечатление, защото в Фемина имат ехокардиография, можеше да не ме прати към НК ,а да си промотира центъра. На този преглед по - добре да е към 20г.с .  , тогава е напълно развита цялата морфология на сърцето.

Тази информация обаче ме остави в чуденка. Гинеколожката ме беше посъветвала да си направя 1та ФМ 20г.с , реално тогава почти всичката морфология на вътрешните органи е налице и най- пълно се вижда всичко. Заради наследствена предпоставка задължително ще мина и ехокардиографията. Ала така в кратък срок ще ми се съберат  3 изследвания , които ми се виждат доста като облъчване на веднъж.. Ще говоря с гинеколожката в понеделник, когато ми излизат другите изследвания, дали ако отида на ФМ към 18г.с и 20-21гм за сърце ще е достатъчно.
За фолиевата киселина... просто си е задължителна!! Работила съм и с деца с Спина бифида. Има и скрити форми , където е трудно да се забелязават ако са по - леки. Въпреки това дават отражение, така че пийте си хаповете . Ако имате проблеми с приема консултирайте със следящия ви лекар за алтернатива.
За спането спя, ала тоочно към 4-5-6 се събуждам за  WC и ми отива спането Grinning .
Ако пола на двeте бебета е различен значи са двуяйчни, трудното идва като са един пол тогава верно трудно се разбира преди раждането ^^

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 13:59 от Enjoylife

# 92
Момичета някой от вас беше казал , че е правил БХС и ФМ във Фемина. Аз си записах час също, но май не ме разбра правилно за седмиците в които съм, защото ми каза,че се водел късен скрининг..? Запазих си час за 31 и тогава ще съм 12г.с +4 , но не се ли води ранен. И може ли,ако е удобно да напишето колко ви струваше , защото по тел ми каза 120лв двете неща, но си мисля , че ранния беше повече?

# 93
Poly, ранен е. Толкова е цената. Аз също съм за 31.01 на ранен и ми струва 140 за близнаците само за ФМ

# 94
Poly, ранен е. Толкова е цената. Аз също съм за 31.01 на ранен и ми струва 140 за близнаците само за ФМ
Странно защо ми каза, че е късен, но явно не ме е разбрал. Благодаря много. Значи стискам всички палци за 31рви 🙏

# 95
Само исках да доуточня, защото може би не успях да се израя точно. Фолиевата киселина е изключитлно важна за формирането на плода, особено в началото. Най-лесният и сигурен начин да се набави необходимата дневна доза е с хранителна добавка - т.е. под формата на хапче. Но фолиева киселина се съдържа естествено в много храни. Тогава обаче става далеч по-трудоемко и неточно следенето на приема на минималните препоръчителни 400 микро грама на ден.

Съжалявам, ако не съм се изразила правилно. Никой не е казал, че не трябва да се прави профилактика или да се проследява адекватно бременността. Мисля, че няма да раждаме по нивите...

Също така е важно да се отбележи, че тук само си говорим и обменяме опит и мнения, но, разбира се, такива въпроси трябва да се консултират най-вече с лекари и специалисти.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 18:07 от lyolyata

# 96
Поли, и аз ще правя там. Ще те чакам след прегледа да дадеш инфо! И ако можеш попитай колко струва ако искаш диск, защото на мен много ми се иска да имам диск от прегледа 😍

# 97
Момичета някой от вас беше казал , че е правил БХС и ФМ във Фемина. Аз си записах час също, но май не ме разбра правилно за седмиците в които съм, защото ми каза,че се водел късен скрининг..? Запазих си час за 31 и тогава ще съм 12г.с +4 , но не се ли води ранен. И може ли,ако е удобно да напишето колко ви струваше , защото по тел ми каза 120лв двете неща, но си мисля , че ранния беше повече?

Аз бях . Днес бях на техния генетик за разчитане на резултата. Не съм заявявала диск, всичко ми струваше 110лв - кръвните и ултразвука. Аз бях на 11г.с и 5дни. Доволна съм, прегледа си беше доста подробен, докторката доста се постара да огледа всичко.

# 98
Момичета, за малко помощ/съвет се обръщам към вас. Някоя ползвала ли е при предишна бременност волтарен и подобни гелове или да е имала възпален/прещипан нерв?
П. С. Съншайн, благодаря за темата Simple Smile

# 99
Не бях се замисляла изобщо за диск, Съншайн ще попитам! И аз да споделя успях да си извоювам болничен - като се разбрахме за 8седмици и ако се чувствам добре и не са си намерили човек, да се върна. Чувствам се доста по-спокойно. Някак си знам, че съм направила каквото мога да се предпазя, другото е Божа работа 🙏❤
Енджойлайф при кого беше на ФМ ?

# 100
Не бях се замисляла изобщо за диск, Съншайн ще попитам! И аз да споделя успях да си извоювам болничен - като се разбрахме за 8седмици и ако се чувствам добре и не са си намерили човек, да се върна. Чувствам се доста по-спокойно. Някак си знам, че съм направила каквото мога да се предпазя, другото е Божа работа 🙏❤

Д-р Икономова ми се падна. Аз казах ,че искам час за събота и при нея беше свободно. Гинеколожката ме насочи за Фемина , не ме е пращала при конкретен.
Една интересна подробност. Когато и казах ,че датата на последния ми цикъл е 28 октомври , тя отсече ,че много рано идвам падало се 10г.с и 4 дни. трябвало да съм 11.гс поне. А аз си знам от послендия си преглед от следящата ме гинеколожка ,че бебето напълно си отговаря на 11г.с и 4 -5 дни. Ама като започнахме прегледа и като го видя докторката вика, а то верно било голямо. Даже ме написа 12г.с. Явно в центъра работят на принципа да броят седмиците от първата седмица след цикъла. То реално наистиня през тези дни не е реалното зачеване. 

# 101

Д-р Икономова ми се падна. Аз казах ,че искам час за събота и при нея беше свободно. Гинеколожката ме насочи за Фемина , не ме е пращала при конкретен.
Една интересна подробност. Когато и казах ,че датата на последния ми цикъл е 28 октомври , тя отсече ,че много рано идвам падало се 10г.с и 4 дни. трябвало да съм 11.гс поне. А аз си знам от послендия си преглед от следящата ме гинеколожка ,че бебето напълно си отговаря на 11г.с и 4 -5 дни. Ама като започнахме прегледа и като го видя докторката вика, а то верно било голямо. Даже ме написа 12г.с. Явно в центъра работят на принципа да броят седмиците от първата седмица след цикъла. То реално наистиня през тези дни не е реалното зачеване. 
И аз съм чувала, че е страхотен специалист, била съм веднъж на преглед при нея.Избрах все пак др . Славкова и при нея бях веднъж. Любопитно ми е изказа ли предположение за пол. Не е нужно да ни споделяш какъв , но дали се видя или не 😀

# 102

И аз съм чувала, че е страхотен специалист, била съм веднъж на преглед при нея.Избрах все пак др . Славкова и при нея бях веднъж. Любопитно ми е изказа ли предположение за пол. Не е нужно да ни споделяш какъв , но дали се видя или не 😀

Не, изобщо не коментирахме пола да ти кажа. Аз даже и не се и сетих. Много рано ми се струваше да  питам, настроила съм се за следващата ФМ да разбера. Но гледам ,че тука някои вече споменават за пол. Как сте видели толкова рано ???  Пък може да е момиче щом нищо не ми спомена хахаха Grinning

# 103
Момичета, да ви питам - пиете ли чай?
Аз от както разбрах спрях, защото съм чувала, че много билки са противопоказни, а в интернет пише много противоречиви неща. Днес ходих до една чаена къща, човекът беше уж компетентен  и ми каза, че може ройбос и хънибуш, та си взех и от двата. Не пия никакви витамини, освен ФК, а днес имах досег с болно дете и се притесних да не прихвана, та затова почнах да мисля какви ли не превантивни мерки и стигнах до чая. Някоя запозната ли е?

# 104
Вчера имаше в pregnancy+ статия кои чай е опасен и кой не. Безопасни:

Raspberry leaf tea - след 24та седмица
Ginger tea
Peppermint tea
Dandelion leaf tea
Rooibos tea - препоръчван

Съдържащи кофеин и може да се пият умерено ( 1чаша ):
Black tea
Green tea - влияе на усвояването на фолиева киселина
Chai tea
Early gray tea
Oolong tea
Lychee tea
Hong mao tea и още няколко, които не знам има ли ги в Бг.

Общи условия

Активация на акаунт