OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 414
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Има ли някоя от Вас кървене?Аз съм в 5г.с и имам тъмно клони към черно кървене,но не се видя нищо на ултразвук,а Чхг 752.1Ul/L
Татяна89, възможно най-скоро отиди на лекар. Ако трябва, отиди на спешен кабинет в някоя болница. Стискам ти палци.

Бобчо, какво стана на прегледа днес?

За придърпвания, аз имам от време на време придърпвания. Днес за пръв път имах леко гадене към обяд и привечер. Гърдите ме болят, но не много силно. Гледам да не се притеснявам излишно. Единственото, което би ме притеснило е , ако имам контракции.

Момичета, не се вглеждайте в намаляващи симптоми, те не са показателни. Нужно е да отидете бързо на преглед, ако имате кървене (дори и кафяво или слабо) и ако имате контракции. Бъдете спокойни, не се натоварвайте, не вдигайте тежко, почивайте си повече, пазете се. Това е всичко, което можете да направите. Другото е божа работа. Стискам палци на всички в групата ни да гушнем живи и здрави бебчета през октомври.

# 211
Момичета, кое се прави първо - Бхс или ехография на нухалната транслуценция? И кога се прави първата ФМ? Нещо се обърках .., дали може всичко да се направи в 12г.с

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 19:54 от lunallena

# 212
Бях на спвшен преглед заради придърпването и кафеникавото течение. Каза ми, че всичко е нормално. Ще пия Дуфастон 2 седмици за задържане и но шпа за болките. Даже питах дали трябва да лежа у нас, че с цялата тая параноя - откачам, но не е нужно лежане вкъщи засега.

# 213
borisova.v аз бях по същия начин преди два дни, но не мога да кажа че имах течение, по-точно еднократно зацапване и отидох на преглед- контракции, същите неща пия, днес също имах напрежение и леко зацапване пак еднократно. По каква схема ще ги пиеш?

# 214
Дуфастон 2 х 1,
Но шпа 3 х 1

Аммм ... може би още не знам точно какво са контракции ... мен ме стяга и придърпв, понякога ме срязва изведнъж.

# 215
Борисова, контракциите се усещат като стягане на корема, усещаш го като топка и не можеш да контролираш  това стягане, той сам се отпуска след няколко секунди.

# 216
Момичета, днес се видя зародиш - много малък,а в голям сак.Видяха се пулсации.Според доктора всичко е наред,просто датите не отговарят и не се знае кога е била овулацията.За термин изобщо няма да говорим на този етап,вторник ме вика пак - иска да види за колко време колко расте сака ,съответно зародиша,за да се изключат всички притеснения.И аз уж съм по-спокойна ,ама уж Simple Smile
Продължавам с Дуфастон и но ШПА , лежа колкото мога повече.Ефект от миналата седмица имало видим - загнездването било по-добро (каквото и точно да се вижда на видеозона).Та надежда има голяма Simple Smile
Благодаря на всички за подкрепата, понеже моят мъж не се е прибрал в България все още и аз съм леко емоционално нестабилна.
Хубава вечер на всички!

# 217
Bobcho123 - знаех си, че всичко ще е наред! Желая ти спокойствие! Ти как пиеш дуфастона и но шпа-то?

Контракциите в този етап са като дискомфорт, стягане и придърпване в областта на яйчниците и матката. И аз не знаех докато не се видя на УЗ и док така каза. Няма нищо страшно след като си пием но шпа-то.

# 218
Борисова, контракциите се усещат като стягане на корема, усещаш го като топка и не можеш да контролираш  това стягане, той сам се отпуска след няколко секунди.

Понякога усещам болка в корема, силна е и след секунди спира, по време на сън също съм усещала. Не е всеки ден, това не са контракциите за които говорите нали?

# 219
  • София
На мен от днес май започна да ми се гади. Усещам тежест между гърдите и не знам дали е нормално?

# 220
Понякога усещам болка в корема, силна е и след секунди спира, по време на сън също съм усещала. Не е всеки ден, това не са контракциите за които говорите нали?
По начина, по който си описала, не мисля, че са контракции, но не мога да съм категорична. Защо не се консултираш с аг-то си за тази болка? Още повече, че я описваш като силна ...

# 221
На 25ти ми е първия преглед, нямам други оплаквания. Забелязах и че болките са малко преди да обядвам или вечерям и като си се нахраня, а последните дни се хранех с голяма пауза в часовете. Затова си мислих, че е корема. Ако продължи ще си променя датата за преглед.

# 222
Здравейте момичета Simple Smile Аз съм на 30г първа бременност (дълго чакана😊)и ми е малко притеснено на 11.02 трябваше да ми дойде,но уви само ми зацапа ,а аз съм с обилен цикъл направих тест следобед положителен,на 12 повторих сутринта положителен,но това зацапване не спира съвсем леко е едвам забележимо,нямам болки само потдут корем .Звъннах на лекарката и ми изписа утрогестан 2×2 ,каза да не се притеснявам било нормално и на 20.02 съм на преглед,дано всичко е наред .Много ме е страх да не е някоя извънматочна бременност 🤔

# 223
  • София
Sisi, и аз на 20 съм на преглед и броя минутите вече 🙃

# 224
Sisi, напълно те разбирам. Аз имам същия проблем с това кафеникаво зацапване. Вече 2 седмици съм на утрогестан 1х2 вечер и тази вечер съм на преглед при генеколог. От време на време все още го имам това кафеникаво зацапване, въпреки лекарството, та и аз се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт