🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 1

  • 50 229
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
На мен ми харесват за сега Даниела и Олег. Рори не ме впечатлява с нищо и дори мисля, че малко минава между капките.

# 451
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Предложения за брънч от финалиста в "MasterChef" 3 Димитър Димитров

Вижте как да си ги приготвите и вие вкъщи



Цитат
Финалистът от трети сезон на MasterChef по bTV Димитър Димитров извървя пътя от интериорния дизайн до професионалната кухня след участието си в шоуто на добрия вкус. Той посрещна екипа на „Преди обед“ в новата кухня на бъдещия си ресторант, за да сподели концепцията за brunch място в столицата. Той избира формата на т.нар. „късна закуска“ тъй като храната е бърза, вкусна, здравословна и подходяща за всеки момент от денонощието. Осъществяването на мечтата му за собствено гурме заведение му отнема 2 години, но е горд, че след броени дни ще я реализира.

https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/predlozhenija-za-bra … tar-dimitrov.html

# 452
  • София
  • Мнения: 25 816
Рори според мен ще е един от следващите отпаднали участници.

Лора и на мен ми е много симпатична.

# 453
  • Мнения: X
https://food52.com/recipes/59529-anita-shepherd-s-vegan-chocolat … 5N2dji5bt2lx5HlfY

От мен рецепта за веган торта от Шеф Роу. Нали беше авторска? 😜

# 454
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 428
Явно украсата само е авторска...

# 455
  • София
  • Мнения: 4 192
Предложения за брънч от финалиста в "MasterChef" 3 Димитър Димитров

Вижте как да си ги приготвите и вие вкъщи



Цитат
Финалистът от трети сезон на MasterChef по bTV Димитър Димитров извървя пътя от интериорния дизайн до професионалната кухня след участието си в шоуто на добрия вкус. Той посрещна екипа на „Преди обед“ в новата кухня на бъдещия си ресторант, за да сподели концепцията за brunch място в столицата. Той избира формата на т.нар. „късна закуска“ тъй като храната е бърза, вкусна, здравословна и подходяща за всеки момент от денонощието. Осъществяването на мечтата му за собствено гурме заведение му отнема 2 години, но е горд, че след броени дни ще я реализира.

https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/predlozhenija-za-bra … tar-dimitrov.html
Браво, бъркани яйца и пържен бекон.  Joy

# 456
  • Мнения: 1 546
https://food52.com/recipes/59529-anita-shepherd-s-vegan-chocolat … 5N2dji5bt2lx5HlfY

От мен рецепта за веган торта от Шеф Роу. Нали беше авторска? 😜
Да и при тях мазнината е общо дадена. Явно там си произвеждат такъв вид мазнина, която е вид "зеленчуково олио", което чрез технология го правят гъсто (поне такива обяснения намерих), но не е баш маргарин и затова звучи мистериозно. Интересно в Мастър шефа откъде са я взели? Сигурно по специализираните магазини има.

# 457
  • София
  • Мнения: 8 499
...
Да и при тях мазнината е общо дадена. Явно там си произвеждат такъв вид мазнина, която е вид "зеленчуково олио", което чрез технология го правят гъсто (поне такива обяснения намерих), но не е баш маргарин и затова звучи мистериозно. Интересно в Мастър шефа откъде са я взели? Сигурно по специализираните магазини има.
Е писали са хората или орехово или бадемово масло. Кое точто му е общото дадено?

# 458
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Утре вечер в MasterChef - един драматичен ден в кухнята




https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/utre-vecher-v-master … n-v-kuhnjata.html



За готвенето с любов: Кристина и Теодор след "Мастършеф"




https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/za-gotveneto-s-ljubo … d-mastarshef.html



Chef Андре Токев дава MasterClass, а гладиаторите приемат предизвикателството за готвене с нула отпадъци

Гледайте в понеделник от 21:00 часа по bTV



https://masterchef.btv.bg/article/news/chef-andre-tokev-dava-mas … ula-otpadaci.html

# 459
  • Мнения: 1 546
...
Да и при тях мазнината е общо дадена. Явно там си произвеждат такъв вид мазнина, която е вид "зеленчуково олио", което чрез технология го правят гъсто (поне такива обяснения намерих), но не е баш маргарин и затова звучи мистериозно. Интересно в Мастър шефа откъде са я взели? Сигурно по специализираните магазини има.
Е писали са хората или орехово или бадемово масло. Кое точто му е общото дадено?
За фростинга точно не е дадено, пише - 1 1/2 cups non-hydrogenated shortening

# 460
  • София
  • Мнения: 8 499
...
Да и при тях мазнината е общо дадена. Явно там си произвеждат такъв вид мазнина, която е вид "зеленчуково олио", което чрез технология го правят гъсто (поне такива обяснения намерих), но не е баш маргарин и затова звучи мистериозно. Интересно в Мастър шефа откъде са я взели? Сигурно по специализираните магазини има.
Е писали са хората или орехово или бадемово масло. Кое точто му е общото дадено?
За фростинга точно не е дадено, пише - 1 1/2 cups non-hydrogenated shortening
Ааааа ...да. Е то и там гугъла не дава кой знае колко голям избор.

# 461
  • София
  • Мнения: 12 217
shortenening се продава, намерих го на едно място. В кутии като от крем за лице е, беше   и малка разфасовка,  прилича на бял восък, без миризма е,  плътно като сапун. Използват го най-вече в  американската кухня основно за пържене, но и се добавя и в други ястия. Нещо е по химически начин направено на твърда мазнина, на мен ми е непознато, но не го и купих, не ми хареса, не ме грабна, за да го използвам. Пред мен имаше една дама от америк. посолство която купи на количество. Най-вече го ползват когато се изисква пържене на пиле, примерно, онова америкн.- пилето на КФС. Н е и маргарин!

# 462
  • Испания
  • Мнения: 37 503


https://en.wikipedia.org/wiki/Shortening

Сладкарска мазнина. Най-често растителна.

# 463
  • София
  • Мнения: 12 217


https://en.wikipedia.org/wiki/Shortening

Сладкарска мазнина. Най-често растителна.
Точно така изглежда, но е създадена по химически начин, т.е. с много химия. Crisco и най-известната марка и точно така ѝ се търси, и за по-кратко така се ѝ нарича , Crisco.

# 464
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 428
Хидрогенираната растителна мазнина (транс - мазнина) е много, много вредна за организма.
Обаче в рецептата пише non-hydrogenated shortening. Earth Balance - веган маслото, което споменах, но го няма в България, тази марка предлага и веган мас (shortening).

Ще потърся рецепта за веган мас, ако някой има желание да приготви тортата.

Във веган кулинарната книга пише следното:
Разбийте втвърдено кокосово масло с вода в съотношение 3:1.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 09:14 от Black Hole

Общи условия

Активация на акаунт