Пречиствател за въздух мнения

• 83 906
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Ползвам пречиствател с такива функции от години и когато някой у дома боледува, другите не се заразяваме. Разбира се, пазим се, внимаваме, но вярвам, че има значение и филтрацията на въздуха.

a.l.e.n.a ,
моля те сподели дали си доволна от този, който ползваш от 2022г., а това си е доста опит Simple Smile- Oberon 220, 
защото видях че препоръчваш HYGEA AIR HOME  и се чудя кой от двата да поръчам? Благодаря предварително!  Flowers Rose

# 241
  • в 1001-та нощ
О, да, доволна съм - и още си го ползваме. Алтернативно препоръчвам и Hygea - той беше в офиса Simple Smile Xiaomi Smart ... също харесам много. Там повече ми допада свързаност, дистанционно управление и т.н., но няма UV.

# 242
О, да, доволна съм - и още си го ползваме. Алтернативно препоръчвам и Hygea - той беше в офиса Simple Smile Xiaomi Smart ... също харесам много. Там повече ми допада свързаност, дистанционно управление и т.н., но няма UV.

Благодаря, супер, утре го поръчвам!:hugs:

# 243

За съжаление май са го спрели от продажби Worried:
"Този продукт вече не се предлага от нито един електронен магазин."
Погледнах тези, май са същите:
-Oberon 350 WiFi
-Oberon 220 HYBRID

# 244
  • в 1001-та нощ
Нормално, аз съм го купувала преди години Simple Smile

# 245
Нормално, аз съм го купувала преди години Simple Smile

Така е Simple Smile
може ли, когато Ви е удобно да видите и тези:
-Oberon 350 WiFi
-Oberon 220 HYBRID

# 246
  • в 1001-та нощ
Първия бих избрала аз - заради Wi-Fi връзката - можеш да го управляваш дистанционно (спираш, пускаш, наблюдаваш) и е за по-голямо помещение.

Когато е поставен в помещението, за което е проектиран (като кубатура / обем), той трябва да пречисти целия въздух - за 10 минути. Това означава, че за 1 час превърта въздуха - 6 пъти. Като е за още по-голямо помещение - още по-бързо Simple Smile

# 247
Първия бих избрала аз - заради Wi-Fi връзката - можеш да го управляваш дистанционно (спираш, пускаш, наблюдаваш) и е за по-голямо помещение.

Когато е поставен в помещението, за което е проектиран (като кубатура / обем), той трябва да пречисти целия въздух - за 10 минути. Това означава, че за 1 час превърта въздуха - 6 пъти. Като е за още по-голямо помещение - още по-бързо Simple Smile

Благодаря, поръчах го! Simple Smile

# 248
Привет, купих -Oberon 350 WiFi, щастлива съм! Simple Smile
Сега имам няколко чуденки!
1) Колко време в денонощието трябва да работи уреда, за да чисти ефективно, може ли по- малко когато се приберем от работа, докато легнем?

2) Тази УВ лапа, по колко време и кога се ползва? След нея проветрява ли се? За Йонизацията също?

3) Холът ни е свързан с бокса, в който готвим. Пише в упътването му, че уредът не трябва да стои в такава стая, така ли е за всички? Sad

4) Ако са отворени вратите на две стаи, дали ефективно ще почиства въздуха и в двете (до 40кв.м са общо)?

5) Много охлажда заради вентилаторът .....Ми като работи климатикът, а този уред охлажда, колко ли ток ще плащаме? Sad

# 249
  • в 1001-та нощ
Честито! Свалихте ли опаковката на филтъра?

1) Колко време в денонощието трябва да работи уреда, за да чисти ефективно, може ли по- малко когато се приберем от работа, докато легнем?

Може. Не бих и препоръчала да има включен в захранването работещ уред, докато не сте у дома.

В общия случай - 10 мин. са достатъчни, за да филтрира въздуха в помещението. Но разбира се - нека си поработи повече Simple Smile

2) Тази УВ лапа, по колко време и кога се ползва? След нея проветрява ли се? За Йонизацията също?

Аз я ползвам, ако има някой болен. Не се отделя озон в опасни количества. Няма нужда от проветряване от такива съображения.

3) Холът ни е свързан с бокса, в който готвим. Пише в упътването му, че уредът не трябва да стои в такава стая, така ли е за всички? Sad

У дома стои в такава стая.

4) Ако са отворени вратите на две стаи, дали ефективно ще почиства въздуха и в двете (до 40кв.м са общо)?

Не е същото, като да е в стаята.

5) Много охлажда заради вентилаторът .....Ми като работи климатикът, а този уред охлажда, колко ли ток ще плащаме? Sad

За охлаждане не съм забелязала. Той само върти въздуха.

# 250
Каква е цената на филтъра на този Oberon 350 WiFi?

# 251
Каква е цената на филтъра на този Oberon 350 WiFi?

около 90.00лв.

# 252
Благодаря Simple Smile

# 253
За нищо!  Simple Smile

Честито! Свалихте ли опаковката на филтъра?

Може. Не бих и препоръчала да има включен в захранването работещ уред, докато не сте у дома.

В общия случай - 10 мин. са достатъчни, за да филтрира въздуха в помещението. Но разбира се - нека си поработи повече Simple Smile

Аз я ползвам, ако има някой болен. Не се отделя озон в опасни количества. Няма нужда от проветряване от такива съображения.

У дома стои в такава стая.

Не е същото, като да е в стаята.

За охлаждане не съм забелязала. Той само върти въздуха.

Мерси! Simple Smile
Да, свалихме опаковките.
Най- сложното сега ни е, че се чудим как да сложим уреда така, че да има разстояние около него отвсякъде, а пък имаме един кучо, който всяко ново нещо трябва да го маркира Smiley

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 10:00 от Тhe little prince

# 254

Здравейте отново.
Днес вече е 3-4 -ти ден , но забелязвам нещо странно Worried
Когато включвам пречиствателя (имайки предвид, че живеем на булевард в СФ, срещу нас минават и трамваи, нас минават трамваи, готвя в тази стая, имаме и куче....) светва направо зелено (има оранжево и червено, но много рядко се включва след време само оранжевото и то не всеки път), стига до 200 понякога в началото, но пак е зелено и за 2-3 минутки става 30-40 в зелено....
Много е с странно, защото, ако е толкова чист въздуха тук след всички неща, които изброих, то тогава реално не е нужен този пречиствател и се чудя дали не го върна Smiley
Какво е обяснение може да има?!

Общи условия

Активация на акаунт