Пречиствател за въздух мнения

• 90 868
  • 326
  •   2
Отговори
# 195
Благодаря за идеята на отида в шоурума на Парфюм.бг.
Точно си говорихме, че не познаваме никого, който да има пречиствател.
Притеснява ме, че е намирисвало като на гора, явно е някакъв изпарител, от къде в центъра ще се вземе такъв въздух?
Най-големият дразнител и алерген при мен е домашният прах, то по него полепва и какво ли не друго, а слушах по някакъв подкаст, че в София запрашеността се е вдигнала с 422% от миналия септември.
Не примерно от 2-5 г, а за 1 г. Направо ужас!
Много странно е това с дебита на Шаоми. Някак няма как с разлика от 20 единици, едното да върши работа, другото -не. Явно има грешка в изработката. Гледай колкото се може по-бързо да го върнеш, едва ли си само ти ще връщаш.
Скрит текст:
Аз от телефоните съм намразила марката Шиоми, имах с операционна система МIUI, е няма такава мъка. Макар че други пък я харесват. Въпрос на вкус както се казва. Wink

Радика, пак ли към Бош си се насочила? Еър 2000.
Ровентата, която я гледах досега се е изчерпала. Чак пък толкова голямо намаление за черния петък нямаше...

# 196
А мен пък ме притеснява че филтъра на това ЛГ струва 220 лева, а то самото 1500. 😂
Сега зимата не знам дали го включват, защото лятото като ходих охлаждаше здраво. Даже мислех че имат климатик, и като ги похвалих колко е приятна температурата при тях, ми казаха че е от пречиствателя, и нямат климатици.

# 197
А мен пък ме притеснява че филтъра на това ЛГ струва 220 лева, а то самото 1500. 😂
Сега зимата не знам дали го включват, защото лятото като ходих охлаждаше здраво. Даже мислех че имат климатик, и като ги похвалих колко е приятна температурата при тях, ми казаха че е от пречиствателя, и нямат климатици.

Въобще не са за подценяване консумативите, колко струват, от къде се взимат, за колко време ще дойдат, ако дойдат. Беля!
Близо до парфюми. бг гледах един португалски ресторант, така че мога да съчетая 2 приятни неща. Wink

# 198
Вече задължително гледам консумативите. За това което сега ще връщам, филтъра е 90 лева, скандална цена, ако ме питате мен. Той самият струваше 280. За три години ще съм го платила двойно. И за съжаление, не виждам този пазар с консумативи да е приветлив или да има конкуренция, която да помага за свалянето на цените. За ЛГ-то утре като е вече стар модел и не се правят активно консумативи, филтърът ще скочи на 500 лева и тогава какво правим? Или за Шаомито от 90 на 200. Дразня се че за един уред трябва да изчета толкова информация, ревюта, да проуча консумативите, цените. Кой има толкова свободно време в днешно време....

# 199
  • До сърцето...
Радика, пак ли към Бош си се насочила? Еър 2000.
Не ми се искаше същият, защото да не искам да дублирам подаръка на кумовете. Не че ще разсърдят, но на мен ми е кофти, все едно сме в соца - един модел за всички.

Но ако не се разберем с още някой пречиствател, ще го дублирам.

Консумативите ще ги прежаля, важното е работа да върши.

Леле, как ме "дисциплинира" тоз Xiaomi  YumSatisfied

# 200
Значи този Бош ми хареса. Мернах по-големият модел с дебит 600 единици, но преди да попитам за него, искам пак да попитам за Шаоми. Има един модел с УВ стерилизация. Какво ще кажете? Дали си заслужава? В момента цената е вдигната. Следя го от 3 месеца, беше 630, сега е 660, но мен ме интересува най-много дали си заслужават спецификациите му. Филтърът, разбира се отново е скъп - 150 лева.
https://www.emag.bg/prechistvatel-za-vyzduh-xiaomi-smart-air-pur … 55&scenario_ID=49

# 201
Lale_Lili, аз не мога да помогна, все пак от 1 седмица търся пречиствател.
За мен(!) е ужасно стряскащо това с УВ лъчи, да не говорим за стерилизация. Вкъщи не ми е операционна зала, дето спринцовки и игли трябва да са я минали.
Ако за теб е важно, Ок.
Пак разгледай от къде може да се поръчват консумативи, че така изхвърлих прахосмукачка, от чакане на консумативи, почистването й, въобще не си струваше.

Радика, хич не се съобразявай със соц/кап, там каквото се сетиш.
И 2 еднакви якета да имате не сте сиамски близнаци, няма да ги носите по едно и също време, а и да ги носите, какво?
Аз бих заложила на сигурното, при толкова марки и модели човек трудно се ориентира.

# 202
Имам обезвлажнител на тази българска марка и съм много доволна. Няколко години го използвам. Сега рекох да им погледна сайта и виждам, че имат и пречистватели, но не знам как работят:
https://tweuropebg.com/17-prechistvateli-za-vzdukh

И филтър за 90 лв:
https://tweuropebg.com/index.php?route=product/product&product_id=81

Може пък някой да ползва и да сподели....

Ето го и в Технополис, но не е намален:
https://www.technopolis.bg/bg/Prechistvateli-na-vazduh/Prechistv … RO-WI-FI/p/801553

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 08:13 от petiaivanov

# 203
Здравейте! Наминавам да кажа какво разбрах от консултантка за пречиствателите на въздух.

Жената сподели, че те се използват ако се живее близо до натоварен булевард, където като се отвори прозореца мирише на изгорели газове, за обезмирисяване от цигарен дим или от други, в кухни в които абсорбаторът не смогва да издърпа миризмата на готвено. Общо взето против миризми.
Когато й казах аз какво очаквам от уреда, тя така се разсмя, че помислих да не съм се покапала с нещо в последния момент. Blush
Казах, че очаквам да издърпа част от праховите частици, големи или по-малки на което ми отговори категорично и с една дума: абсурд!
Посъветва ме да не си давам парите, защото нищо такова няма да се случи, а нищо чудно след няколко дни да дойда и да се разправям с нея, че уреда не върши работа, която очаквам.
Та, в общи линии приключих с търсенето на пречиствател, за съжаление.
Искам и друго да напиша, защото не е споменавано.
Трите филтъра (предфилтър, с активния въглен и хепа) вървят в комплект. Не е да поръчаш едното, а другите - не.
Търси се съответното представителство, примерно на Филипс.бг или Ровента.бг и там се поръчват.

Успех на търсещите, да намерите най-подходящия уред и според желанията. Hug

# 204
Това за филтрите е очевидно. Не сте ли разглеждали уредите? Има си схеми и е показно че това са слоеве на един филтър. Един върху друг формират самият филтър. И аз бих се разсмяла ако ми кажете че си мислите че са 3 различни филтъра, като е очевидно че са слоеве на 1.

# 205
Скрит текст:
Това за филтрите е очевидно. Не сте ли разглеждали уредите? Има си схеми и е показно че това са слоеве на един филтър. Един върху друг формират самият филтър. И аз бих се разсмяла ако ми кажете че си мислите че са 3 различни филтъра, като е очевидно че са слоеве на 1.
[/spoiler]

Да, да очевидно е, ако се гледат на място. Както писах ги гледах в нета за 4-5 дни. Това, което ме интересуваше е, да покрива определена кубатура. Другото беше общо взето еднакво.

Не са се разсмяли за това дали филтрите са в комплект, а заради това, че пречистват въздуха от прах.

Така, че ще продължа с посещението ми в парфюм.бг.
Когато влязох, вътре миришеше на какви ли не парфюми, имаше поне десетина човека, които разгеждаха и пръскаха парфюми.
Веднага се насочих към свободна продавачка, извиних се и попитах може ли да разговаряме за обезпрашителите, които имат. На което тя веднага реагира и каза, че е пречиствател и не влияе по никакъв начин на праховите частици, просто пречистват от миризми въздуха. Идвали хора от подръжката да почистват филтрите на 1 година, но не е сигурна дали не ги и заменят. Поне тя е останала с впечатлението, че ги почиствали, а не ги заменяли. Това, естествено са нейни думи, не мои.
Моите са, че тяхните пречистватели на въздух са Филипс, ако някой иска мога да прикача снимка, на видно място няма точно какъв модел са, а и мен не ме интересува след като се ползва за обезмирисяване и поддържане на температурата, която беше настроена на 23 градуса.

# 206
  • в 1001-та нощ
Пази Боже от такива "консултанти"...

# 207

a.l.e.n.a, би ли споделила има ли разлика в почистването на праха преди и след покупката на Оберона, особено по тъмните повърхности? На колко време се забърсват?

# 208
  • До сърцето...
Не разбрах, какво и е на консултантката? Тя работи в парфюмериен, а не в магазин за техника, така че е достатъчно че знае, че Филипса е пречиствател. Не е виновна момичето, че я взимат за Гугъл...

# 209
Скрит текст:
Не разбрах, какво и е на консултантката? Тя работи в парфюмериен, а не в магазин за техника, така че е достатъчно че знае, че Филипса е пречиствател. Не е виновна момичето, че я взимат за Гугъл...
[/spoiler]
Може би алена има предвид консултантката при която бях за пречиствателите, а не за жената от парфюм.бг на ул. Ив. Вазов.

Общи условия

Активация на акаунт