Пречиствател за въздух мнения

• 84 011
  • 298
  •   2
Отговори
# 255
Здравейте, може ли мнение за 2 в 1 уред: охладител+пречиствател за въздух. Става въпрос за стая на новородено. Видях, че вървят между 200-300лв. Имат и таймер, също и овлажняват въздуха за разлика от климатика. Ще се използва вместо климатик лятото.

# 256

Здравейте отново.
Днес вече е 3-4 -ти ден , но забелязвам нещо странно Worried
Когато включвам пречиствателя (имайки предвид, че живеем на булевард в СФ, срещу нас минават и трамваи, нас минават трамваи, готвя в тази стая, имаме и куче....) светва направо зелено (има оранжево и червено, но много рядко се включва след време само оранжевото и то не всеки път), стига до 200 понякога в началото, но пак е зелено и за 2-3 минутки става 30-40 в зелено....
Много е с странно, защото, ако е толкова чист въздуха тук след всички неща, които изброих, то тогава реално не е нужен този пречиствател и се чудя дали не го върна Smiley
Какво е обяснение може да има?!
Въпреки крехкият ми опит с тези уреди съм на мнение, че нищо не вършат и ползата от тях е само в собствените ни глави. Едно бръмчило/ духало повече и едни пари на вятъра.  София е засипаха от прахоляк, но то ми казва, че въздухът бил чист.

# 257
Трябва ли уредът да е включен 24 часа, за да върши работа?
И , ако е включен постоянно, с колко ли оскъпява сметките за тока?

# 258
  • в 1001-та нощ
Аз не го държа включен постоянно. Не е голям консуматор.

# 259
Аз не го държа включен постоянно. Не е голям консуматор.

И аз го местя из стаите за по час, но се чудя дали има ефект така.....
 както си е тих и в зелено на 30-40, изведнъж започва да бучи като самолет и вдига до 300 в червено. Rolling Eyes
УВ и озона още не смея да ги включвам, че и за озонирането като чета разни статии и ....Flushed

# 260
  • Sofia
Купихме си Филипс АС3737 2 в 1 с овлажнител, и при вас ли е така, като достигне определената влажност да спира и да пречиства? И какво може да се промени в настройките да  не е така?

# 261
Здравейте! Започнах да търся пречистватели за въздух. Търся сравнително бюджетен. Спряла съм се на левойт, хиаоми или филипс.
Но не знам какви характеристики да търся. Двустаен е апартамента, горе долу 70м2. Трябва ли уреда да работи за цялото пространство, или може да гледам и за по-малко и да го преместваме от време на време?
В смисъл, ние прекарваме повече време в хола. Спалнята я ползваме само за сън. Очакваме бебе и когато  се роди, ще е в спалнята при нас.
Сякаш ми се иска и да е по-малко шумен, защото мен шумовете ме дразнят, предполагам и за бебето ще е добре да не е прекалено шумна обстановката.

Гледах също, че има пречиствател+овлажнител 2в1, но не мога да преценя дали въздухът тук е сух.
Може ли за някакви насоки?
Бюджетът е 350-400-500 макс.
Също и за филтрите ако може информация, скъпи ли са, на колко време се сменят, разбрах, че и с прахосмукачка се почистват периодично..

# 262
  • София
Ние сме със Xiaomi, който държим предимно в спалнята. Нагласили сме го да се пуска вечер на нощен режим. Абсолютно нищо не се чува. Консумативите като филтри са около 40-50лв. Купуваме ги предимно от Ситител (може и от Алито, но са на същата цена). Поне при нашият е зададено, че независимо колко време работи се сменя веднъж в годината филтъра. Има си приложение, което може да се инсталира на телефона и от там се следи всичко.

# 263
Повечето хора си купуват екстра обезвлажнител. Така че каквато и марка да вземете, определено бих пропуснала овлажняващата функция.
Ние имаме левойт, но доста базов модел и не показва какъв е въздухът в стаята. Хубавото е, че е евтин и няма апп за телефон, защото не понасям вече уреди, при които трябва да се инсталира поредното приложение.

# 264
Ние взехме този : https://www.ozone.bg/product/prechistvatel-i-ovlazhnitel-za-vazd … 488-wifi-do-60m2/ - пречиствател и овлажнител в едно, а за да следим дали е влажно или сухо следим с метеостанция, която купихме от Лидл.  При нас въздухът беше доста сух заради климатика и доста време отне да вдигне влагата. За бебето трябва да е около 50-60 % влажност като овлажнителя си го поддържа толкова, според метеостанцията.
От около месец го ползваме, засега съм доволна. Например като пуснем прахосмукачка и има прах веднага отчита и почва да чисти. Тих е, но може да го пускате да работи например само през деня ако на вас ви пречи. От време на време го местим и в другата стая.

Здравейте! Започнах да търся пречистватели за въздух. Търся сравнително бюджетен. Спряла съм се на левойт, хиаоми или филипс.
Но не знам какви характеристики да търся. Двустаен е апартамента, горе долу 70м2. Трябва ли уреда да работи за цялото пространство, или може да гледам и за по-малко и да го преместваме от време на време?
В смисъл, ние прекарваме повече време в хола. Спалнята я ползваме само за сън. Очакваме бебе и когато  се роди, ще е в спалнята при нас.
Сякаш ми се иска и да е по-малко шумен, защото мен шумовете ме дразнят, предполагам и за бебето ще е добре да не е прекалено шумна обстановката.

Гледах също, че има пречиствател+овлажнител 2в1, но не мога да преценя дали въздухът тук е сух.
Може ли за някакви насоки?
Бюджетът е 350-400-500 макс.
Също и за филтрите ако може информация, скъпи ли са, на колко време се сменят, разбрах, че и с прахосмукачка се почистват периодично..

# 265
  • Sofia
Ние от 5 г сме с пречиствател Ронсън, сменяме на 6 месеца филтъра, като сме пушачи и в нова кооперация на 5г, още се стеле прах, но се изхитрихме. Старият филтър го запираме, докато се изчисти и сушим, та така няколко пъти. Отделно, всяка седмица с прахосмукачка. Имаме три котки и куче, та косми колкото щеш.
От миналото лято си купихме овлажнител, че сме на климатик лятото, но и зимата го ползвахме, че сме и на парно.
Преди месец и половина се оказа, че трябва да купя за овлажнителя филтър, тогава видях и пречиствател с овлажнител че има. Та си взехме такъв за хола, но от големите, а малкия пречиствател прехвърлихме в спалнята, където ползвахме овлажнителя.
Ронсъна е за 50 кв.м. https://brosbg.com/rohnson-r-9450-product-19161
А Филипса, който е с овлажнител е за 131 кв.м.https://www.technopolis.bg/bg/Prechistvateli-na-vazduh/Prechistv … C3737-10/p/801186
Жилището ни е 65 квадрата. С малкия беше добре, стоеше в хола, но като цяло е слабичък.
Филипса за нула време пречиства, като запалим цигара.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 17:21 от Ani Ka

# 266
  • в 1001-та нощ
Първият пречиствател, който аз взех, е комбинирам - пречиствател и овлажнител, заради много суперлативи за овлажняването.

Едва след като го взех и започнах да го използвам, проявих повече критично мислене, но и базирано на това, което виждам. Нямаше дозиране на овлажняването - да го настроя на 40% примерно. Овлажняването работеше, докато не свърши водата или не го спра, т.е. нямаше автоматизиран контрол.

Доста са препоръките за овлажняването, но "отровата е в дозата", като се прекали - не е ок. Та, макар и да не е много влажно у дома, спрях да го ползвам и не бих купила, препоръчала, освен, ако няма изрични показания за ползване, условия, интелигентни функции и т.н.

# 267
  • Sofia
Пречиствателя с овлажнител, който купихме се настройва за определена влажност и работи докато я достигне, после започва да работи на ниски обороти за пречистване или докато махнем приставката с овлажнителя, за да работи добре като пречиствател. Обикновено приставката с овлажнителя я слагаме вечер, като си лягаме и работи докато на другият ден се върнем вечерта от работа.
Другият овлажнител ни е Филипс https://cleanair.bg/product/philips-2000-hu4813-10
С доста голям капацитет вода също. Работи Докато достигне влажността , която е зададена и спира да работи остава на стен-бай, почва когато влажността падне

# 268
Здравейте! Да попитам мога ли да използвам пречиствателя и като ароматизатор. Ако да, дайте някаква идея как. Благодаря

# 269
Здравейте, на квартира сме и няма как в момента да сложим климатик за лятото, а ще сме с новородено. Разглеждах мобилните охладители с функция пречистване на въздуха, но има много ниски оценки. Можете ли да ми препоръчате мобилен охладител, който наистина да охлажда. Няма как да пуснем вентилатор с новородено. Благодаря предварително 😊

Общи условия

Активация на акаунт