За хорската злоба и злонамереност в малките градчета

• 16 264
  • 244
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Янтра уцели една от причините - мащабите на градчето.
Къде в Пловдив ще се засекат нейните критички (със сигурност ги има) и мъжът й... А в Сопот - всичко НА центъра
Ами да, в град с 5 заведения общо взето винаги попадаш на познати. Но ние с мъжа ми сме дебелокожи.

И в Сопот точно така се казва "на центъра", не мога да се изкривя да кажа "в центъра", не става просто. Там е "на центъра".

# 166
  • Paris, France
Белла Дона, веднага да издаваш книга! Твоите разкази ми оправят
 настроението. Радвам се, че има хора като тебе. Кефиш.

Янтра, в България препират и плакнат бебешките дрехи след пералня, а чиниите ги мият преди да ги сложат в миялната, за да не се оцапа. Аз досега, по навик, плакна чиниите в леген и после нареждам в миялната.

# 167
  • Пловдив
Янтра, в България препират и плакнат бебешките дрехи след пералня, а чиниите ги мият преди да ги сложат в миялната, за да не се оцапа. Аз досега, по навик, плакна чиниите в леген и после нареждам в миялната.
Може, ама Янтра не го прави. Гарантирам. Нищо никъде не плакна на ръка, ни дрехи, ни чинии. Имам три робини - Пенка (пералнята), Минка (миялната), Сийка(сушилнята).

# 168
  • Paris, France
Хаха, сушилня нямам и това много дразнеше ММ в началото. Екологично го раздавам и суша на балкона или в къщи. Купи си един робот за прозорци! Мие и плочките в банята. За минувачите ще е по-интересно от вас двамата на бюрата пред компютъра. Тъкмо ще питат какво е. Може да им кажеш, че е нов електронен патрул-охрана

# 169
  • София
Хаха, сушилня нямам и това много дразнеше ММ в началото. Екологично го раздавам и суша на балкона или в къщи. Купи си един робот за прозорци! Мие и плочките в банята. За минувачите ще е по-интересно от вас двамата на бюрата пред компютъра. Тъкмо ще питат какво е. Може да им кажеш, че е нов електронен патрул-охрана
Младите хора знаят за такива неща, и то не само от големите градове. Което си има обяснение - имаш повече площ за чистене и прозорци, ако живееш в къща.
Имам идея, защото чета в една ФБ група за такива умни устройства. Твърди се, че и по стени се катерел

# 170
Колко трябва да са жителите на един град, за да бъде наречен "малко градче"? Защото и аз не живея в голям град, пък такива неща не съм виждала и чувала - или поне не и от млади хора.

# 171
Колко трябва да са жителите на един град, за да бъде наречен "малко градче"? Защото и аз не живея в голям град, пък такива неща не съм виждала и чувала - или поне не и от млади хора.

Този, за който аз говоря е около 3000души.

# 172
Е, извинявай, но това е едно село.

# 173
Е, извинявай, но това е едно село.

Е ся ако те бяха чули!!! Алоооо, те са община, за какви села иде реч тук???

Аз любовно го наричам градче от селски тип ама нещо ми се сърдят. Trollface

# 174
  • София
Малък град за мен е Велинград например. Баба и дядо, лека им пръст, живееха там; все още една четвърт от града са ми рода. Клюките са майкаплаче.

# 175
  • София
Не зная дали помните, сигурно не, когато премахнаха окръзите (сегашните области) и направиха 8 големи области и София - 9-та. Или бяха 6+1  newsm78
Тогава Разград стана областен град (май заради някое местно величие) и съм чувала виц:

От Разград звънят:
Алоо, Русе ли е? Другарко, моля ви, по-тихо, говорим с провинцията  Joy

# 176
Клюките са майкаплаче.

Аз и с любовник се сдобих.
-Белла, вярно ли е, че имаш нещо общо с Х.
-О, не мога да говоря! Много ми е тежко!
-Ама значи е вярно! Ти сериозно ли???
-Ами аз всъщност си паднах по жена му, но тя не харесва жени. Може ли да говорим като излекувам разбитото си сърце?

ММ не ми говори 3 дни. Smiling ImpTrollface

# 177
  • София

Не зная как се оцелява в такава обстановка. Трябва или да станеш част от стадото, или всеки ден да водиш излишни битки. Аз не бих се справила.

Всъщност, колкото те олайват комшиите от входа, с които си живяла години наред, толкова го правят и в малкия град.
Колкото обръщаш внимание на клюкарките пред входа, толкова обръщаш и на клюкарките в градчето.

Всичко е вътре- в теб, но много хора си мислят, че като дойдат в големия град, никой и нищо не говори по техен адрес, защото са анонимни.
Да, такива са до едно време- ако обикалят от квартира на квартира, и като се олеят в един блок, отиват в друг.
Уседнат ли, ако не се съобразяват със средата и околните, пак ще са им в устата.
Пък и да се съобразяват, все ще се намери някой, в когото здраво се е запънало селото........

# 178
Не зная дали помните, сигурно не, когато премахнаха окръзите (сегашните области) и направиха 8 големи области и София - 9-та. Или бяха 6+1  newsm78
Тогава Разград стана областен град (май заради някое местно величие) и съм чувала виц:

От Разград звънят:
Алоо, Русе ли е? Другарко, моля ви, по-тихо, говорим с провинцията  Joy
Споко..
Аз съм чела рекламна брошура на хотел в която пишеше"Разположен в местност близо до София"..
А самата "местност" бе..Стадион "Герена",т.е.на около 25 мин.пеша до Александър Невски,ама на..Прованс близо до София и туй то..

# 179
Значи формулата трябва да е следната- вместо да опровергаваш слуховете за себе си, да ги дорисуваш с колкото може повече пикантни подробности.
Пак се връщам към авторката - Знаеш ли, че бащата ще и вземе детето ?
-ЗНая, разбира се, тя откога го чака, ама нещо се бави да го каже, тя е готова.
-Знаеш ли, че живеят прекрасно с новата си жена ?
-Зная, разбира се, па маййка и на момичето една убава, гиздава, че и умна.
-Знаеш ли какъв провал е дъщеря ти ?
-Зная, разбира се, всеки ден все повече затъва. и те така те.
Дона ми даде отговорите Joy
И Янтра.

Общи условия

Активация на акаунт