Спящите бонови книжки

• 27 116
  • 185
  •   1
Отговори
# 120
Преди две години реших да проуча въпроса с боновите книжки, имах прехвърлени и от баба ми. Самата бонова книжка отдавна бях загубила. Първо с ПИК разбрах в кой фонд са ми акциите, защото и това бях забравила. Оказа се, че се търгуват на фондовата борса. Отидох при Инвестиционен посредник, който ги изтъргува и взех към 650 лв.

Здравейте!

Къде точно кликате за проверка, на сайта на Централен депозитар ли?

Навремето в АКБ Форес дадох моите.

Благодаря предварително!

# 121
  • София
Първо, регистрираш Пик в сайта на НАП по ЕГН. След това, отиваш в сайта на Централен депозитар и там има квадратче с "Проверка с пик на нап". Пак те връща на сайта на Нап, цъкаш там и се връщаш пак на сайта на ЦД. Там малко чакаш и ти показва име на холдинга и брой акции.
След това, отиваш в Инвестор и проверяваш колко вървят акциите на великия холдинг.

# 122
На времето избрахме Албена инвест и Петрол фонд. ОТ Албена си вземам периодично дивиденти онлайн. По банков път. Пращам им емейл с банковата сметка и те ми пращат дивидент.

# 123
Направих си справката.
Обаче този фонд не мога да го открия в Инвестор. Къде гледате котировките на Приватизационни фондове?
В Моите пари също не ми се отваря.

# 124
В Доверие обединен холдинг имам 34 ФИ - но на сайта им пише, че
 Към момента дивиденти не се изплащат. До 2005 г. всички дивиденти са отпаднали по давност. От 2006 г. до 2018 г. с решение на Общото събрание на акционерите дивиденти не са изплащани ???
Тоест - едно нищо.

Не намерих къде да проверя колко вървят акциите им поне в момента, може ли линк къде ги проверявате?

Имам и в Златен лев холдинг, като част са при посредник УД Златен лев капитал ЕАД - това заради разделянето ли?

Едно голямо нищо цялата работа...как пък съм заложила все на дружества, които не дават дивиденти, или ако дават, са жълти стотинки...

# 125
И аз имам в един умрял холдинг Индъстри Дивелъпмент, бивш Развитие.
Имах и в ПФ България, там даже и дивиденти ми даваха няколко години. Обаче после спряха. И един ден една госпожа звъни на вратата, ако искам да си продам боновете. Аз ги бях отписала вече, те отдавна бяха спряли да дават дивиденти. ММ не беше съгласен, ама аз се заинатих и ги продадох. Не помня сумата, но нещо за 25 лв. ми се върти, абе нищо особено.
Преди десетина години, пак така се размърдаха нещата около боновите книжки. И се оказа, че този фонд е имал добро представяне, хората са взели по 1200 лв. за продажба на тези бонове. Ама кой да знае?!
Та другата книжка я държа, да видим какво ще стане с нея.

# 126
  • София
Хубава тема сте "събудили". Ще трябва и аз да си проверя моя случай. Имах към "Ловико Сухиндол" в силните им години, изплащаха тогава по някой лев... после аз престанах да търся, или какво стана не помня. Сега май, май са Холдинг Нов Век , обединени са.. , но нито съм сигурна, нито знам нещо.
Книжката я пазя със сигурност... Grinning  сред старите пожълтели снимки …

# 127
Девааа, не можахме да изберем навремето някой по така фонд, ами все смотани....например този Албена холдинг да бяхме избрали...виж хората пачки направили от него.

# 128
Я, ти пък пачки Satisfied Тъкмо на една съфорумка обеснявах на лични. За периода 2005-2009, 2011 ми изплатиха 31лв. После по 9 по 10лв и от 2016 до сега ги забравих и не съм питала проверявала.

Иначе в далечната 93год. мисля че беше, от тоя фонд с приятелки ходихме на море. На Албена. Някакъв хотел беше с ал инклузив за времето си. Нищо не платихме. Безплатно стояхме 1 седмица. Казаха че заради моите акции в Албена инвест. Направо се разпукахме.

Та това е килипира от АЛбена Инвест.

# 129
Че малко ли е Simple Smile
И аз от вчера ровя и нищо не разбирам. Единият фонд са обрали дребните рибета (най-официално и законно) и вече нямаме нищо там, доколкото схванах. В другия, има нЕкви 50ФИ, които били в лична сметка!?
Какво ще рече лична сметка и трябва ли да се прави нещо с нея?
Дивиденти няма.

Много се смях с "печалбата" на татко Мецан Simple Smile

# 130
Обаче с Петрол фонд сме заложили на куц кон Satisfied С моя мъж тогава гаджета какво са ни разбирали главите, родителите пък никаква намеса....И той "дай в петрола да сложим" че нали петрола по цял свят е мантра небесна. А аз нали съм си развей прах " абе дай тука в туризъм", ама какви са ми били мотивациите не помня. То пък аз поне намазах нещо. Да ги бяхме сложили всичките в Албена. 10лв дест. Кой ти ги дава. Ама и на тоя хотел беше много хубаво.

# 131
Ми то 31 лева на фона на моите 5-6 са си пари Joy..или на фона на кой писа 7 лева...дето билетчето му покрили....30...ехееее ..къде си ти..къде сме ние..Вики...😆

# 132
tete, ама то това я виж за колко години (за 4 идва). И само веднъж. Но като се замислиш, можеше и да не ми ги дадат. Да кажат не потърсени и да минат в графа "служеби почерпки". На мен най ми допадна почивката с дружките. Ученички бяхме тогава и все още всички помним колко много храна видяхме на едно място. Нещо като шведска маса беше нагласено. За към днешна дата не е кой знае какво. Ама да видиш на живо толкова манджа през 93 си беше направо ехееее.....А ние веяни скумрии тогава. Кой го интересува ядене. Нито ядохме, нито пихме. Грабнем нещо в дрижение и по цял ден на плаж.....

# 133
Ми то 31 лева на фона на моите 5-6 са си пари Joy..или на фона на кой писа 7 лева...дето билетчето му покрили....30...ехееее ..къде си ти..къде сме ние..Вики...😆

Тете, за този фонд, който пиша имах дивиденти от порядъка на 7-8 лв., обаче трябваше да ходя в София лично да си ги получа. А пътните ми бяха повече. Та им ги подарих. Simple Smile

# 134
  • София
Здравейте...пуснах си заявка към НАП за ПИК току що..ще проверя какво се води на мое име.
Знам че имам акции в Златен лев и в Доверие. Преди години ги следях на борсата как вървят акции..но бяха много евтини и продажба не си струваше.

Отворих сайта на Златен лев - пише че дивиденти се изплащат на лица които са в регистъра на ЦД...това не го разбрах, може ли помощ? Би трябвало да съм в нози регистър и аз, тъй като не съм продавала акции...или ?

ЦД е централен депозитар. На практика той е регистър, където се записват всички притежаване активи от нас. И точно там се проверява какво има на наше име.

Общи условия

Активация на акаунт