Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 220
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • София
В базата до Семинарията. Ние искахме точно през седмицата, за да ни са свободни уикендите (за да можем да ходим на вилата Simple Smile).

Записването трябва да е още след края на пролетната ваканция предишната учебна година. Наши приятели ни бяха препоръчали Милениум и хем ми каза, че трябва по-отрано, ние докато се чудим да го записваме ли още от 6-ти клас и нямаше места мин. уч. година.

По математика е при Чичева - не съм я виждала на живо жената, но по телефона е много разбрана (мъжа ми го прибира вечер), детето напредна по математика, виждам, че е по-уверен, оценките също се повишиха. (Той обича математиката от първи клас, но в 5ти много му падна успеха, та оттам и увереността, че ще може да продължи с желаната математика.)

По български е при Перянова - много вреслива дама, но и много взискателна.

Доволна съм и чисто организационно от школата - няма неуточнени занятия и прочие. Докато в Междучасие, т.к. ходеше в базата в 1АЕГ, няколко пъти се случваше да го закараме на уроци и след малко да се обади, че няма никой, сменена стая, защото се ползва и от други ученици, има олимпиада, изпит или нещо подобно. Събота звъня по телефони и търся госпожи, никой не вдига и детето само там, не знае да се прибира ли, друга стая ли да търси. Там и с учителя по математика не се напасна, та 2рия срок се размени в друга група. И съботата ни беше заета, което и за него, и за цялото семейство не е о.к.

# 376
Много благодаря. Аз се оглеждах за филиала им в кв. Гоце Делчев, макар че и двата са ни удобни. Но ми се ще да ходи на уроци в събота, а не през седмицата. Четох на сайта им, че имат съботни уроци, та ще видя за тях.
Много благодаря за информацията. Още края на март ще им звънна да видя дали вече записват нови деца

# 377
  • Sofia
В базата до Семинарията. Ние искахме точно през седмицата, за да ни са свободни уикендите (за да можем да ходим на вилата Simple Smile).

Записването трябва да е още след края на пролетната ваканция предишната учебна година. Наши приятели ни бяха препоръчали Милениум и хем ми каза, че трябва по-отрано, ние докато се чудим да го записваме ли още от 6-ти клас и нямаше места мин. уч. година.

Знаех го аз това и щях да реагирам навреме, но пък ние през седмицата нямаше как да се организираме логистично. Сегашните му занимания са в неделя, а в събота е на уроци и не можем да мръднем никъде Confounded Направо не се издържа вече, но бутаме - тази година е посветена на седмокласника. Даже още не мога да го измисля кога да вкарам една седмица ски - ще е от понеделник до петък. По-скоро ще прежаля училището, отколкото школата и уроците.

Lady Cassiopeia Duval, по мои сведения в база Гоце Делчев записват повече деца, групите са по-големи и обучението не е така качествено, както е в другата база. За Лозенец ми бяха топ предпочитанията, но уви...

# 378
Ежедневно проверявам каква я е свършил с ученето. По разказвателните предмети уж си е научил, а като започна с урока - шаш. Прост пример - в последния урок по история пишеше, че железният плуг сменил дървеното рало. Нито плуг знае какво е, нито рало. Айде сега, сине майчин, на компютъра - изкарай изображения на едното, хайде и на другото. Кое е по-здравото? С кое ще има повече продукция? Уж светна. Още на следващото изречение -започнали да използват хомот при впрягането на животните. "Ти хомот знаеш ли какво е?" "Не-е-е!" Айде обратно на компютъра, виж изображението! Само дето не се впрегнах и аз, че да му стане още по-ясно! Simple Smile Е, как да очаквам да научи урока, като не го разбира!!!!! Като съвсем ми писне да ме гледа неразбиращо започвам с най-приближения до неговия стил на изразяване да обяснявам, да питам, да провокирам. Е-е-е, току светне някоя лампа, и започне да ме гледа разбиращо.
Тъй де... откарваме по половин час на урок - основно да си го преведем на разбираем за него език. Какво предава госпожата в час - недоумявам. На последния тест има 4, ама като гледах част от въпросите, бая се дивих в кой точно урок трябва да е учил при кой владетел русите са приели християнството...
И една смешка за накрая - снощи ме убеждаваше, че в незнамсикоя област в Северна Америка почвите били червеноЗЕЛЕНИ! Simple Smile))))

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 16:48 от elia_gg

# 379
Ежедневно проверявам каква я е свършил с ученето. По разказвателните предмети уж си е научил, а като започна с урока- шаш. Прост пример - в последния урок по история пишеше как железният плуг сменил дървеното рало. Нито плуг знае какво е, нито рало.

Ахам, учебниците са майка плаче.
Аз и от географията рева тази година.

Нещото си там било огранизирано На Пазарен Принцип. Да паднеш от смях.
Понеже съм икономист, лично се засегнах.

# 380
Оооо да - онзиден правихме преговор по география за теста. И се започна едно обясняване - какво е икономика, какво означава "фактори влияещи на икономиката", какво е внос, какво е износ и т.н. И на него му просветна в един момент, но си отделих едни 30 минути само, за да му обясня кое какво значи. Иначе и той така - научил го, преговаря го, повтаря го, но нищо не разбира.
В единия урок пък беше споменато, че един от президентите на незнамсикоя държава в Южна Америка бил индианец. След теста беше много ядосан, защото в единия от въпросите се искало да напише името на въпросния президент. Ровихме и двамата в учебника - ами никъде не го пише това име. Та сега съм в трепетно очакване на оценката

# 381
...След теста беше много ядосан, защото в единия от въпросите се искало да напише името на въпросния президент. Ровихме и двамата в учебника - ами никъде не го пише това име. Та сега съм в трепетно очакване на оценката
Щото ония в Америка знаят кой е нашият президент, нали.... Абсурдни са учебниците!!!!

# 382
  • На топло в неговото сърце.
Подкрепям ДебелаМара!

# 383
Такааа, поръчала съм 4 бр. помагала по БЕЛ - работни листове, работна тетрадка, сборник с тестове на ниво НВО за 6-ти клас и още едно помагало, в което е обяснено как се пишат различните видове преразкази. Вчера уведомих синковеца, че всеки понеделник от 10.00 до 11.30 ч. ще има уроци по БЕЛ с мен. Няма да ви казвам колко "очарован" остана от това. Даже се зачуди дали пък не е по-добре да си ходи на уроци при учителката - тя всъщност май не крещяла чак толкова много Joy

На контролното по математика донесе 5, но не знае защо не е 6. Всички задачи са маркирани, като верни и не става ясно къде е сгрешил Rolling Eyes

# 384
  • Варна
Lady Cassiopeia Duval питайте госпожата, не може така. Детето се е старало и си е заслужило 6-цата. Тез оценки по усмотрение нещо взеха да ме изнервят.

# 385
  • На морето!
Такааа, поръчала съм 4 бр. помагала по БЕЛ - работни листове, работна тетрадка, сборник с тестове на ниво НВО за 6-ти клас и още едно помагало, в което е обяснено как се пишат различните видове преразкази. Вчера уведомих синковеца, че всеки понеделник от 10.00 до 11.30 ч. ще има уроци по БЕЛ с мен. Няма да ви казвам колко "очарован" остана от това. Даже се зачуди дали пък не е по-добре да си ходи на уроци при учителката - тя всъщност май не крещяла чак толкова много Joy

На контролното по математика донесе 5, но не знае защо не е 6. Всички задачи са маркирани, като верни и не става ясно къде е сгрешил Rolling Eyes
И аз така зарадвах моето гардже. В събота математика, в неделя БЕЛ. Дорева му се, само ако знаеше, че на мен ми е два пъти по-тегаво и неприятно това занимание, обаче нЕма как, не се справя само на собствена съвест и организация и имаме пропуски за наваксване.

По математика 5цата може да е заради подредбата на задачите или нещо подобно, в МГ обикновено отнемат единици за почерк и подредба.

# 386
Ние имаме много проблеми разногласия още с телефона, но и с храненето. Много ме тормози с нередовно хранене. Все няма време , все минало времето за ядене докато си говорят ... и после яде бисквити и после го боли корем Unamused

# 387
  • София
Такааа, поръчала съм 4 бр. помагала по БЕЛ - работни листове, работна тетрадка, сборник с тестове на ниво НВО за 6-ти клас и още едно помагало, в което е обяснено как се пишат различните видове преразкази
Бихте ли споделили кои са тези помагала?
Вчера учителката по БЕЛ им дала тест, пратен от Инспектората (поне така ми обясни синчето) - трябвало да открият 40 грешки. Той намерил двайсетина само. Tired

# 388
Такааа, поръчала съм 4 бр. помагала по БЕЛ - работни листове, работна тетрадка, сборник с тестове на ниво НВО за 6-ти клас и още едно помагало, в което е обяснено как се пишат различните видове преразкази
Бихте ли споделили кои са тези помагала?
Вчера учителката по БЕЛ им дала тест, пратен от Инспектората (поне така ми обясни синчето) - трябвало да открият 40 грешки. Той намерил двайсетина само. Tired

Ето ги - от тук ги поръчах. Гледах рейтингите им да са високи и прегледах показаните отдолу вътрешни страници, за да видя какво съдържат

https://www.book.store.bg/p206285/rabotni-listove-po-bylgarski-e … rina-ivanova.html

https://www.book.store.bg/p208030/pravila-zadachi-i-testove-po-b … donka-kyneva.html

https://www.book.store.bg/p209204/pomagalo-po-bylgarski-ezik-i-l … -sevdalinova.html

https://www.book.store.bg/p209488/kod-znam-poveche-uchebno-pomag … r-liubomirov.html

# 389
  • София
Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт