Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 298
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
А аз само ще цитирам разговора ни преди дни:
Аз: Оправи си леглото!
Той: Защо, гости ли ще идват?

Confused

Хахахахаха - ох, умрях от смях Joy

Иначе в нас е същата ситуация - връща се от училище, съблича всичко на куп пред банята и влиза да се къпе. Е, поне оправихме хигиената. Зъбите се лъскат до полиране, дрехите са опънати, прическата е нагласена, обувките са лъснати. Като тръгне на училище е, като за корица на списание - от онези, на които мъжа се усмихва и блесва единия зъб Joy Това, както вече споменах е благодарение на едно момиче, което си харесваше. Че преди това беше..... не е за коментиране

# 556
  • Русе
Лейди, това определено си е етап от развитието  Mr. Green Големият също мина през него  ooooh! Остана само кочината си да подрежда редовно но след 10-тия път чува и оправя.

# 557
Тези етапи направо ще ме довършат. Излезе от един и влезе в друг. Но не мога да си кривя душата - 2 месеца, след като навърши 12 малко се кротна и нещата станаха една идея по-спокойни. Миналата седмица бяхме на почивка в Гърция - за пръв път не е правил глупости. Даже наши приятели го похвалиха - бил се променил много. Че до миналата година все някой родител нещо се оплакваше от дивотиите му. Обаче на басейна имаше две жени по монокини - очите щяха да му изхвръкнат. Все си намираше някаква работа около тях.

Относно джобните - давам му по 5 лв. на ден. Втора смяна е - закусва, обядва и вечеря вкъщи. Ако е последен учебен ден преди ваканция винаги ходят някъде и му давам 10 - 15 - 20 лв. - зависи къде ще ходят. Ако нямам точни пари му давам повече за няколко дни. Винаги си прави сметката и винаги му остават. Тази и другата седмица, обаче ще е без пари, че е навъртял 80 лв. сметка на телефона и му казах, че сега ще си я плати с джобните

# 558
  • София
13 години - по 2 лева на ден. Купува си закуска в училище, обядва вкъщи. Стигат му.
Ако ще излиза някъде даваме допълнително пари.

# 559
  • Русе
16 г.За училище му давам 3 лв. Закусва и обядва в къщи. След обяд за тренировките пак му давахме 3 лв, докато беше лошо времето и ходеше с автобус и за някой сок. Обаче вече ходи с колелото и няма нужда. Когато ходи в приятеля си с преспиване му даваме 10 лв , купуват си съвместно пици.По принцип си има свои пари - от музики, залата, които си събира най вече за фотографското си увлечение или за някое по екзотично начинание или прищявка, която не тръпна да финансирам. Като например да се подстриже както изобщо не харесвам.

# 560
  • Варна
Аз давам 10лв. на седмица. 5 дена по 2лв. обикновено не ги харчи, оставя си ги за събота и неделя или ги събира
за някоя тъпа игра за компа(много мърморя, че се дават пари за игри, направо откачам). На 13г. е, сега на есен ще направи 14г. Храни се изцяло в къщи.
Една мисъл обаче не ми дава мира от 2 дни. Оказа се, че доста голяма част от съучениците му пушат цигари. Аз ли ги смятам за много малки... Sad

# 561
  • На морето!
12 години- 2лв джобни на ден, общо 10лв в понеделник и да се оправя. Не ми иска повече, храни се предимно вкъщи и си прави сметката някак.
Хигиената е на приливи и отливи- все още важи правилото да напомням по 2-3 пъти да влезе в банята и после още 2-3 пъти да подвиквам да излиза.
Нямам търпение да свъриши учебната година и да си отдъхна няколко месеца.

# 562
  • София
Съученици на сина ми също пушат, но май наргилитата са по-модерни от цигарите.  Tired
Радвам се, че моят тренира усърдно, важно му е да е във форма и пушенето не го влече.

# 563
Една мисъл обаче не ми дава мира от 2 дни. Оказа се, че доста голяма част от съучениците му пушат цигари. Аз ли ги смятам за много малки... Sad

От класа на синковеца вече имат двама пушачи - едно момче и едно момиче. Нашия си призна, че два пъти е пробвал и той цигари, но не му е харесало. Дано да е така. Направо ми става лошо на тази тема. Постоянно наблягам на това, че ще си остане нисък, ако сега започне да пуши, защото тепърва му предстои да расте на височина. Дано да чуе - темата височина му е болна.

# 564
  • Варна
В 5-ти клас имаха едно момче, което пушеше. Там обаче имаше някакви семейни проблеми и всеобщото мнение беше, че  детето е безконтролно, биеше се, обиждаше и т.н. И някак не се толерираше поведението му от децата, но сега вече говорим и за момичета, които пушат.

# 565
13 годишен с минимум 14 лв на седмица при лош успех и максимум 20 при добър. Включват се и почивните дни. Закусва и има възможност да обядва вкъщи ( училището е на 10 минути). Карта за градския транспорт и за фитнес му купувам всеки месец, но добавките сам си ги плаща и ако иска някаква допълнителна тренировка също сам си плаща. Аз покривам само предварително уговореното за месеца. Ако имат някакво ходене от училище или с приятели получава между 5 и 20 лв според събитието. Има право да похарчи още 60 лв в рамките на месеца над дежурните.
За цигарите - пробвал е от всички видове и дори искаше да си купува устройство с течност, защото някой му беше казал, че е безвредно. Постарах се да го срещна с правилните хора, които му обясниха, че не е съвсем така. Собственикът на фитнес залата оказа най-голямо влияние, за което съм му изключително благодарна. Като се замисля и аз започнах да пуша на 13 г. - слава Богу вече не се самоубивам по този начин, но си навъртях едни 20 години стаж...

# 566
       Мисля, че е обсъждано, но все пак- колко пари давате на дете 12-13 годишно. Детето закусва у дома, носи си вода и след училище обядва пак у дома.
От миналата година по 5, но редовно прилагам наказателната мярка "без джобни", заради недостатъчно старание в учебния процес, та в крайна сметка се падат по по-малко - около 3-4 предполагам.
Според сина ми има двама, които пушат - едно момче и едно момиче. Момичето със сигурност от миналата година, проблемна е и тя, и момчето също. Момчето и пие заедно с осмокласничка в градинката до училището.
Ходили са да пушат наргиле - това успях да изкопча преди седмица. Не им харесало, на това място специално, където са ходили /на ул. Нишава, явно близо до Южния парк/, забележете, не го били правили добре наргилето. Демек, трябвало да се ходи и на друго място да се пробва Wink /аз така си го изтълкувах/. Използвах момента да си изпея песента, че е тъпо, той какво е очаквал точно? Не знам дали се взе предвид.

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 11:08 от Анонимен

# 567
  • Русе
От 27 деца в класа само 5-6 не пушели, каза големия. 5-6 пък редовно "закусвали" водка с енергийна, по-скромните с бира.

По разни лични съобръжения не съм налагала ограничения за пушене и пиене. Даваме му да пробва алкохол като изяви желание (рядко му се случва), и цигари съм предлагала. За последните ми каза, че съм луда и хич  не  мислел да пробва. Дано  Praynig

# 568
  • Варна
От 27 деца в класа само 5-6 не пушели, каза големия. 5-6 пък редовно "закусвали" водка с енергийна, по-скромните с бира.

Колко е голям големия?

# 569
  • Пловдив
Какво???

Общи условия

Активация на акаунт