СПЕШНО! Сериозен спад в теглото на бебе на 2м.

• 8 826
  • 198
  •   1
Отговори
# 60
Не е съвсем грешно мнението по-горе.

Колко примера, че дори и смъртен случай на дете (българче) в Германия и то съвсем наскоро.

На фона на ежедневните смъртни случаи на деца в България ли?

Статистиките за детската смъртност в България и Германия са достъпни за всички.

Аз незнам за случай в България да върнат дете с 40 градуса от болницата с един прост нурофен.

Стакмистиките са ясни, последно протести имаше в Германия дори, защото това си беше чиста лекарска небрежност.

Не казвам колко е добре в България, но и в чужбина не е разцъфнало цвете, че така да се прехвалва.

# 61
Ако не си излезеш от лекарския кабинет с една торба лекарства, значи не са те излекували по нашите разбирания. Температура се вдига и от вирус ама той не се лекува с антибиотик.
А тия “българи” дето ги даваха по телевизията най-вероятно са приказвали с лекарите по десетопръстната система. Виждала съм ги с очите си. Но тук не е мястото да коментираме това. Който не му харесва в чужбина, торбичката и се прибира.

# 62
Ще ме извиняваш ама ко ще и на маймунски да са приказвали с лекарите, не са родителите тези, които трябва да открият заболяването и да го обяснят на лекаря.
Този лекар е там за да прегледа детето и не му е необходима помощ от родителите да открие, че детето има белодробна инфекция.

Точно,че висока температура се вдига и от вирус, но и от много по-сериозни застрашаващи живота състояния и те са длъжни да го прегледат и да хванат проблема, а не без преглед да изпишат един тъп Нурофен.

Не са и малко тези, които си хванаха торбичките и се върнаха в България да си лекуват децата.

# 63
Мисля, че спорите за съвсем различни неща. В България наистина ако отидеш с оплаквания на детето в спешно или нощем в болницата, никога няма да те върнат, без да го прегледат обстойно. Веднага са готови да направят кръвна картина, всичко необходимо. Докато не навсякъде по света е така и това е факт.

Колкото пъти съм водила дете по спешност, ни е обръщано огромно внимание винаги.

# 64
Никол, когато имаш лични впечатления от две здравни системи, тогава може да ги сравняваш. Вестникарски изрезки и чути отнякъде си истории, няма смисъл да се коментират. Особено пък да се изказваш, като капацитет.

И понеже имам богат такъв с две здравни системи, едната от които Българската - условията в българските болници са по-зле от тези във ветеринарна клиника в чужбина. Буквално. А безразборното тъпкане с антибиотици и ненужни медикаменти е голяма част от НЕпрофесионализма на овехтяли лекарски тапии.

П.С.: Не познавам нито един човек, който се е върнал от чужбина в България, за да се лекува. Но знам много такива, които издърпаха близки и роднини със сериозни заболявания, за да бъдат лекувани, като хора а не като улични кучета.

# 65
Салсиша пак четеш през пръсти по-горе е обяснено най-точно, че говорим за две различни неща, а още по-горе съм обяснила, че имам лични впечатления от здравната система в Германия.

Както казах аз познавам човек, който се върна в България да оперират тумора на 10 годишната му дъщеря, защото в Лондон го лекуваха с Нурофен.

Обикновено като капацитет се изразяваш ти и то по всеки един казус и също много често не внимаваш в това, което пишат другите и правиш някакви генерални заключения, че и после пишеш до модераторите да ти трият постовете.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 18:06 от Mn.nikol

# 66
Никой не лекува тумори с нурофен, абсурдно е изобщо да се засяга пък лечението на онкоболните. България е по-зле и от Индия в това отношение.

# 67
Как изобщо може да сравняваш България с Индия, където мизерията е необозрима?

# 68
Как изобщо може да сравняваш България с Индия, където мизерията е необозрима?

Ще се изненадаш от вида, технологиите и грижата за пациента, в някои индийски болници. Като почнеш от диагностиката и стигнеш до палиативните грижи за онкоболните.

Но всичко това е спам по темата. Идеята е авторката да търси информация отвсякъде по отглеждането на детето, защото в масовата си част българските педиатри са безкрайно изостанали. Единици са изключенията.

# 69
Никой не лекува тумори с нурофен, абсурдно е изобщо да се засяга пък лечението на онкоболните. България е по-зле и от Индия в това отношение.

Уж си все много компетентна ама тумор не означава задължително онкологично заболяване.

Ти и в Индия ли си живяла, че си толкова запозната със здравната им система?

Детето живееше с родителите си в Англия, там им беше отказана рентгенова снимка на крачето и за болката им изписвали само Нурофен, въпреки многократните посещения на болницата с оплаквания за силна болка в крачето.

Върнаха се тук направиха снимка на крачето и оперираха почти мигновено 1 месец чакаха резултати от биопсия и туморът беше доброкачествен, но изрязаха част от бедрената кост.

Българските педиатри боБ да хапват пред всезнаещата Салсиша по абсолютно всички казуси разбира се Grinning

# 70
Никой не лекува тумори с нурофен, абсурдно е изобщо да се засяга пък лечението на онкоболните.
Колкото и неадекватно да звучи - лекуват и още как. Ако не го бях видяла и аз щях да реагирам като теб. Синът ми скоро ще стане на 20. Като беше на 12-13 години се появи болка в колената. Докторът каза - от растежа и предписа наколенки, волтарен гел, ибопрофен. Ако не помагат ще го освободи от физическо в училище. Исках снимка. По късно сме щели да направим. По същото време момче от неговият клас и приятел се оплакваше от същите болежки. Диагнозата и лечението което му предписаха беше едно към едно с нашето. След 6 месеца докторът все пак реши да направим снимка и даде направление. От болницата ми дадоха час за след още 6 месеца. Направихме снимката и се оказа недостатъчна течност и от триенето на костите се получава болка. Другото дете го забавиха доста. Може би година и половина, две след нас. Диагнозата беше тумор. Оперираха го след повече от половин година. Слава Богу всичко мина добре и двамата са здрави и прави младежи.
Не искам да възхвалявам нито една система. Но винаги когато ходя до България ходим на зъболекар ( приятел ) и си правя цитонамазка. В Испания зъболекарските услуги са под всякаква критика и като качество и като цена, а второто по здравна каса ми се прави на всеки пет години веднъж. А ако синът ми беше на мястото на другото дете, изобщо нямаше да ги чакам да ми се мотаят, а щях да го заведа да го оперират в България.
Извинявам се на авторката за спама.

# 71
  • Mediterraneo
Е, добре, де отказана, та отказана рентгенова снимка! Отиваш в една частна клиника, плащаш си и си правиш снимка на каквото и да искаш.
Да, затруднен е достъпът до специалисти, но не невъзможен. Преди месец имах оплаквания, не останах доволна от прегледа и лечението на личната ми лекарка, отидох и си пуснах изследвания на частно, бях си запазила час за началото на януари за невролог в частна клиника и т.н. Не е невъзможно!

# 72
Ако имаш. В онова време ако исках да ида в такава клиника трябваше да пътувам бременна или с новородено доста километри. Като се има предвид и че не шофирам, а мъжът ми се прибираше само уикенда и то не всеки нещата при мен лично бяха леко невъзможни. Като живеех в Пловдив хич не се занимавах с ЛЛ и направления, ама тук не е Пловдив. А за специалистите - не, не е невъзможно въпросът е дали забавянето няма да е фактор за лечението и изхода му.

# 73
I. Hr., ти не беше ли също в Германия? Защото PAP Test може да си правиш всяка година, не е никакъв проблем. Аз за проследяване на бременост нямам никакви оплаквания.
Salsisha визира най-вероятно, че индийските лекари учат масово на Запад, и като се приберат там за много ценени.
В Англия не знам на какво ниво им е здравната система. Но може и без да минавам през педиатъра да си запазя час при специалист, и не се чака кой знае колко дълго. Ако искаш час за утре, може и да си платиш. Няма проблем. Ама за нас спешно е да имаш 38 градуса температура и да ходиш в спешното или да викаш линейка (имаше скоро такъв реален случай).

# 74
В Испания съм.

Общи условия

Активация на акаунт