За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 155
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Пудра???? Рахит??? Що за диагнози и съвети??? Поти си се детето, голяма работа, особено ако го навличаш повече. Аз ако се притеснявам все пак бих се консултирала с лекар, както и ти смяташ да направиш. Всичко ще бъде наред Hug

# 136
Колкото и да ги чистя, все нещо се задържа там, но от скоро има по-странен аромат и отзад на вратлето.
А посича ли се вратлето. На моята така и миришеше като беше 3-4 месечна. След баня посушавах добре мажех с лосион за тяло и след това Бепантен. Сега нямаме този проблем, продължавам да я къпя всяка вечер и слагам само лосион .

# 137
Мисля си,че миризмата идва от гънките,в които си се задържа влага,колкото и да се бърше,но все пак се консултирай с лекар. Иначе потенето в областта на главата и вратлето по време на сукане е нещо напълно нормално....дори в упътването на термометъра пише да не се мери веднага след това Т,защото дава фалшиви повишени стойности(става въпрос за измерване на челото).

# 138
Пудра???? Рахит??? Що за диагнози и съвети??? Поти си се детето, голяма работа, особено ако го навличаш повече. Аз ако се притеснявам все пак бих се консултирала с лекар, както и ти смяташ да направиш. Всичко ще бъде наред Hug

Колкото и старанно да звучи потенето наистина е един от симптомите за рахит - обилно потене по време на кърмене и спане, въртене на главата дотолкова, че може да опада косата на тила, "кисела" пот, безпокойство и често стряскане. Не се опитвам да поставям диагнози, просто не е излишно всички притеснения да се споделят с педиатъра, дори и да ни изглеждат безумно на пръв поглед Simple Smile

# 139
И моето все на главичката се поти, най-вече вратлето.
Но съм сигурна, че няма рахит, защото е слябичко, с добра костна плътност, пийва по няколко капки вит. Д има косица и 4 зъба.
Спрях да отоплявам стаята за спане, градусите са 22, защото чувалчето е доста плътно. Под главичката слагам хавлиена кърпичка и ако е мокро сметям през нощта.

# 140
  • София
Да, знам за рахита, но то е съвсем друго състояние- от това, което прочетох е чак да капе пот и цялата ми ръка да става мокра. Аз имах предвид, че потта от главичката не мирише, само тази на вратлето. Иначе като се подсече ползвам точно пудра, за една нощ се оправя, но после пак идва и така... Мия, подсушавам, но просто трябва да се израсте и да му мине пухкавината на гушката.

# 141
При моя има по- специфичен аромат, но той се образува от контакта на лосиона, с който го кажем с кожата му. И вече свикнах
Значи, това с пудрата е нищо! Скоро гледах една влогърка. Каза, че слага нишесте на гушката. Та... Хора всякакви!

# 142
Все си мисля,че ако детето имаше рахит,педиатърът до сега трябваше да го е установил. Освен потенето,което той няма как да отчете,има и други признаци,като омекване ръба на фонтанелата и т.н....да не навлизаме в подробности някой да не си постави диагноза😁 някакси ми се вижда нелогично аз да споделям на педиатъра какво може да му има на детето,все си мисля,че това е негова работа като специалист.

# 143
Здравейте,искам да попитам освен на 6 месеца взимане на кръв,после кога пак се взима? Освен това други важни прегледи и изследвания правят ли се до 2 год.?

# 144
  • София
На 1г.пак,ПКК и урина.

# 145
SweetAngel Hug
Включвам се и аз и да ти кажа същите притеснения същите мисли и аз така на консултацията си питах. Специално обърна внимание лл -каза няма рахит Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес ни се наложи инцидентно ПКК - т.к вирус някакъв. Хемоглобин погледнах 111 на кърма е и ще се захранваме като се оправи.

Все си мисля,че ако детето имаше рахит,педиатърът до сега трябваше да го е установил. Освен потенето,което той няма как да отчете,има и други признаци,като омекване ръба на фонтанелата и т.н....да не навлизаме в подробности някой да не си постави диагноза😁 някакси ми се вижда нелогично аз да споделям на педиатъра какво може да му има на детето,все си мисля,че това е негова работа като специалист.

# 146
Как разбраха, че е вирус?

# 147
Crp повиши бебка иначе тати го донесе. А тя не иска лекарства изобщо ...

# 148
Майчета, правите ли ПКК, урина преди поставянето на ваксините?

# 149

Общи условия

Активация на акаунт