За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 429
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Точно две седмици беше и при нас. В чудо се видях, ядеше само сандвичи с сирене и жълтък и филия с масло и АМ, не излезе зъб. Добре че премина, защото си мислех че ще е като баща се много капризен на тема храна. Успокоих се много, като почна пак да хапва с удоволствие каквото му предлагам.

# 556
  • София
Днес бяхме на консултация и педиатърката дръпна пишлето на 7месечното ми бебенце(беше зачервена кожичката и ми каза да го мажа със смрадлика ) сега видях,че кожата му е като цепната с какво мога да го намажа с гентамицин риванол или нещо по ефикасно за да му мине бързо Disappointed

# 557
Защо не следвате съвета на педиатърката? Много по-адекватен е от това да слагате антибиотична паста гентамицин.

# 558
  • София
Cveti13, направете му компрес с риванол.

# 559
  • София
Защото кожичката не му беше сцепена беше само зачервена и тя ми каза да не го търкам с мокри кърпички а със марля напоена в смрадлика ..явно доста силно му го е забелила знам ли та така да се сцепи отвсякъде

# 560
  • София
С отвара от смрадлика можете да направите 2-3 седящи вани.
Ще мине.

# 561
  • София
Благодаря за отзивчивостта..и последен въпрос този компрес с риванол как да му направя,върху памук да капна и да сложа в памперса за колко време горе долу

# 562
  • София
По скоро върху стерилна марля.

# 563
Ние правим компреси с тампон за грим

# 564
  • София
Памукът е по-мек и като го намокриш с риванола ще заеме нужната форма Simple Smile Правиш "шапчица" на главичката, а може и цялото достойнство да омотаеш.

# 565
  • Варна
Писали са вече, компрес от риванол. Ние върху памук слагахме и оформяхме шапчица, сменяхме при смяна на памперс първите няколко часа. Това дърпане от педиатри трябва да го забранят. Така скъса юздичката на детето и не го забели както трябва. Водихме на хирург, тя го оправи с обезболяващ гел, юздичката зарасна за щастие. Хирургът препоръча да мажем с дефламол и компреси с риванол, за да не залепне пак кожата.

# 566
Имам въпрос към вас? Когато миехте или миете шишетата на бебето, разглобявате ли всеки път пласмасовата и гумената част на биберона? Аз го правя, но не абсолютно всеки път и сега се притесних дали не влиза между тях някакво веро което да не може да да се измие.. Малко се притесних и се ядосах на себе си, че до сега съм го подценила това 😔

# 567
Ей, бях го забравила тоя Дефламол, още от моето време е. И на нас ни препоръчаха да мажем половите органи с него, но съм забравила.

# 568
Имам въпрос към вас? Когато миехте или миете шишетата на бебето, разглобявате ли всеки път пласмасовата и гумената част на биберона? Аз го правя, но не абсолютно всеки път и сега се притесних дали не влиза между тях някакво веро което да не може да да се измие.. Малко се притесних и се ядосах на себе си, че до сега съм го подценила това 😔
трябва да се отдели всяка една част и да се измие. Не се ядосвай, вече е минало, то е доста плътно, не вярвам да е оставало веро, но отсега нататък разглобявай и мий поотделно

# 569
трябва да се отдели всяка една част и да се измие. Не се ядосвай, вече е минало, то е доста плътно, не вярвам да е оставало веро, но отсега нататък разглобявай и мий поотделно
Да, наистина ще бъда още по - внимателна. Като се има в предвид, че при всяко миене броя поне 4 пъти да изплакна всяко нещо(не е от мързел, а от тъпотия моето). Бясна съм си!

Общи условия

Активация на акаунт