За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 129
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, мами. Надявам се да питам на правилното място - ползвате ли бебешко гнездо? Кажете ми според вас добра придобивка ли е и дали си струва? Благодаря много:)))
Преди да се роди бебето мислех да вземем и им се радва, но после видях, че реално няма смисъл от него. Бебето първите месеци си спеше предимно в креватчето, където подобно гнездо не е нужно, ако случайно понякога я слагах на спалнята просто за всеки случай я подпирах с една възглавница отзад и така. Общо взето ми се струва ненужна покупка.

# 76
  • София
Здравейте, мами. Надявам се да питам на правилното място - ползвате ли бебешко гнездо? Кажете ми според вас добра придобивка ли е и дали си струва? Благодаря много:)))

Подариха ми такова гнездо и само се чудя къде да го прибера,за мен е ненужна вещ..слагам си бебчето на спалнята върху една пеленка и готово

# 77
Нещо ефикасно при лишеичета на кожата?

# 78
Аз да попитам има ли определен ден в който се прави прощапулник? Мислихме да го правим в събота, обаче една приятелка сега ми каза че се правил четвъртък или неделя.

# 79
  • София
Аз за сряда съм чувала.
Трябва да се обърне внимание на Ретроградния Меркурий и фазата на Луната. Не се заяждам, ама като почне тая лудница с половинки торти, обичаи, традиции и т.н. и получавам нервен срив.

# 80
  • София
Чула съм да се казва черен вторник,черен петък .Ми и те отпадат начи.Grinning

Я правете,когато ви е удобно.

# 81
Нещо ефикасно при лишеичета на кожата?
Лишеи...суха и червена ли седи кожата или баш като лишеи при възрастен човек?

# 82
Веднъж му е излизал лишей, с едно намазване с Тридерм крем изчезна, но е силен крем и мисля, че за дете под годинка не ставаше, и само с лекарско предписание.
На колко е детенцето?

# 83
Аз да попитам има ли определен ден в който се прави прощапулник? Мислихме да го правим в събота, обаче една приятелка сега ми каза че се правил четвъртък или неделя.
Сряда или неделя се прави , събота не било хубаво, че детето щяло да стане мързеливо хаха.

# 84
Добро утро, момичета!
Имам следния казус:
Дъщеря ми е на 43 дена. Вече втори ден не е акала. На кърма е. Педиатърката ме съветва да направя клизма, а аз не искам.
От две-три седмици започна да ака веднъж на ден или веднъж на два дена. Но след като се изходи, акото е напълно нормално на цвят и консистенция за здраво кърмено бебе. Това ме кара да мисля, че не е запек понеже ако беше запек акото щеше да е твърдо и да я боли много (поне така мисля).
Според вас да ѝ направя ли клизма или да я изчакам още?
Да отбележа, че наблягам на плодовете, ям доста круши уж за да я разхлабя, но не и не.

# 85
Добро утро, момичета!
Имам следния казус:
Дъщеря ми е на 43 дена. Вече втори ден не е акала. На кърма е. Педиатърката ме съветва да направя клизма, а аз не искам.
От две-три седмици започна да ака веднъж на ден или веднъж на два дена. Но след като се изходи, акото е напълно нормално на цвят и консистенция за здраво кърмено бебе. Това ме кара да мисля, че не е запек понеже ако беше запек акото щеше да е твърдо и да я боли много (поне така мисля).
Според вас да ѝ направя ли клизма или да я изчакам още?
Да отбележа, че наблягам на плодовете, ям доста круши уж за да я разхлабя, но не и не.

Нещо за колики давате ли?

# 86
Да. Био Амика. Давам и пробиотик - Прокомбо бейби

# 87
  • Плевен
Правилно мислиш за клизмата. Щом детето няма дискомфорт не е проблем. Може да правиш масаж на коремчето и каране на колело с крачетата.

# 88
И аз съм на мнение,че хубаво си се ориентирала за клизмата...това,че не ака всеки ден само по себе си не е запек....трябва да имаш и твърда като топчета консистенция и евентуално дискомфорт при акане.

# 89
На 43 дни все още детето е твърде малко. До 8 седмици от термин, мен ме съветваха, ако не се изака поне веднъж на 2 дни, да потърся лекар, т.е. да му направя клизма, защото започва токсикация на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт