Мъжът, който знае какво иска

• 7 344
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
..............
Левски и Ботев за щастие не са създали семейства. За щастие на семействата, имам предвид.

Христо Ботев е бил женен и е имал дете. Не сте ли чували крилатата му фраза към жена му??? :" Венето, знай, после Отечеството обичам най-много тебе!!!".

# 46
Да бе, аз пък! Flushed
Ами не вярвам Венета Ботева да е била супер възторжена от вестта за смъртта на мъжа си.

# 47
Неспасяеми сте с Гал Grinning

# 48
А, ако си търсиш лапни-шарани да тичкат по тебе, докато ти си тичкаш по останалите интереси, те разбирам защо ни недолюбваш Mr. Green

# 49
  • Варна
Мъжът,който знае какво,кога,дали и как да иска и постига целите си.Мъжът, който  опитно анализира,преценява и предотвратява бъдещи фалове и грешки,спрямо хора, инвестиции,кариера, семейство.Идеални мъже няма,но има проницателни,с хъс и интелект,с идеали и цели отвъд женския ханш и  скучно битие.Мъж с критерии на всички нива.
Аз,лично заложих на мъж с интелект, умее да респектира, сигурна опека,страст и с ценно отношение към любимита жена.Не е идеален,но е коректен.Отношението му към другите не е еднакво,има си  приоритети и черти на характера,които цени и толерира.За единици е съзидателен, за аморалното стадо -назидателен. Мъж с принципи,които прилага ежедневно.Постига целите си.Трудно спечели и моя милост.След време ми разкри какви мъжки стратегии и тестове ми е прилагал.SunglassesРискува често.Би се изправил с/у всички и закона за кауза или ценен приятел.Различни характери сме,но с общо кредо.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 00:03 от Viviana91

# 50
  • София
за него по-висока цел е да се бие за родината и тн и тн....
Това е малоумно. Сори.
Родината е имагинерно понятие, ценно за посредствени момченца тип Динко-Минко.
Левски се обърна в гроба да знаеш.
Ти не си Левски, нали знаеш?

Потребният мъж се "бие" за близките си със зъби и нокти, а не за далечните. Демек приоритет са му, да. Техните чувства, техните преживявания, а не кой какво ще каже, на кого може по- добре да угоди за някаква услуга и т.н.

# 51
Ако обясниш и защо?
Неспасяеми са нискоинтелигентните ракиени патриоти. Всички държави са им виновни, всички военни конфликти са им далечни ('кви са тия глупости в Афганистан да ходим' - ами такива, да не мислиш, че войната започва от простия Динко, дето едва наскоро битото му гадже роди? Започва от политиците и ти нямаш общо с нея, та за каква родина говорим?), не си гледат децата и жената, а при една реална война ще се насерат от страх. А от 10 години даже в казарма не са ходили.
Не каза нищо за пратените на майната си руснаци и англичани. Все пак, те също са се били за родината... уж.
П. П. Дори понятието родина  е модерно отскоро. Преди това е било татковина, отечество - т.е.земята на бащата. Не някаква територия с далечния цар, който свиква армия.

# 52
И защо вменявате на целеустремеността и знанието какво иска някой някакви ваши, любими и търсени характеристики?

# 53
  • Далече, далече
И защо вменявате на целеустремеността и знанието какво иска някой някакви ваши, любими и търсени характеристики?

ССФ пречупва всичко през нейния мироглед на съпруга и майка.

# 54

ССФ пречупва всичко през нейния мироглед на съпруга и майка.

Ами това все пак е форум БГ Мама, не Свободни хетери.

# 55
Аз от такива теми стигам до заключението, че идеалният мъж няма никакви хобита и мечти извън семейната обител. С такъв няма да се разберем явно, защото аз самата имам мечти, които не са изцяло обвързани с Дом-Деца-Семейство и смятам, че това е нормално. Не мисля, че това пречи по някакъв начин на "дундуркането" и изплащането на ипотека. Нито мисля, че като се сложи един Приоритет и той е Семейството (което е съвсем правилно) това означава, че човекът се превръща в кон с капаци и всичко останало изчезва за него.

Иначе не знам защо тема "Мъж, който знае какво иска" трябва непременно да се фокусира върху яхти, мотори и тн. Аз си представям понятието по-скоро като човек, който има изграден характер и някакви цели, и не си губи времето в чуденки и колебания, т.е самоуверен.

# 56
Гугълче, всичко това го мислиш, защото си млада и без деца.
Не си била обвързана с някое чудо, на което приоритетът са му всичко останало, освен тия деца, пък за тебе да не говорим.
Хобитата са хубаво нещо, но с мярка и не на първи план в живота.
Има доста мъже, които бъркат йерархията.

Авторът на темата изрично е задал тона й. Затова и тръгна в тази посока.

# 57
Гугълче, всичко това го мислиш, защото си млада и без деца.
Не си била обвързана с някое чудо, на което приоритетът са му всичко останало, освен тия деца, пък за тебе да не говорим.
Хобитата са хубаво нещо, но с мярка и не на първи план в живота.
Има доста мъже, които бъркат йерархията.

Авторът на темата изрично е задал тона й. Затова и тръгна в тази посока.
Ами според мен има много варианти, далеч от "приоритетът са му всичко останало". Това ми иде като някаква голяма крайност.

# 58
  • София
Под "жена" имам предвид "жена+деца=семейство". Мъж, за когото семейството не е първи приоритет в живота, а приоритет му е примерно хобито, кариерата или оправянето на световната несправедливост, става само за чук и бег в пубертетна възраст или малко след нея. Всяка жена, която се излъже да се върже с такъв, бере ядове. Може да е супер секси, велик, талант, страшно вълнуващ и да произвежда рояци от пеперуди, но просто НЕ СТАВА.
Левски за щастие не е създал семейство. За щастие на семейството, имам предвид.
Пък Ботев е създал, но едва ли жена му и дъщеря му са били щастливи от факта, че е загинал в борба за свободата.

Това трябва да важи и за двата пола, според мен, но ако се върнем на всичките теми, в които жените обясняват как не искат да затъпяват вкъщи, гледайки дете, та са готови да го пратят на социализация още на 1 година, комай пак за двоен аршин ще дойде реч. Mr. Green

# 59
Напротив, никаква крайност не е. Много разпространен модел на мъжкото мислене е даже. Повечето теми в СО са негов плод. Включително и авторът на темата го споделя. Една значителна част от мъжете въобще не са със семейна нагласа, поради което започват рано или късно да чувстват семейството като затвор, който ги ограничава, и откъдето трябва да избягат. Но обществото и желанието да възпроизведат гените си ги притискат да влизат в семейни взаимоотношения, които реално нито ценят, нито желаят. Известно време натискат себе си, но в крайна сметка - особено около 40-те - истинските им потребности избиват. И съпругите им пиша теми в СО. А колко по-лесно е да сме честни пред себе си и пред другите и въобще да не се хващаме с неща, които не са за нас....

АбсурТ,  не е двоен аршинът. Не може да се сравнява да ходиш на работа, печелейки пари за семейството, с това да се развяваш на бял кон, харчейки пари/време за себе си. Има много мъже (и по-малко жени), които така се вдават в хобитата ти, че почти не ги виждат вкъщи, а жилищата им все чакат ремонта, отлаган безкрай във времето, че сега няма пари. Ама пари има за разните му там глезотии около хобито. Освен това жената в днешно време е принудена да е финансово независима заради несигурността на семейните връзки и липсата на адекватна грижа за бившото семейство от страна на свободния електрон.

Общи условия

Активация на акаунт