Мъжът, който знае какво иска

• 7 337
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Тоест, ако искам да ида в Хонг Конг или да кача Мон Блан, се боря срещу обществените нагласи и да докажа, че не съм под чехъл? Grinning А не може ли да искам да кача Мон Блан, защото... ми се качва? Grinning Иии това наистина ли е толкова лошо? Хората, които правят неща освен работа-вкъщи лоши хора ли са и непригодни за семейство? А тези, които примерно имат любим спорт или ходят на танци, или нещо друго от този десен и му отделят някакво време седмично, не стават ли за семейство?

Не мисля, че човек трябва да се превърне в кон с капаци, че за да е годен за семейство.
Но, ако е от тези- качващи върховете, би трябвало съвсем трезво и сериозно да прецени другият, дали това е човека, с когото иска да създаде семейство.
Аз не бих.

За мен, екстремните хобита е коректно да се поддържат само ако не са поети морални и семейни отговорности към други хора.

ПП. Ако искаш да изкачиш Мон Блан, трябва да тренираш здраво, което не става с 2- 3 часа катерене на някоя скала до София през единия от почивните дни.
Означава да те няма вкъщи куп време+ сериозни пари за хобито и треперенето на близките, подложени на допълнителен стрес.

# 76

За мен, екстремните хобита е коректно да се поддържат само ако не са поети морални и семейни отговорности към други хора.

По тази логика аз, след като имам деца, трябва да спра да карам мотор и да си намеря друга работа, защото моята все пак има някакъв риск. А не е ли по-лесно да си намеря човек, който ще приема това и няма да мисли само за удобството на собствения си г*з?!

# 77
  • София

По тази логика аз, след като имам деца, трябва да спра да карам мотор и да си намеря друга работа, защото моята все пак има някакъв риск. А не е ли по-лесно да си намеря човек, който ще приема това и няма да мисли само за удобството на собствения си г*з?!

Не, това е по твоята изкривена логика- дали ще караш мотор, кола или колело, ако си достатъчно безумна или некадърна, все ще се утрепеш.
Жалкото е, че можеш да утрепеш напълно невинен човек.
Екстремните хобита, като катеренето, са съвсем друга бира.

И да, нали това писах- нормално е да се намерите с човек, който има същите разбирания за отговорност към другия и децата.

# 78
Тоест, ако искам да ида в Хонг Конг или да кача Мон Блан, се боря срещу обществените нагласи и да докажа, че не съм под чехъл? Grinning А не може ли да искам да кача Мон Блан, защото... ми се качва? Grinning Иии това наистина ли е толкова лошо? Хората, които правят неща освен работа-вкъщи лоши хора ли са и непригодни за семейство? А тези, които примерно имат любим спорт или ходят на танци, или нещо друго от този десен и му отделят някакво време седмично, не стават ли за семейство?

Не мисля, че човек трябва да се превърне в кон с капаци, че за да е годен за семейство.
Но, ако е от тези- качващи върховете, би трябвало съвсем трезво и сериозно да прецени другият, дали това е човека, с когото иска да създаде семейство.
Аз не бих.

ПП. Ако искаш да изкачиш Мон Блан, трябва да тренираш здраво, което не става с 2- 3 часа катерене на някоя скала до София през единия от почивните дни.
Означава да те няма вкъщи куп време+ сериозни пари за хобито и треперенето на близките, подложени на допълнителен стрес.
Остави Мон Блан, видях го като пример назад, иначе мои приятели го качват всяка година и е от по-лесните високи, не е нужно да си посветиш живота на катерене/алпинизъм, за да го изкачиш, но и това не е от значение за темата.

Според мен, хората, които реагират по този начин на идеята за наличие на нещо, което вълнува човека извън дома (под нещо визирам хоби, не гадже) и приемат все едно, ако фокусът е изместен от тях за няколко часа седмично, това е вид предателство и изместване назад в приоритетите, правят проблем и от по-дребни неща от мотори, планини и яхти - например, 40 мин бягане след работа, 2 пъти седмично народни танци, курсове по рисуване (ако не са свързани с работата) или плуване. Все неща, които не носят кой знае какъв риск над изкълчен глезен. Не може да се очаква човекът до теб да е втренчен само в работа+домакинстване+обгрижване. Което не пречи да си държи на семейството и да си обича половинката, и децата, и да иска да прекарва времето си с тях. Защо винаги трябва да се стига до крайности?

# 79
Гугъл, за мен би било проблем няколко часа всяка седмица уикенда партньорът ми да изчезва за някакво хоби. Това ни е общото време заедно и предпочитам регулярно да го изкарваме заедно.
Хобита, спорт посами - преди или след работно време. Ако е уикенда - два пъти в месеца е търпимо, но по-често и дълго е наистина изместване на фокуса. Против съм лепването за партньора, ама е хубаво и все пак да е партньор, а не съквартирант.

# 80
Гугъл, за мен би било проблем няколко часа всяка седмица уикенда партньорът ми да изчезва за някакво хоби. Това ни е общото време заедно и предпочитам регулярно да го изкарваме заедно.
Хобита, спорт посами - преди или след работно време. Ако е уикенда - два пъти в месеца е търпимо, но по-често и дълго е наистина изместване на фокуса. Против съм лепването за партньора, ама е хубаво и все пак да е партньор, а не съквартирант.
То покрай децата и съвместното съжителство винаги се наместват нещата особено, ако хората са разбрани. Не е нужно да дърпа чак от времето заедно. Уикендите и аз смятам, че са за половинката, но ако преследва някаква голяма мечта и за някакъв период му трябва повече време, бих разбрала. Не за постоянно, обаче.
Мой възрастен колега има поне 40г брак с деца и внуци. Всяка седмица ходи 2 пъти на народни танци след работа. Понякога уикендите ходят да играят по празненства, защото са много добри вече, разбира се, не всеки уикенд. Намирам го за много хубаво.

# 81
  • София
Скрит текст:

Аз не бих.

Остави Мон Блан, видях го като пример назад, иначе мои приятели го качват всяка година и е от по-лесните високи, не е нужно да си посветиш живота на катерене/алпинизъм, за да го изкачиш, но и това не е от значение за темата.
Според мен, хората, които реагират по този начин на идеята за наличие на нещо, което вълнува човека извън дома (под нещо визирам хоби, не гадже) и приемат все едно, ако фокусът е изместен от тях за няколко часа седмично, това е вид предателство и изместване назад в приоритетите, правят проблем и от по-дребни неща от мотори, планини и яхти - например, 40 мин бягане след работа, 2 пъти седмично народни танци, курсове по рисуване (ако не са свързани с работата) или плуване. Все неща, които не носят кой знае какъв риск над изкълчен глезен. Не може да се очаква човекът до теб да е втренчен само в работа+домакинстване+обгрижване. Което не пречи да си държи на семейството и да си обича половинката, и децата, и да иска да прекарва времето си с тях. Защо винаги трябва да се стига до крайности?

Съгласна с всяка една дума! Hug

# 82
Дали за това не се задържа мъж при теб? Simple Smile
Никой не е казвал, че става дума за всеки уикенд Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 02:30 от DonJon

# 83
Хобитата са ОК, стига времето за тях да е разпределено пропорционално в семейството. Не е никак приятно единият да кибичи редовно с децата вкъщи, а другият все да си тича по хобито. Същото важи и за вложените средства. И като се сметнат въобще наличното време и средства, се оказва, че просто няма свободен ресурс и двамата да си обслужват хобитата, както им душа сака. Отделно са рисковете за живота.
И да, фокусът се измества. В един момент, ако става дума да се избира между време с децата/партньора и време с аверите около хобито, все първите остават на заден план. Същото е и с решенията за разходите. Ама това е все в полза на единия. А другият се налага винаги да е в позата на разбиращия. Не е никак комфортно дългосрочно.

# 84
Аз да питам, хората които са на мнение че хобитата трябва да са 50/50. Считате ли чистенето, готвенето и подреждането за  хоби ?

Питам, защото познавам не малко хора, които се ратоварват като готрят, чистят или подреждат. Рядко и от 3те едновременно. За някой друг разтоварващо може да е да иде на фитнес, футбул, тенис, планина и т.н.

# 85
Аз познавам много хора, които се разтоварват с футбУл, с чистене и готвене... Ц. Laughing

# 86
Викаш, тия хора предпочитат да се разтоварват с парцала, вместо на спа?

# 87
Ако се погледне малко по-встрани, наистина има хора, които имат за хоби готвенето или например, интериорен дизайн, градинарство и тн... нооо то май не включва ежедневното забъркване на манджа и миенето на банята та някакси го виждам различно. Grinning

# 88
Не познавам мъж, който да има за цел готвене вкъщи,  но свят широк.
Но не мога да си представя, че гледането на мач и успеха на любимия отбор за купата, определя мъжа, който знае какво иска.

# 89
Бе има едни мъже, които спортуват и си готвят, защото това тяло иска храна и то здравословна Simple Smile
Има и такива, които ядат само пържени яйца, защото друго не могат или висят всеки ден на скарата.

Общи условия

Активация на акаунт