Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 165
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
И аз да дам моите отговори по въпросите, тези дни съм все в движение и през телефона не ми се пише никак. Simple Smile
1. Стойката си я бях предвидила, понеже банята ни не е много голяма и не си представях как ще клякам и действам без стойка. Ползваме след падането на пъпа тази вана на Cangaroo и към момента все още ни е много удобна, тази малката седалка почти не сме я ползвали, още си ползваме подложката на Sevi baby, жестока е(детето е на 1г и 3м):
Скрит текст:
Та докато избирах ваничка със стойка, останах с впечатление, че стойките са си за марката, сега виждам онлайн, че има универсални стойки с адаптори(на Cam), но цените им са като за стойка с вана на някоя марка. Нашата вана я купих на черен петък, излезе с поне 30 лева по-евтино, само че бях поръчала друга марка, понеже мерих дали ще се побере в банята и ми изпратиха по-скъпа от нея, нямали са наличност, но и по-голяма от желаната, за щастие се побра. Simple Smile Аз не мога да си представя да къпем детето без стойка, много ни е удобно.
2. Много зависи от гърдите, аз не съм с голям бюст, до 7 месец си носих моите сутиени, но започнаха много да ме дразнят банелите, купих си от H & M бял и черен сутиен за кърмене, нацелих много удобна за бюста ми кройка и си изкарах с тях, имаме сушилня и удържаха на голямото пране и сушене. Simple Smile Вкъщи никога не съм носила сутиени, въпреки че мои приятелки се кълняха как са си запазили бюста стегнат, благодарение на това. Гърдите ми течаха първите 3-4 месеца и носех подплънки на Лансинох в сутиена навън и вкъщи бях с плътни, еластични по тялото потници и тези подплънки, беше ми супер удобно, така като гледам(за щастие) няма изгледи да ми увисват гърдите, а вече кърмя много малко и гърдите си се завръщат в обичайните форми за мен. Толкова ми бяха чувствителни през първите месеци гърдите, че да съм със сутиен постоянно ми се струваше ужасно.
3. Така и не купих подобни аксесоари. Ние си къпем детето от началото в банята, преди да падне пъпа в мивката, т.е. в ръцете на баща си, така и ни показаха в училището за родители. Аз така и не посмях да мия на мивка, но мъжете в това отношение са смели като гледам и край нас. После миехме дупе на мивката, ваната беше пълна, слагаме детето, мием, изплаквахме със слушалката, винаги ръката ми беше на струята преди детето, бях гледала клипче на акушерка, че така се прави, за да може, ако се смени температурата на водата, да усетя първо аз и да дръпна слушалката. Бяхме купили и една джаджа на Reer, слага се на слушалката и мери температурата, започва да пищи над 37 градуса мисля беше, ползвахме я 2 седмици, понеже тя отчита със забавяне и ни писна да пищи постоянно, докато ние се къпем, защото така разбрах, че се къпя с вода 40 градуса, да не кажа 41. Simple Smile Беше ми интересно това изобретение и то си мина по реда безславно. Simple Smile А и с времето температурата на водата я нацелвахме безпогрешно, ваната си има термометър.
4. Комплектите така си стояха, най-удобни и досега са ми чаршафите от Икеа с ластик, имам 2 и ми стигат(сушилнята ми помага за бройката). От комплектите долния чаршаф ползвам на нашата спалня, когато слагаме детето между нас. В началото си ползвах дълго време завивката от изписването 80 на 80(идеална беше като размер) и едно памучно малко одеалце. Но детето спеше и на малко легло, на 120/60 размери преминахме след 7 месец. Купувам винаги всичко, което е в допир с кожата на детето 100 процента памук. Ранфорсът си е пак памук.

Относно питането дали и ние сме били объркани при покупките първоначално: твърдо да. Simple Smile Много информация, огромен избор, мои приятелки с големи деца ми казваха като ги питах за нещо: леле, какво е това нещо, преди имаше 3 вида и така избираш, сега е ужасно, а и пазарът бълва много продукти, които са често непотребни. Един неопитен родител няма как да си представи кое за какво е. Питах, разпитвах приятелки(всички различни неща ми казваха, на всяка различно нещо и е било удобно), четях тук във форума, разпечатах един списък и на база събраните мнения си степенувах кое трябва да имам преди раждането и кое мога да избирам после, кое е излишно, набелязвах марки на база мнения, в случай че ми потрябва нещо, да не се лутам, а да имам идеи(примерно помпа за кърма, не е ясно ще потрябва ли). Та имах списък за мама, за бебето основни, за бебето хигиенни, за бебето разни. Simple Smile Преди раждането педиатърката ме извика на консултация и ми изписа лист А4 от двете страни със съвети какво да имам за бебето преди раждането, какво да хапвам и пия за лактация, после при посещението след изписването ми го допълни вече като конкретни грижи, черта ми схеми. Simple Smile Беше ми безценно. Та дано попаднете на свестни педиатри и те ви насочат със съвети също.

# 496
  • Варна
catwomann, а ползвате ли стойка за ваничката? И аз я заглеждам тази ваничка, но сякаш стойка не видях...на бебето комфортно ли му е като е в нея? Simple Smile

# 497
Няма стойка към нея, не зная дали се продава изобщо, защото моята я взех  от ОЛХ на добра цена. Много ми е удобна с подложката, която е като лъжичка и малката много обича  да се къпе от както я взех . Преди това се страхуваше на чешмата или в легена . Имам и анатомична от баткото , която ползвах със стойка , но не ми е удобна , заема много място и тежи . На стокки е компактна , стойка не ми трябва , слагам я на ламината под климатика да и е топло понеже обича да рита вътре и я държа по дълго да поиграе . Може да я сложиш на стол , събира ми се и на плота на мивката , общо взето е направена да е удобна за път и може да се измисли да се сложи на много места.

# 498
  • Варна
Благодаря Flowers Hibiscus

# 499
И ние сме със същия антураж за къпането като Priqtelka.
Много съм доволна от подложката на Севи бебе. Тази пластасовата към ваната не сме я ползвали никога.
Ние купихме толкова излишни неща. Имам още 2 неотваряни пакета с пелени (платнени) различни материи и големини на Лорели. Щото бях купила 4 пакета, а вътре са бая плат Simple Smile

# 500
Аз да попитам нужно ли е да купуваме везна и ако да можете ли да ми препоръчате?

# 501

Много съм доволна от подложката на Севи бебе. Тази пластасовата към ваната не сме я ползвали никога.

Може ли линк или снимка?
С предното дете ваничката беше с фабрично изляти форми-анатомична, но са доста обемни, но сега съм се ориентирала към по-малка и изчистена, за да се побира в банята, където ни е душа. И разглеждах такива приспособления, но има едни с топчета вътре, а други са като от хавлия, а други са само с мрежа. Не зная кое би било практично. И съм се насочила към мрежа само

# 502
Аз да попитам нужно ли е да купуваме везна и ако да можете ли да ми препоръчате?
С тези везни вкарват яко паника у родителите, аз бях пощуряла, но така и не взехме. По принцип можете да наемете, вместо да купувате - поне в София има детски магазини, които предлагат услугата. Ако ви е разбран педиатърът, може да го помолите да ходите веднъж седмично първия месец, за да теглите там. Някакви специални препоръки не се сещам, везна, какво толкова да й избирате, цената е спрямо марката на производителя.

# 503

Може ли линк или снимка?

https://www.tediko.bg/sevi-baby-podlozhka-za-k-pane-s-p-lnezh.html

Нашата е с топчета.

# 504
Ако искаш да запазиш разсъдъка си, недей се доближава до везна.
От личен опит го казвам.

# 505
Аз мога да препоръчам в никакъв случай да не си купуваш везна. Дори в последствие да ти се наложи (не ти го пожелавам) можеш да вземеш под наем 😉

# 506
  • Beyond the stars
+1 за подложката на Sevi baby.
https://www.hippoland.net/sevi-baby-podlozhka-za-vana-s-p-lnezh-mrezha-8697

От скоро я ползваме, че иска да стои прав във ваната ако е без нея. Grinning
Преди само придържахме главата пък той си плискаше, плуваше и т. Н.

Аз честно казано бая попочетох за 9те месеца, та единственото излишно ми беше пелената за повиване.

# 507
А да попитам за тези подложки. Моя позната има и каза, че не е много практична, защото като е вързана горе и водата само преминава през тези топчета и те изстиват бързо и реално се притеснява да не разболее бебчо. Та и аз за това съм разколебана, а как я сушите?

# 508
  • София
+1 и от мен за Sevi Baby - незаменима е. След като изкъпехме детето и го оправим, изплаквам я и я окачвам на хоризонталната закачалка за кърпи в банята и така до следващото ползване. Голям сантимент имам към нея!Изобщо не се притеснявайте, че водата се охлаждала...то самата баня на малко дете е бърза и при нужда, ще долеете още топла/хладка водичка във ваничката.

# 509
Момичета, здравейте. За бебе, което ще се роди най-вероятно средата на април или към края (още не е ясно), какви чувалчета за спане бихте препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт