Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 143
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм ползвала този препарат https://www.hippoland.net/nuk-universalen-pochistvasch-preparat- … r-360-ml-10750090
И моя играчките веднъж в месеца с неговото веро. Той плюшени играчки няма, защото не обича. Има само един голям елен, върху който се въргаля

# 556
Аз ги изпрах с бебешки прах за пране на 40°

# 557
Аз пералнята я изчистих по 2 начина. Веднъж с оцет и сода, а после пуснах с Аче празен ход на 90градуса..лъсна!
Количката не смятам да пера. Единствено калъфчето на матрачето може дс мина една вода.
Помпа имам на Авент завещана от етърва ми, но не бих купил предварително. Стимулация може да се направи и с бебето... Все пак едно време е нямало помпи.. 😂. Вече, ако тръгне хубаво кърма си трябва, но предварително не мисля...

# 558
Ако тръгне хубаво кърма - помпа не ти трябва.
Има тема тук във форума за кърмене, можете да прочетете и блога на Хедра относно кърменето.

Помпата основно се използва, когато трябва да се прави стимулация, за да се даде знак на тялото да произвежда повече. И вси пак по-добра стимулация от бебето - няма. Бебето и помпата "работят" на различен принцип.

# 559
Ако тръгне добре кърма, няма нужда от помпа. Само че за да се регулира кърмата на мен ми отне почти 4 месеца. През това време не намирам смисъл да се мъча, защото нашите баби нямали помпа...
Въобще за кърменето много има изписано, стига да ви се чете и кърми - във форума има много хубава тема, блога на Хедра, книжки, че даже и консултанти читави има, не като едно време баба дето е нямала Grinning

# 560
  • Beyond the stars
За протокола - преди 30 години майка ми е имала помпа, а баба ми преди още 30 се е цедяла на ръка, за да остави на бебето, ако не го взема на полето.
Това е другият случай, в който се ползва според мен - като се оставя бебето и някой трябва да даде с шише.

Пералня чистя по принцип от време на време, за бебето специално нищо не съм правила.
Текстилните играчки пера в пералня, гумените с препарата за бебешки работи.

# 561
  • Варна
На нашата количка почти всичко се сваля и се пере, пера на 30 градуса, синтетика, с бебешкия прах, съхне много бързо.

# 562
  • Г. О.
Купих бебешкия Сано с лавандула-мирише ми кофти, чак съжалявам. Исках Тео бебе зелен, но имаше само малки разфасовки за 3 пранета, при това в няколко магазина..може би не продават по-големи от този аромат. Странно. Само син и лилав има от големите. Не съм фен на течните прахове, затова исках прахообразен. Персил Сензитив май е само за бяло? Вие кой прах ползвате?

# 563
Аз купих първите прахове от Гърция, след това от Испания и от Германия. От България дори за нас не купувам.

# 564
На мен най-много от всички ми харесва бебешкия Фрош и него предпочитам. Ако няма вече взимам нещо друго.
Персила също не е лош.

# 565
Ще сменям Тео-то аз. Не съм доволна. Ако има някакви петна, пръскам с Фрош и оставям в коша за пране, докато стане време за пране. Значи, ако щете вярвайте, това махна петно от черни капки от дрехите на малкото.

# 566
За Denk mit на DM има ли някой мнение?

# 567
Melusine, не мисля, че има за какво някой да те упрекне. Аз също искам да ми е близо по възможност, защото не ми се пътува по сто часа. Живея на място, от където където и да ида, все си има задръствания и сигурно ще търся нещо около нас.
То и аз общо взето навсякъде ходя и си плащам. Ама нали все пак за бебе става въпрос и следене - тегло, ваксини и други неща, та затова се чудех как да го направя. А иначе доста порових, но открих доста оскъдна и по-стара информация или такава, която не ми върши работа. Трудна съм в избирането на такива неща.
Almond eyes, и аз така чух за приемането на нови пациенти.
За количката, ще сваля тапицерията и ще я пусна в пералнята с прах за пране на ръчно пране.
Пералнята и аз чистя от време на време на 90 градуса като слагам малко аче или калгон течния. Иначе и аз се каня да пробвам този дезинфектант на ДМ.
НефертитиЯ, относно праха за пране - тео бебе ми предизвиква такава алергия, че не го издържам. Мъжът ми също не го понася. Взех Персил и го пробвах. Хареса ми, него ще  ползвам. Не мисля, че е само за бяло пране.

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 10:46 от shakri

# 568
  • София
Пера с нашият прах,не съм вземала специален.

# 569
Количката я  бутнах цялата в пералнята на ръчно пране. Даже и частите с ламели, че даже я суших в сушилнята после, нищо и няма. Пера с Персил сензитив и съм много доволна.  Пералня си купих отделна само за бебето, но аз съм си малко чалната.  Гадно ми е да пера бебешките дрешки там където перем гащи и чорапи.
Имам един въпрос към майките със сушилни . Гладите ли? Чета противоречиви мнения по въпроса. Аз спрях да гладя, но се чудя дали не бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт