RYANAIR -14

• 60 974
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Последния път имаше такъв пасажер до моята седалка. С видимо голям куфар и 4,5 кг отгоре.
Плати си. Доста му излезе, но му се наложило спешно пътуване, нямал време да търси подходящ
размер и не влагаше емоция в ситуацията.
А с какво му премериха килограмите? Никога не съм виждала кантар, а и клетката на пръв поглед не е с такъв.

# 436
  • София
Утре пътувам с куфар 55х40х22 и ще ти пиша дали съм имала проблем.
Чух,че имало контролни кантари да си мерим преди проверката.

# 437
лентите на гишетата, където се оставят чекираните багажи са кантари

# 438

А с какво му премериха килограмите? Никога не съм виждала кантар, а и клетката на пръв поглед не е с такъв.
Не знам, аз също не съм виждала къде мерят килограмите.
Разговаряхме малко след като беше си платил. После се оказа, че сме на съседни места.

пп: Да, има контролни кантари в големия салон още при влизане на нашето летище.
Срещу левче съм мерила кг.

# 439
Аз вече винаги имам шивашки сантиметър в чантата и преди да купя куфар или пътна чанта, си ги измервам, за да съм сигурна.

# 440
  • Априлци
Здравейте, преди малко си взехме куфар, който трябваше да е с размери 55/40/20см, но сега като го меря в къщи е вместо 20см, малко повече около 21-22 см ширина. Имаме закупен приоритетен багаж. Смятате ли, че има риск да ни кажат да доплащаме? В wizz преди години съм виждала да казат да се тества багажа в клетките, в Rayan нямам опит.
Няма да имате проблеми. Аз летях с Раян преди около две седмици и имах същите притеснения като Вас. Даже моят куфар беше малко по - висок и малко по - широк. Важното е да не надвишавате килограмите и няма да имате проблеми. Успех !

# 441
Магика, много ще съм благодарна, ако пишете след полета ви. Явно трябва да си ходим със сантиметър в джоба. Ще го тегля, поне да не надвишава килограмите, а иначе не е текстилен и ръбчетата не се огъват за съжаление. Вариант е разходка до летището и да си го премеря в клетката.

# 442
  • HH
Ако мереха всеки куфар в клетката, нямаше да има полет, който да излита по разписание. Масово куфарите са я сантимерът по-широки, я 2 по-дълги. Това хората, които работят на летището, го знаят много преди вас и мен. Не се обръща внимание на такива минимални разлики. Един единствен път съм присъствала на случка, в която човек от малцинствата, с куфар не за ръчен, а за 23кг чекиран багаж(средният размер) се опита да се качи и се наложи да го глобят. Но това, което беше помъкнал, нямаше как да се събере нито под седалка, нито в багажниците над седалките в самолета.

# 443
  • София
И аз съм в същата дилема за 2-та см., куфарът е твърд и не знам дали да рискуваме.

# 444
  • София
лентите на гишетата, където се оставят чекираните багажи са кантари
Това е ясно, но става въпрос за ръчния багаж, който е минал през проверката за сигурност. На гейта няма ленти.

И аз съм в същата дилема за 2-та см., куфарът е твърд и не знам дали да рискуваме.
В новите клетки не съм пробвала, но старите бяха с 2-3 см по-големи. И е логично, защото ако са точно по размера, много трудно ще влизат куфарите, които мерят.

# 445
  • София (Възраждане)
Да, както е писала Таня, клетките според личните ми наблюдения са по-големи от посочените размери. Тествала съм с раница, мерена с метър вкъщи.

# 446
  • София
Никой не ни мери килограмите на куфарите и размерите.Видях и видимо по-голям размер от допустимото.

# 447
Миналата година на Малпенса премериха и куфара и раницата.

# 448
Служители от райън или от чекина

# 449
Никой не може да каже дали ще ви карат да го слагате в кошарата. Просто не го тъпчете за да може да влезе.

Общи условия

Активация на акаунт