RYANAIR -14

• 61 002
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Това с колета не е удачно за всяка дестинация, а и няма нищо общо със ситуацията на питащата -за 1-2 бутилки ракия да плати 45лв...
Когато аз купих билети от Райън, в процеса на покупката вместо да плащаме приорити, за да имаме възможност за куфар, платих направо по  8 евро за малък чекиран багаж -т.е разликата от няколко евро с приорити-то ти дава възможност да си пренесеш спокойно и ракийка, и вино, и лютеничка 😁А на мен ми е и много по-лесно да оставим куфарите на чек ин гишето, вместо да подмятаме 3 куфара по лентите и скенерите горе. Ако този вариант не се закупи по време на резервацията, пак има възможност да се заплати, но след това е вече 10 или 12 евро. Starlady, преценете дали ви устройва и може поне за 1 от куфарите /не знам с колко пътувате/  да платите за тази опция.

# 316
Аз пък предпочитам всичко да е с мен, защото са ми губили куфар, а и чакане, бутане. Стига да не нося ракийка Wink и да е с цел туризъм за няколко дни.
След всяка резервация съм бомбардирана от мейли от Райън с предложение за докупуване на багаж, места и прочие. Разцъкай и купи поне един чекиран куфар, както са предложили.

# 317
Скоро пътувах от Т2 - чекирания багаж го взеха преди отвеждането на самолета.
Хората си го влачиха по ескалатори и проверки.
Простотийката с ракия няма да коментирам.
Само бих подсказала, че на фри шопа може да се купи ракия, вино и подобни благинки.
Минават без проблем в тяхна торбичка.

# 318
Скоро пътувах от Т2 - чекирания багаж го взеха преди отвеждането на самолета.
Хората си го влачиха по ескалатори и проверки.

това не е истински чекиран багаж. като си поръчаш предварително го даваш на гишето

# 319
ЕмиДаниел, "чекираният" багаж затова така се нарича, понеже се оставя на чек ин гишето. Няма как и защо да се мъкне нагоре.
А за другото -всеки сам решава кое му е простотия и кое - не. Айде да не си ги мерим. ,,Простотиите" де...

# 320
  • София
Това с колета не е удачно за всяка дестинация, а и няма нищо общо със ситуацията на питащата -за 1-2 бутилки ракия да плати 45лв...
Когато аз купих билети от Райън, в процеса на покупката вместо да плащаме приорити, за да имаме възможност за куфар, платих направо по  8 евро за малък чекиран багаж -т.е разликата от няколко евро с приорити-то ти дава възможност да си пренесеш спокойно и ракийка, и вино, и лютеничка 😁А на мен ми е и много по-лесно да оставим куфарите на чек ин гишето, вместо да подмятаме 3 куфара по лентите и скенерите горе. Ако този вариант не се закупи по време на резервацията, пак има възможност да се заплати, но след това е вече 10 или 12 евро. Starlady, преценете дали ви устройва и може поне за 1 от куфарите /не знам с колко пътувате/  да платите за тази опция.

Това се опитвам да направя в момента, но ми дава само опция за 20кг куфар, който струва 40 евро ...

# 321
  • Milano
Когато си закупила priority, като в случая, не ти предлага 10кг чекиран багаж, а само този от 20кг.
Той е по-скъп, закупен впоследствие.

За мен новите стойки за багажа са много по-удобни - от гледна точка, ако куфара е малко по-широк.

За моят полет, чек-ин (без закупено място) беше отворен преди 48ч - тоест не се цепи минутата или поне не винаги.

# 322
мисля, че не може едновременно приорити и 10кг чекиран багаж, не знам
питай ги на чата дали може и двете или да смениш типа

# 323
Летище Атина може бордни карти от телефона, нали? Няма го в списъка БЕЗ на Райън

# 324
Да, без проблем

# 325
Леле, колко съм им бясна на тези малоумници!
Ходим в Пърт, Шотландия, на рехабилитация за две от дъщеричките ми. И тъй като третата все я подмятаме някъде, на някоя баба, то милото се чувства пренебрегнато.
Бях купила билети за София - Единбург - 2 юни, за мен, съпругът ми и двете дъщерички. Връщане - 9 юни - съпругът ми и едната, 22 юни - аз и другата. Все пак третата надделя и се съгласихме да я вземем и нея.
И се започна....
Пиша на чата им. Казват ми, че трябва да купя двупосочен билет за нея, след което да им пиша, ще платя такса и ще я добавят към нашата резервация.
Купих двупосочен за нея за 2-9 юни.
И днес влизам в чата.
Насреща ми някакъв муджихидин. С по-кофти английки от моя.
Обяснявам ситуацията. Обяснявам обстойно, детайлно. Как съм се свързала с чата преди, те са ми казали това и това, затова съм направила резервация, и искам да си платя таксата, и да добавят нея към нашите резервации.
Тоя гъз прост ме кара да чакам 10-на минути, след което ми обяснява, че няма как да се добави дете към съществуваща резервация. Трябвало да направя нова, и да им пиша. Пиша му - Вие прочетохте ли какво писах в началото? Аз направих точно това. Ето номерата на резервациите - отново.
Още 10-на минути чакане.
Да, добре, трябва да платите по 30 евро на посока такса.
ОК. Праща ми линк. Това, че в линка цената вече не беше в евро, а в паунди, преживявам го.
Плащам таксата.
Не затварям чата, викам - ако трябва да обяснявам на нов Махмуд всичко наново....
Казвам, че съм извършила двете плащания.
Той ми казва - ок, госпожо, тъй като е непълнолетна, няма как да я чекирате онлайн, ще я чекирате на летището безплатно преди полета.
Аз - а място? Той - те ще Ви дадат място. Аз - детето е на 6 години. Два часа преди полета местата ще са разпродадени и няма да има място за нея до нас. Той - ами тогава платете места сега. Аз - в Райънеър не се плаща за деца. Току що Ви платих 60 паунда. За какво точно Ви ги платих, след като тя продължава да е с отделна резервация, не мога да я чекирам онлайн, а на летището непосредствено преди полета, а за капак трябва да плащам и за място. Той - желаете ли да платите сега за място или ще го направите онлайн. Аз пак отново - бихте ли ми казали за какво точно Ви платих 60 паунда? И така 40 минути вадене на нерви...
В крайна сметка не разбрах за какво платих тези 60 паунда. Детето все още е с отделна резервация, платих 12 паунда за места, да не говорим, че в едната посока мястото до баща й и сестра й е заето, та й купих място на задния ред, баща им да се мъчи да убеди човекът до тях да се смени. Не ми даде опция да преместя тях на задния ред, защото ми дава опция да купя ново място само за бащата, за първата дъщеря - не.
Открай време ме нервят тия идиоти. Чудя се - мога ли някаква жалба да пусна сега? За какво ми взеха тези 60 паунда, след като детето не е добавено към нашата резервация, отделно й купих места....Чекинга ще е на летището, а това можеше да стане и без да плащам тази такса... Бясна е малко за това, което съм в момента.
Не искам да ги чувам тия.

# 326
И аз бях бясна на чата на Райън, след като отказаха да ми дадат информация с мотив, че не съм минала проверката за сигурност, защото имейл адресът ми, който посочих при поискване, бил грешен. Адрес, който не съм сменяла от години и на който получавам всички потвърждения от самия Райън.
Написах оплакване, на което ми отговориха, че проблемът ми може да бъде решен само чрез чата. И нито дума за абсурда с имейла.
При следващото включване попаднах на разбран служител и нещата се оправиха.
Така че съветът ми е опитайте да се свържете още веднъж с чата. Искайте същото. Ако не стане, пробвайте пак.
А после напишете оплакване.

# 327
Змимка, за съжаление (и за мое огромно изумление), всичко е така, като е казал господинът от чата. Ето линк - https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/post-booking-changes/link-a-booking
Адски е нелепо това с чекирането на летището. Flushed Имайте предвид, че безплатното чекиране на летището е само за добавеното детенце, другите пътници трябва да се чекирате онлайн. За потресаващата такса, не се учудвам, все пак, те от това се издържат.

# 328
60 паунда са такса за промяна на пътника (2 посоки по 30), но ако се обадите до 24 часа след резервацията е безплатно. Местата се заплащат отделно, разбира се.

# 329
На мен са ми помагали от чата, но явно зависи на кой попадаш. То явно се живота навсякъде е така.

Общи условия

Активация на акаунт