RYANAIR -14

• 61 000
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Германия
Змимка, за съжаление (и за мое огромно изумление), всичко е така, като е казал господинът от чата. Ето линк - https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/post-booking-changes/link-a-booking
Адски е нелепо това с чекирането на летището. Flushed Имайте предвид, че безплатното чекиране на летището е само за добавеното детенце, другите пътници трябва да се чекирате онлайн. За потресаващата такса, не се учудвам, все пак, те от това се издържат.
Аз бих преглътнала таксите и времето за чат, НО не схващам съвсем как ще оставят 6-годишно дете отделно от родител? Мислех, че до 14-години е задължително децата да седят до родител, дори ако трябва да се преиздаде нова бордна карта (безплатно!) на гишето и да се разменят местата на пътниците.

# 331
60 паунда са такса за промяна на пътника (2 посоки по 30), но ако се обадите до 24 часа след резервацията е безплатно. Местата се заплащат отделно, разбира се.

Там е работата, че пътникът не е сменен. Детето си е същото, резервацията й си е същата, аз мислех, че просто ще я добавят към нашата резервация. Реално ако не бях платила тази такса, пак можех да ида в деня на полета на чекин и щяха да ми издадат бордна карта. Мястото й в двете посоки го закупих... Честно, не разбрах за какво им платих 60 паунда. Може би за времето на онзи идиот, с който разговарях....Имаше моменти, в които си мислех, че разговарям с робот-оператор, а не с реален човек.

# 332
60 паунда са такса за промяна на пътника (2 посоки по 30), но ако се обадите до 24 часа след резервацията е безплатно. Местата се заплащат отделно, разбира се.

Там е работата, че пътникът не е сменен. Детето си е същото, резервацията й си е същата, аз мислех, че просто ще я добавят към нашата резервация. Реално ако не бях платила тази такса, пак можех да ида в деня на полета на чекин и щяха да ми издадат бордна карта. Мястото й в двете посоки го закупих... Честно, не разбрах за какво им платих 60 паунда. Може би за времето на онзи идиот, с който разговарях....Имаше моменти, в които си мислех, че разговарям с робот-оператор, а не с реален човек.

сменили сте вида на пътника от възрастен на дете
не съм ги измислил аз тези такси, но те от такива такси се издържат, не от билети по 30 евро
до 24 часа след покупката промените са безплатни, после не

Змимка, за съжаление (и за мое огромно изумление), всичко е така, като е казал господинът от чата. Ето линк - https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/post-booking-changes/link-a-booking
Адски е нелепо това с чекирането на летището. Flushed Имайте предвид, че безплатното чекиране на летището е само за добавеното детенце, другите пътници трябва да се чекирате онлайн. За потресаващата такса, не се учудвам, все пак, те от това се издържат.
Аз бих преглътнала таксите и времето за чат, НО не схващам съвсем как ще оставят 6-годишно дете отделно от родител? Мислех, че до 14-години е задължително децата да седят до родител, дори ако трябва да се преиздаде нова бордна карта (безплатно!) на гишето и да се разменят местата на пътниците.

Ами те не го оставят отделно, просто те задължават да платиш място (и дават едно безплатно). Иначе не можеш да купиш билета.

# 333
Аз разбирам защо е таксата, но е тъпо. Така излиза, че ако възрастен реши да пътува с теб на по-късен етап, няма проблем, но собственото си дете, ако решиш да вземеш - бам 30 евро/лири. Но е факт, че го пише в сайта им, така че няма значение, че ми се струва недомислено. Също и това с местата, пак си пише на сайта, че ако случайно няма  две свободни места едно до друго, можете или да се съгласите да пътувате разделени, или просто да не пътувате с този полет. Това, което не ми е ясно е защо трябва да се ходи на чек-ин на летището. Нали уж свърват резервации, ала бала, а реално - нищо не се променя. Като сменят, че пътника е дете, защо пък да не може да си го чекират след това онлайн!? Rolling Eyes

# 334
  • Milano
Ето ви го на български:

https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq/travel … sting-reservation

Всичко е обяснено ясно и не е разбираема тази драма.

Детето не се добавя към резервацията, а двете резервации се свързват.
Таксата е за връзване на резервацията.
Детето не може да се чекира онлайн, тъй като е на отделна резервация - ще бъде направено безплатно на летището (само ако е направено всичко както е описано - платена е таксата и резервациите са свързани).

В бг вариант на ЧЗВ не излиза, че свързването на резервациите може да стане до 4 часа преди полет.
В противен случай ще му бъде отказано да лети.

За местата - оставете това на служителите, вместо да ''молите'' пътниците.
Това им е работата. Могат да се правят промени по оперативни причини.

Аз летях преди няколко дни - закупените места бяха 47 от 189.

Но ако държите да се притеснявате - ваш проблем.

# 335
  • София
За местата - оставете това на служителите, вместо да ''молите'' пътниците.
Това им е работата. Могат да се правят промени по оперативни причини.

Това щях да кажа и аз. Винаги има размествания на място. Често системата е сложила неподходящи хора до аварийните изходи или както е в случая - разделено дете от родители. Стюардесите имат грижата да размесят хората, за да си дойде всичко на мястото.

# 336
Да, вчера преместиха синът ми, защото беше разпределен до аварийните изходи. Персонала съдействат

# 337
  • София
На колко кутии цигари имам право?Мога ли да си закупя от безмитния?

# 338
  • Пловдив
С риск да ме помислите за ограничена....питам, защото от всичко изчетено не ми стана ясно. Имам резервация с дъщеря си, която е на 7г., и тъй като съм платила приоритет с две чанти ръчен (1 малка  и 1 до 10кг) ме интересува....мога ли да обединя двете по 10 в един куфар с общо тегло от 20 кг.?

# 339
  • София

Ами зависи от държавата, в която влизаш.
За Германия са 4 стека х 20 кутии. Доколкото знам за Унгария било 2 -3 кутии само.
Може да ги купиш от безмитния, ако ги има в момента. Защото трябваше да взема бяло, късо виктори, ама нямаше и взех дълго. Ако ги купиш от там си ги мъкнеш в тяхна торбичка, извън другия багаж.
Цената е една и съща с останалите магазини в страната.
Крива нива - не може.

# 340
  • София
Ще пътувам за Рим.

# 341
  • София
Питай в темата на итал. мами колко стека може да се внесат.
Понякога и на информация на летището отговарят на въпроса.
На практика никога при влизане не са ми гледали багажа и какво нося.
То и месо не се разрешава, ама 1/2 от чантата мие пълна с кюфтета и луканки.

# 342
  • Русе

Ами зависи от държавата, в която влизаш.
За Германия са 4 стека х 20 кутии. ....
От кога е позволено 4 стека на човек? До миналата година бяха 15 кутии.

# 343
С риск да ме помислите за ограничена....питам, защото от всичко изчетено не ми стана ясно. Имам резервация с дъщеря си, която е на 7г., и тъй като съм платила приоритет с две чанти ръчен (1 малка  и 1 до 10кг) ме интересува....мога ли да обединя двете по 10 в един куфар с общо тегло от 20 кг.?
Тези куфари се слагат в багажните над главите на пътниците. Затова има и рамки да мерят куфари/чанти. Няма как да се събере голям куфар в багажните горе.

# 344
  • София
Вики, от началото на 2015 г. влачим всеки месец х 4 стека. Така ни казаха германските посрещачи, те сигурно са проверили. Не, че някои е проверил какво внасяме. С багажа - с уверена стъпка и гордо вдигната глава минаваме през изхода.  Вече 4 год. никога не са ме спирали и проверявали.

Общи условия

Активация на акаунт