RYANAIR -14

• 60 001
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте, аз пак в темата в с нова питанка - може ли някой да даде инфо за раница, която е допустима за пътуване (платила съм приорити и две чанти ръчен багаж - едната до 10 кг)...Миналата година пътувахме с куфари, бяха на границата на размерите, но никой не ни провери и минахме без проблем. Понеже имахме цял ден престой в Атина решихме да се поразходим и се оказа доста неудобен вариант да влачим багажа по улиците, тази година решихме да пробваме с раници. В тази връзка моля ако някой има удачно предложение, да сподели.
Миналата седмица в магазин Меркъри на пазар Борово в София, видях раница, на която беше изписано, че е за ръчен багаж. Нямах метър, а и не видях изписани точни размери, но видимо отговаряше на 55/40/20-25. Цената беше към 45лв. Заслужава си да погледнеш, ако са ти удобни тези магазини.
Нещо подобно беше:
Скрит текст:

# 571
  • София
Благодаря за идеите!
Vanian, имам близо до работата - ще отскоча, допадна ми много!

# 572
  • София
Аз си преизползвах служебната раница за лаптоп последния път, защото е много удобна за носене. Ето такава е, всичките и размери са добре:

# 573
Здравейте, закупили сме priority и багажът идва с нас в самолета, трябва ли да минаваме през гишето на Ryanair или директно на security?

# 574
Директно минавате.

# 575
  • София
Здравейте! Опитах да потърся по-назад информацията която ми е нужна , но не успявам. Извинете ако въпросът ми е задаван вече - ще пътувам с бебе под 2г.  седнало в мен и след многократно прочитане на условията за багаж само не разбрах мога или не мога да взема бебешка чанта за него до 5кг.?  Чета и аз не знам вече какво прочитам... Ние големите ще сме само с ръчен багаж и съм взела една чанта 10кг. И приоритет за всеки случай, но за малкия не мога да схвана , нем няма право на багаж,  хем мога да взема до 5кг. Чанта... моля ако някой знае да ме просветли... за пръв път ще пътуваме със самолет и съм като индианец в Париж както се казва 😂

# 576
  • София
За бебето се полага чанта с принадлежности. Уж 5 кг, но никой не се вторачва в бебешкото оборудване.. Дъщеря ми пътува през март с малчо. В  чантата към количката беше наредила 2 -3 бурканчета пюре, дозички сухо мляко и 2 термоса с гореща и студена вода, съд за притопляне. Имаше и бутилчици с готово мляко на Хип, но малчи не ги яде.  Не са и правили проблем и в София, и в  чужбината. Само  на проверка за сигурност казва, че това е бебешката чанта. Бебето беше в столчето за кола до стълбата за качване. После при слизане са си намерили столчето до стълбата. От влизането на летището до слизане от машината навсякъде е изисквала да и дадат път. На летището, от което излита вървят пеша до самолета и е имало силен вятър. От РЕ са съдействали да се качи бързо на борда. На заминаване от София/пътуваше без бащата/  още на входа на Т2 извикахме инвалидна количка и с нея  от персонала ги бутаха с бебето през проверките без да чакат.
Повтарям се от стари теми, но ще е добре при излитане и кацане да дадеш на бебето биберон с вода или мляко. Да смуче за да не му заглъхват ушите и да не го болят. Или ако се кърмите да е при излитане и кацане.

# 577
Здравейте, момичета
Искам да попитам как се процедира с покупката на еднопосочни билети ... трябва да ги закупя с две отделни резервации, нали така ... до и от различни локации са ?!
Помагайте Sad

# 578
  • София
Да, отделни резервации за всяко  еднопосочно пътуване.
Бавно и спокойно си цъкаш  дати и данни на пътуващите.
Няма нищо сложно.

# 579
Да, отделни резервации за всяко  еднопосочно пътуване.
Бавно и спокойно си цъкаш  дати и данни на пътуващите.
Няма нищо сложно.

Много ти благодаря
Успокои ме ... така и ще направя

# 580
За раницата/чантата като ръчен багаж ,която я дават да бъде  20х25х40 ако се случи да е малко повече на дължина,но да е по-малка в дълбочина например дали ще има проблем.
Оказва се,че имам тук една раница и една чанта за лаптоп,но нито една не е абсолютна точна като размер....А нямам време да обикалям магазините тепърва.Дали ще имам проблем,ако взема една от тях.Толкова ли педантично ги гледат тия размери в сантиметри.....

# 581
За няколко сантиметра не е проблем, но трябва да се събере под седалката. Така че просто не ги тъпчи много

# 582
Ами смятам да взема една от тях и няма да се чудя повече...Тук съм наизвадила колкото малки чанти и раници имам и меря....но
това е положението.

# 583
Ами смятам да взема една от тях и няма да се чудя повече...Тук съм наизвадила колкото малки чанти и раници имам и меря....но
това е положението.
Ако е мека и не е препълнена, дори и да я мерят, просто ще я натъпчеш да влезе в клетката.

# 584
Малко по страничен въпрос ....миналата година Райън имаха доста полети от Бургас след 15.04 ...сега няколко пъти се пробвам - стои като дестинация - Дюселдорф Везе но ... няма полети.Аз ли не правя нещо както трябва или ?

Общи условия

Активация на акаунт